Alternative la ungerea mulinetelor.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Re: Alternative la ungerea mulinetelor.

Mesaj de rine » 08 Mar 2012, 22:05

mai...pentru degresat ..au aparut fel de fel. da. e foarte importanta spalarea-degresarea. de fapt asta-i tot secretul pentru viata lunga ,la mulinele.p'urma pui ce vaselina sau ulei vrei . a aparut o chestie... firma-i in timisoara... ma uit maine la servici cum Ii zice. fooarte buna. dizolva uleiul mineral care se da pe pachetele cu foi de tabla pentru conservare(foarte greu de indepartat ), vaselina , si cam orice fel de grasimi sintetice.atat ca vand la bidon de 5l. si miroase usor , a insecticid. asa mi-a parut mie. eu am pus intr-un spritz d'ala de spalat geamuri (furaciune :lol: )si am folosit un fund de bidon de apa la 5l. pe balcon. ramane ceva mizerie. nici nu realizezi. dupa un an ...ce sa mai..pamant.

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 14 Apr 2012, 12:59

Cu toate ca nu mai prea este activ topicul asta....eu incerc cu o intrebare.....am luat un tub de vaselina pe baza de calciu....destul de ieftin , parca prea ieftin pe la 6 ron...este recomandata pentru mulinete vaselina pe baza de calciu?
In paginile anterioare cineva zicea ca vaselina pe baza de litiu nu e buna ca se cristalizeaza la temperaturi de iarna....intreb asta deoarece am gasit si la OMV un tub cu 17 ron de vaselina pe baza de sapun de litiu....care ar fi mai buna?..Fishshop`u nu mai are vaselina de la Ardent din pacate.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 14 Apr 2012, 19:07

Cate intrebari ai sa pui,atatea raspunsuri ai sa primesti. Fiecare s-a invatat cu un tip de vaselina lasand la o parte contradictia "vaselina scumpa - vaselina ieftina". La urma urmei orice tip de vaselina este buna cel mai important este sa o ungi la timp si o data pe an sa o cureti de vaselina veche (degresare) si sa-i pui vaselina noua. Paste fericit!
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Glad_I
junior
junior

Mesaj de Glad_I » 25 Mai 2012, 15:24

Salut,
Eu detin un technium de 4000 si are surubelul pentru mentenanta rapida si rezervorul de ulei. Initial am crezut ca este pentru angrenaj. Din discutiile voastre reiese ca e pentru galet. Sau?Daca pentru angrenaj e nevoie de unsoare... cum ajunge ea pe roata dintata? Ca surubelul dupa ce il dai jos iti favorizeaza accesul in spatele dintilor nu pe partea cu flancul lor.
Si dati-mi si mie niste firme (desi se considera reclama) de uleiuri si vaseline pentru mulinete. Si mai scumpe si mai ieftine.
Va multumesc!

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 31 Mai 2012, 19:59

exista vre.un filmulet in care se prezinta cum se desface, curata, unge si inchide o mulinela?
sunt cativa mai reticenti, asa ca mine, care nu prea au curaj sa se apuce de capul lor... :wallbash:
ma sperii la gandul ca ma voi trezi cu o mana de piese si, cum stau la capatul lumii, nu cred sa fie pe aproape cineva care sa ma ajute :lol1:

Glad_I
junior
junior

Mesaj de Glad_I » 04 Iun 2012, 18:45

Am desfacut eu o mulineta. E drept nu shimano. Sunt mult mai complicate decat imi imaginam dar sunt si destul de intuitiv construite. Nu prea ai cum sa gresesti la reasamblare. Nu vreau sa vorbesc inainte sa imi desfac mulineta care o sa imi vina. Vreau sa ii pun conform sfatului unui coleg de pe forum in loc de o bucsa un rulment. Voi vedea atunci. Si te ajuta mult schema. Daca sunt de calitate schitele explodate atunci e usor pentru ca iti dai seama si de pozitia piesei cum trebuie montata. La shimano am vazut ca au o calitate foarte buna a desenului. Spor

Amotricus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Amotricus » 02 Mai 2014, 19:17

"Gradul NLGI este o clasificare larg utilizată a vaselinelor lubrifiante.
NLGI 000 - vaselină lichidă, aproape un ulei pentru regimurile grele de lucru; NLGI 00 - lichidă; NLGI 0 - foarte moale; NLGI 1 - moale; NLGI 2 - moderat de moale; NLGI 3 - moale spre tare; NLGI 4 - semitare; NLGI 5 - tare; NLGI 6 - foarte tare, vaselină compactă."

Avand in vedere clasificarea de mai sus, care credeti ca este cea mai potrivita pentru mulinete ?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Mai 2014, 01:05

99% din vaselinele pe care o sa le gasesti prin magazine sint NLGI 2. Doar in shopuri sau siteuri foarte specializate mai dai peste alte viscozitati.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Amotricus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Amotricus » 04 Mai 2014, 06:21

Spuneti-mi ce (ulei,vaselina) pot cumpara si de unde.

Ned
junior
junior

Mesaj de Ned » 04 Mai 2014, 07:42

Eu folosesc de ceva timp vaselina si uleiuri Ardent .Au doua feluri de ulei(pt. rulmenti si pt.angrenaje).La noi aducea Caius (Fishshop)si niste seturi pt.curatat mulinetele care au pe langa ulei si vaselina si un flacon cu degresant.

Scrie răspuns