aparatori ancore
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
aparatori ancore
Buna tuturor
Stie cineva daca tine vre-un magazin din Bucuresti aparatori (bonete) de ancore? Cum sunt acestea de la Cabelas:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Stie cineva daca tine vre-un magazin din Bucuresti aparatori (bonete) de ancore? Cum sunt acestea de la Cabelas:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- mihaimircea
- veteran
-
- senior
-
- senior
Din polistiren expandat de 6-7 mm grosime (ambalajele prod. electronice) se taie patratele de 2-3-4 cm in functie de dimensiunea ancorei, faci o incizie pina in centrul patratului si apoi se monteaza pe ancore.
Ar mai fi o varianta: din dopuri de pluta pt. sticle sau damingene sa tai rondele.
Ar mai fi o varianta: din dopuri de pluta pt. sticle sau damingene sa tai rondele.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
- mihaimircea
- veteran
Datorita faptului ca intre vobler si ancora (sau cirlig dublu sau simplu) exista doar un inel (cu doua sau trei spire) pestele poate sa se foloseasca de cirlig ca de o pirghie. Exista pericolul sa scape in felul asta.
De aceea eu folosesc "clame" cu care prind cirligele de voblere si deci pastrez voblerele separat, fara cirlige. Atasez cirligele cind folosesc voblerele. Deci intre clama si cirlig am un inel sau deloc, depinde de marimea cirligului si a voblerului. In felul asta cirligele nu se tocesc in cutie si nici voblerele nu se zgirie de la cirlige. Am mereu cirlige "proaspete" si in buna stare pe voblere.
De aceea eu folosesc "clame" cu care prind cirligele de voblere si deci pastrez voblerele separat, fara cirlige. Atasez cirligele cind folosesc voblerele. Deci intre clama si cirlig am un inel sau deloc, depinde de marimea cirligului si a voblerului. In felul asta cirligele nu se tocesc in cutie si nici voblerele nu se zgirie de la cirlige. Am mereu cirlige "proaspete" si in buna stare pe voblere.
- mihaimircea
- veteran
- mihaimircea
- veteran
Tocmai ce mai am un motiv sa protejez cumva ancorele sau sa le scot.
Umblam azi dimineata la cutia cu maimute si pisoiu a impins usa, a sarit pe masa, a insfacat un vobler culoarea FT si a zbughit-o. A fost un circ pana l-am prins si l-am convins sa descleste gura ..... din fericire nu s-a intepat, dar am tras o spaima. Probabil ca cei care au animale de casa inteleg problema. Evident, este vina mea ca nu am inchis bine usa dar se poate intampla.
Umblam azi dimineata la cutia cu maimute si pisoiu a impins usa, a sarit pe masa, a insfacat un vobler culoarea FT si a zbughit-o. A fost un circ pana l-am prins si l-am convins sa descleste gura ..... din fericire nu s-a intepat, dar am tras o spaima. Probabil ca cei care au animale de casa inteleg problema. Evident, este vina mea ca nu am inchis bine usa dar se poate intampla.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Sint o puzderie de variante care pot fi folosite. Aici primesti un link: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=87366. Vobesc de cele de tipul "swivels" completate cu un inel ("split rings") intre clama si cirlig.mihaimircea scrie:@CDan
Imi place ideea. Cum sunt acele clame? Poate un link?
In alte situatii eu folosesc de multe ori cele de tipul "chain swivels" din cauza ca contreaza rasucirea firului cel mai bine. Asta inainte de naluca.