Arc pickup Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

marcel gheorghita
senior
senior

Mesaj de marcel gheorghita » 20 Ian 2011, 15:47

Tre sa ajung acas, sa caut cutia cu cartea tehnica....le scriu cat mai repede, ca-s tare curios...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 21 Ian 2011, 10:41

Daca nu gasesti schema o gasesti si online pe daiwa la service - parts scheme sau asa ceva ori pe www.mikesreelrepair.com dar nu stiu daca la toate modelele.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 22 Ian 2011, 21:27

daca mulineta ta seamana cu un capricorn ar trebui sa ai un arc ca de pix.ala daca se slabeste mai trage putin de el.verifica daca garda nu este stramba.daca este stramba degeaba pui arc bun ca tot nu va sari garda bine verifica curbura ei.este posibil sat trabuiasca sa o destinzi putin

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 23 Ian 2011, 19:55

eu imi repar singur mulinetele si asta pare de generatie tehnologica mai veche deci usor de reparat....sigur se va potrivi de la alta defecta chiar daca nu e acelasi model.Piesa 28 e arcul, intra in 29 care are un stift/bolt ce pivoteaza intr-o gaura.Cand dai pick-upul piesa 27 o sarma in forma de L(care sta in alta gaura in piesa 18 ) va presa arcul si dupa ce va trece de un punct culminant se va destinde dar nu total tinind pick-upul deschis.Trebuie sa intelegi principiul de functionare si vei sti ce sa adaptezi acolo ca sa respecte caracteristicile de functionare.Vezi poate s-a rupt ceva de plastic si nu mai are loc pivotarea.Daca totul e ok atunci trage de arc sa-l intinzi pana gasesti altul monteaza-l la loc si daca functioneaza macar ptr putin timp vei sti ce e doar de la el.Sterge piesele si pune vasilina noua pe ele mai ales unde pivoteaza
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 24 Ian 2011, 13:26

nu am mulinete dar intreb, arcul de la piatra brichetei are diametrul prea mic? nu intra tija 27?

marcel gheorghita
senior
senior

Mesaj de marcel gheorghita » 24 Ian 2011, 14:35

Mda, am ajuns, m-am uita in schema si n-am gasit arcul...arcul pe care-l stiam eu de la celelalte mulinete...intr-adevar, pe schema apare un arc ca de la pix....multumesc mult de tot! Cu stima, domnilor!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 24 Ian 2011, 17:16

90% ca n-ai nici o treaba cu arcul, ci cu ceea ce-ti spunea Torescu.
Ai reusit sa indoi "air bail"-ul (garda pick-up-ului), atunci cand ai pus mulineta in rucsac. Daca ai tensionat-o, pick-up-ul va avea tendinta sa culiseze greu, balamaua mobila frecand in suport suficient cat sa nu mai lase garda sa revina ferm in pozitie.
Fara sa misti nimic altceva, cu pick-up-ul coborat, desfa surubul din lateralul rolei galetului. Daca bratul are tendinta sa sara din pozitie, tras fiind de catre articulatia de la celalalt capat, ai confirmarea. Trebuie sa indoi air-bail-ul in asa fel incat cele doua fete ale suportului rolei galetului sa tinda sa stea paralel de la sine, netensionate. In pozitie corecta trebuie sa poti introduce surubul axului rolei fara a tensiona deloc air-bailul. Continua sa indoi cu grija acel air bail, pana reusesti ca axul rolei sa vina singur in pozitia corecta, chiar fara sa-l tragi cu surubul sustinut fiind de la celalat capat de balama. Vei avea surpriza sa constati ca ti-ai batut capul degeaba cu cautatul de arcuri...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 24 Ian 2011, 17:17

chiar azi am mai umblat la una care are arc asemanator...ca de pix dar mai gros in sarma putin...parca nici diametrul spirei nu e la fel dar pune unul care sa faca treaba.Spor!
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

marcel gheorghita
senior
senior

Mesaj de marcel gheorghita » 27 Ian 2011, 08:58

Am desfacut capacul si am intins putin arcul...parca e mai bine, dar nu e perfect. Am tras putin si de airbail...cred ca are dreptate Musti, acolo e problema....

Scrie răspuns