aparatori ancore

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 15 Ian 2006, 15:20

A, sunt agrafe normale, nu situ de ce ma asteptam sa fie ceva mai altfel.

Folosirea lor nu cumva strica constitutia initiala a ansamblului vobler-ancora, poate ca il dezechilibreaza?? Pestii ce zic, s-a modificat rata rateurilor cu ocazia asta?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 15 Ian 2006, 16:11

Daca folosesc agrafe proportionate cu cirligul eu zic ca merge. Nu pot aprecia daca rata rateurilor s-a marit sau nu pt ca mai mereu pescuiesc cu agrafe sau cu 2-3 inele intre cirlig si vobler in loc de unul.

Poate ma contrazic un pic dar eu mai am ceva voblere (mai ales cele mici) cu cirligele atasate mereu. Acestea le pastraz in cutii mici cu compartimente individuale pt fiecare vobler. Ideea cu clame o folosesc cel mai mult la voblere de peste 7 cm si mai ales la cele mari de 15-20 cm.

Prietenii mei folosesc http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true si http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true. Ultima idee cuplata cu inel de voblere si de atasat cirligul cind e nevoie.

Folosesc denumirea de voblere dar ma refer la toate tipurile: e vorba de lingurite rotative, pestisori plutitori sau scufundatori, pesti de cauciuc moale, etc. Nu stiu care ar fi denumirea comuna la toate astea. Poate naluci?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 15 Ian 2006, 17:40

Acum am inteles imaginea de asamblu. Eu aveam in minte voblere mai mici, de 3-5 cm. La voblere mai maricici probabil ca nu se modifica esential nimic.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 15 Ian 2006, 18:42

OK! Pescuim in medii diferite si dupa metode diferite.

Doresc din tot sufletul sa gasesc ape de pescuit unde pot folosi voblere mici de citeva grame (1-5 gr) si pina in 5 cm. Voblere de genul asta si la preturi acceptabile sint scumpe aici. Dar am gasit la o firma la 2-6 € buc si o sa-mi iau in curind citeva buc.

Cele mai mici voblere ale mele cu care pescuiesc (am citeva mici dar nu-s de calitate si le folosesc rar pt ca nu dau rezultate) sint de la 7-8 cm in sus si de la 8-10 gr in sus.
Expert in a invata rima sa inoate.

Scrie răspuns