Dane, mi-a trimis si mie un prieten niste articole de la Cabela's. Transportul e in functie de greutate si il poti calcula daca intri pe site-ul postei americane. Nu-mi amintesc cum ii zice dar gasesti pe site-ul Cabela's la shipping. Nu e mai mult de 50-60$.
Avantajul e ca nu platesti TVA daca ti-l trimite cineva. Vama e mica, cred ca 5 % si daca vamesul e cumsecade e posibil sa nu o platesti.
E bine sa-ti mai puna niste fir, silicoane si sa scrie pe continutul coletului "Fishing gear" Daca intreaba vamesul ii spui ca sint articole de pescuit.
Era sa uit, prietenul care iti trimite coletul trebuie bineinteles sa scoata facturile din coletul original.
Problema pierdutului se rezolva declarind valoarea adevarata a coletului si platind o suma neglijabila pentru asigurare. In felul asta esti linistit. Problema este vamuirea. pentru coletele peste 49$ se plateste vama, care asa cum am spus e mica. Chiar daca e 10% tot merita.
In concluzie, cu transport, asiguirare si vama de la 265$ ar trebui sa nu treci de 350$ in cel mai rau caz. Fata de preturile din europa merita.Parerea mea.
Alegere sonar
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Am uitat sa-ti spun ca si eu ma orientasem tot spre 565dupa ce am studiat caracteristicile si am citit articolele de pe forum. La banii astia cred ca e o alegere buna. Ce e bun intradevar trece de 1k$.
Nu am inteles de ce vrei portabil. Dupa pozele de pe Cabelas portabilul mai are o husa, in rest pare la fel. Poate ma insel.
Nu am inteles de ce vrei portabil. Dupa pozele de pe Cabelas portabilul mai are o husa, in rest pare la fel. Poate ma insel.
Este intr-adevar cum zici daca il iau din state, chiar as avea prin cine sa il iau, tot un tiz de-al nostru. Ideea e ca daca tot se gaseste si in varianta europeana, atunci as prefera aceasta varianta. Cat ar putea sa fie transportul cu asigurarea de rigoare din Canada pana aici, stie cineva? Modelul portabil merge cu 2 baterii mici, mi se pare mai atractiv ("Rugged Portable Case powered by 2 lantern batteries").