...Am fost la Cabelas....
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- daspinningmaster
- utilizator constant
Ai dreptate in ceea ce priveeste muncitorul si implicit calitatea japoneza. Cat despre china te lasi un pic purtat de val; nu ma refer aici doar la scule de pescuit dar sa sti ca in china se produce de la calitate de taraba din obor pana la state of the art in multe domenii. Trebuie doar sa sti sa faci diferenta. 

Fire zmucite!
mea, eu am vorbit de asiatici, in special de japonezi, care, oricum o iei, ,au salarii mai mici decat americanii 

God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
Eu as zice ca sunt multi si sunt poate unii mai bine scoliti decat pe la noi. Sa nu uitam ca acolo, chiar daca nu se face R&D local ca si in tarile puternic dezvoltate, sunt o gramada de firme mari si produse de calitate. In taiwan, thailanda, china cred ca se produc marea majoritate a produselor electrice si electronice, mare parte din componentele pentru masini, plus multe altele. Ca sa faci toate aceste lucruri iti trebuie oameni calificati.aZu scrie:Oameni buni, daca voi aveti impresia ca se poate compara calitatea japoneza cu cea chinezeasca...
Nu prea au multe in comun!
Nu se poate compara muncitorul japonez care e....putin cam perfectionist, cu muncitorul chinez ( era sa zic roman) care nu stie cum sa faca sa treaca ziua cit mai repede si sa munceasca cit mai putin. Nu mai zic ca nu sunt nici prea scoliti.
Made in china nu mai inseamna de multa vreme doar magazinele chinezesti si produse contrafacute. Si chiar daca nu sunt la nivelul Japoniei, sa nu uitam ca aia is nustiucate miliarde fata de cateva milioane de japonezi. Daca e sa luam o medie sau procentual chinezii sunt mult mai putin scoliti dar numarul alora scoliti la un nivel foarte bun este foarte mare ca deh, au de unde. Si japonezii aia exporta know how la greu, inclusiv in tarile dezvoltate din Europa si in America, cei mai buni organizatori industriali din lume sunt japonezii si toata lumea aplica metodele dezvoltate de ei. Si chinezii is mult mai aproape si au sansa sa invete mai bine si mai repede.
La fel ca si in RO si oriunde in lume, o firma MARE investeste foarte mult in formarea oamenilor, stiu pentru ca lucrez intr-o astfel de companie, si chiar daca salariile sunt mai mici calitatea e la standarde foarte ridicate. Si nici in RO nu mai functioneaza treaba cu nea mesteru care se pricepe la toate, cel putin in anumite sectoare, incet incet cresc pretentiile.
Asta e parerea mea !
La care Cabelas? Este vreo unul in Canada? Nu de alta dar vreau sa imi mai iau un Kistler Helium 2 LTX 6' 9" Medium Fast Action si nu vreau sa mai platesc vama. SUPERBE bete. Usoare rezistente si f sensibile. Celalalt Kistler e MH. Am pescuit cu acest bat anul trecut cat 2 vieti in Romania. Urez la toti pescarii sa aiba aceleasi momente de adevarata placere pe care le-am avut eu anul trecut!
Zvic, eu nu ma refer la statistici. Ca japonezii sunt doar 120 de milioane... n-am nicio problema cu chestiunea asta. Dar e posibil sa faca un PIB mai mare decit al Chinei cu 1 miliard de locuitori.
Eu spuneam ca e vorba de mentalitate, nu poti compara corctitudinea si cultul muncii pe care il au japonezii, cu muncitorul chinez care face si el treaba, dar supravegheat de superviser.
Si in Europa avem exemple de tipul acesta. Nu se munceste ca in Germania in multe tari europene, unii sunt mai delasatori, altii mai lenesi. Cultul muncii si lucrurile facute temeinic la mai intalnesti prin Suedia si Norvegia... eventual. D-aia nu poate face oricine Mercedes si Porsche.
Eu spuneam ca e vorba de mentalitate, nu poti compara corctitudinea si cultul muncii pe care il au japonezii, cu muncitorul chinez care face si el treaba, dar supravegheat de superviser.
Si in Europa avem exemple de tipul acesta. Nu se munceste ca in Germania in multe tari europene, unii sunt mai delasatori, altii mai lenesi. Cultul muncii si lucrurile facute temeinic la mai intalnesti prin Suedia si Norvegia... eventual. D-aia nu poate face oricine Mercedes si Porsche.
Poate ca fac un PIB mai mare. Dar mare parte e `Made by Japan in China' (sursa http://www.thehindubusinessline.com/200 ... 610600.htm )
Sunt de acord ca inca muncitorul chinez nu se poate compara cu cel japonez. Si comparatia Germania vs restul, in speta Franta vs Romania o traiesc pe pielea mea. Tot ce vreau sa spun este ca marfa chinezeasca nu este toata de slaba calitate.
Sunt de acord ca inca muncitorul chinez nu se poate compara cu cel japonez. Si comparatia Germania vs restul, in speta Franta vs Romania o traiesc pe pielea mea. Tot ce vreau sa spun este ca marfa chinezeasca nu este toata de slaba calitate.