Avatul:textil sau monofilament?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 29 Mai 2011, 00:03

ce diametre folosisti la ledeer pt textil de 10lbs dar 15lbs?
textilu pt avat ce culoare recomadati?merge si fluo? care-i pt salau
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 29 Mai 2011, 06:42

RYOBI scrie:ce diametre folosisti la ledeer pt textil de 10lbs dar 15lbs?
textilu pt avat ce culoare recomadati?merge si fluo? care-i pt salau
In general cand folosesc leader nu ma ghidez dupa diametre ci dupa rezistenta care eu o tin cat mai aproape de cea a firului principal. La avat din nou nu prea ma intereseaza culorile pt ca port in permanenta un marker negru la mine cu care colorez primii 2 m de fir, chiar si la salau pe apa limpede fac asa.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 29 Mai 2011, 17:30

La un textil de 15 lbs,leader de 15 lbs... :)
Until next time....Tight Lines!

crystianoo
veteran
veteran

Mesaj de crystianoo » 29 Mai 2011, 21:51

Vad ca mai nou este un trend sa pescuiesti cu textil la toate natiile de pesti,fara suparare dar si este un mare DAR,daca doi pescari stau unul langa altul intr-un loc plin de avati,unul da pe mono unul pe textil categoric cel care da pe mono ii va rupe gura celuilalt,este limpede ca mono este mullttt mai adecvat pt avat,incercati si mono si o sa vedeti ca rata capturilor va creste considerabil,eu unul nu vad textilul decat la salau,parerea mea :wink: :wink: :wink:

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 29 Mai 2011, 22:03

Nici eu nu am pescuit la avat cu textil pana acum,doar cu monofilament..dar anul asta as vrea sa incerc cu textil. :)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Mai 2011, 22:50

crystianoo scrie:Vad ca mai nou este un trend sa pescuiesti cu textil la toate natiile de pesti,fara suparare dar si este un mare DAR,daca doi pescari stau unul langa altul intr-un loc plin de avati,unul da pe mono unul pe textil categoric cel care da pe mono ii va rupe gura celuilalt,este limpede ca mono este mullttt mai adecvat pt avat,incercati si mono si o sa vedeti ca rata capturilor va creste considerabil,eu unul nu vad textilul decat la salau,parerea mea :wink: :wink: :wink:
aici nu prea iti pot da dreptate ... nu am vazut nici o diferenta intre mono si textil din contra, daca trebuie sa lansezi peste 50 de metri ca sa ajungi la ei atunci e clar ca textilul va face diferenta reusind sa intepi mult mai bine decat cu un mono care se intinde ...

partea cu vizibilitatea se rezolva destul de rapid cu un leader si gata ...

pe langa asta as zice ca ai un control mult mai bun al nalucii in cazul textilului ... asta in mod special atunci cand trebuie sa conduci voblerul pe anumite trasee sau trebuie sa eviti eventuale obstacole ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mai 2011, 05:38

Daca un pescar prinde mai multi avati decit altul ,cu siguranta altele sint motivele,decit firul textil vs firul mono.De doi ani testez ,din cind in cind ,folosind cind lansete extrfast si textil ,cind, fibra de sticla cu mono sau fibra de sticla cu textil si leader mono..Cind a fost sa fie cu rateuri tot asa am ratat si cu fibra de sticla ca si cu carbonul extrafast..."Reglajele",sint de alta natura...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cata_asp
veteran
veteran

Avat...

Mesaj de cata_asp » 30 Mai 2011, 07:42

Subscriu la ceea ce spune dl. semlecan... Eventual locul&momentul in care ii cauti sa faca diferenta...
Cat despre textil, inconvenientul ar fi ca-l poti rani mai tare.

g30rg3
veteran
veteran

Re: Avat...

Mesaj de g30rg3 » 30 Mai 2011, 08:30

cata_asp scrie:Subscriu la ceea ce spune dl. semlecan... Eventual locul&momentul in care ii cauti sa faca diferenta...
Cat despre textil, inconvenientul ar fi ca-l poti rani mai tare.
Se schimba situatia cand folosesti o lanseta cu actiune moderata, cum fac eu la avat, dar asta numai cand dau special dupa el (maxim 5 ori pe an). Trebuie sa sara mai ceva ca delfinii, incat sa ma determine sa las salaul si sa dau dupa el.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 30 Mai 2011, 08:36

Cand folosesti o lanseta cu actiune moderata gen fibra de sticla cred ca se impune folosirea textilului :)

Scrie răspuns