Arme secrete la Avat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vampyru_a1
veteran
veteran

Re: Arme secrete la Avat

Mesaj de vampyru_a1 » 15 Mar 2012, 23:00

ranga scrie:Imagine

asta e "minunea". unii vor rade...altii poate stiu. :P
ovi_vl scrie:interesanta minunea :lol: pare un corp de plumb vopsit cu o musca matisata pe ancora :D din cate stiu eu la musca intra doar avatei mici pana n 1kg eu numai asa ceva am prins... ai luat ceva mai mare cu ea? Si meppsul imi place ...deja mi ati dat multe idei :d Pana la urma se dovedeste util topicul asta...cel putin pt mine
pe Dunare la Tiganasi (barajul de la Gogosu-MH) mergea acu vreo 5-6-7 ani pe ceva asemanator si muscau numai avatoi de cateva kile bune ; erau plumbi lungi gen tigare sau tuburi de din manere de umbrela cu pene sau twistere in coada.

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 16 Mar 2012, 00:10

cu asta am prins tare bine in delta

Imagine

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 16 Mar 2012, 00:18

nu poti fi pescar de avat si sa nu ai in trusa asa ceva: :D

Imagine

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 16 Mar 2012, 09:05

ovi_vl scrie:interesanta minunea :lol: pare un corp de plumb vopsit cu o musca matisata pe ancora :D din cate stiu eu la musca intra doar avatei mici pana n 1kg eu numai asa ceva am prins... ai luat ceva mai mare cu ea? Si meppsul imi place ...deja mi ati dat multe idei :d Pana la urma se dovedeste util topicul asta...cel putin pt mine

da, e un plumb vopsit si pe ancora sunt niste pene de paun, nu musca.
ii poti pune si cozi de twister sau lana.
am si oscilante dedicate avatului, insa asta mi s-a parut cea mea "cea". cel mai mare avantaj e ca poti sa arunci acolo unde fierbe avatul, ceea ce nu reusesti intotdeauna cu un vobler.
am vazut pescari care prindeau cu o bucata de teava, simpla, care avea legata de ancora o bucata de balon.

noi dam bani pe jucarii scumpe si altii prind si cu kkt. :lol:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 16 Mar 2012, 10:07

Da , cunosc genul asta de pescari , de obicei prind bine cand este toana de avat dar atunci nu se mai pot opri , iau cu sacul de orice dimensiune , de asta poate pare ca prind asa de bine dar crede-ma ca sunt voblere care in anumite conditii bat la *** orice giugea facuta din tevi , plumbi , piulite saci de rafie manusi de cauciuc si chiar din prezervative :lol: .Iar treaba cu distanta e discutabila , eu unul cei mai multi avati i-am prins mai aproape de mal decat la dracu in praznic . Bine ca nu se invarte lumea dupa astia , cred ca spinn-ul inseamana si altceva decat legatul unei ancore pe un lumb sau o teava de antena radio , scuze daca m-am abatut de subiectul discutiei . Personal nu am invatat nimic de la generatia asta care daca vede ca nu prinde incepe sa injure pestele ca nu musca .

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 16 Mar 2012, 10:17

catalin66 scrie: Bine ca nu se invarte lumea dupa astia , cred ca spinn-ul inseamana si altceva decat legatul unei ancore pe un lumb sau o teava de antena radio , scuze daca m-am abatut de subiectul discutiei . Personal nu am invatat nimic de la generatia asta care daca vede ca nu prinde incepe sa injure pestele ca nu musca .
Vrei sa-ti arat si trusa mea de avat? Poate ai ramane surprins. N-am zis ca bucata asta de plumb ar trebui sa fie naluca suprema. Au fost cazuri in care si-a facut datoria si a fost neegalata de nici un vobler. Au fost si cazuri in care am plimbat-o degeaba si am prins la vobler. Nu ma deranjeaza sa o am in trusa. :wink: Pentru mine nu e important cu ce prind, ci sa-mi tremure batul in mana. Daca unii dau cativa euro pe o naluca si unii prind cu teava, asta sa fie problema.

PS: plumbul a prins avati mai imbracati decat un vobler. :lol: Asta e... :respekt:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 16 Mar 2012, 10:20

daca ai fi citit topicurile de avat (si sunt destule) ai vedea ca toate astea s-au discutat la un moment dat ... deci daca vrei sa afli chestii reia topicurile vechi unde vei gasi sute de voblere cu care au prins altii avati ...

chestia asta de plumb, la fel ca tevile si alte exemple de genul asta sunt exact cum spunea catalin66 ... in zilele in care il prinzi cu orice il prinzi si cu minunile alea. cunosc cazuri in care niste indivizi au prinsi pesti cu sacul folosind plumbi dupa care au dat cateva luni cu aceleasi chestii fara a mai vedea coada pestelui ... ceva imi spune ca in zilele in care se prinde bine (nu un peste) cu plumbi si tevi cu ceva voblere bine alese poti dobora recorduri ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 16 Mar 2012, 10:45

Sa nu uitam si de :
Imagine
Imagine

steff
veteran
veteran