ALEGERE SONAR DE BARCA
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: ALEGERE SONAR DE BARCA
5 kg un sonar?
Zoran Wiener scrie:Cu toata stima si respectul, dar sunt putin derutat...Un colet de genul acesta cantareste in jur de 5 kg, iar trimis cu Posta Romana in State ar fi undeva la:RYOBI scrie: ... nu este o problema in caz ca ai probleme tehnice cu unitatea se poate trimite fara probleme la magazinul de peste ocean de unde a fost cumparat iar costul este undeva intre 50-100RON care mi se pare infim tinand cont ca un colet intern expediat cu FanCurierul costa 30RON.
Pretul sonarelor din state este fara concurenta si astfel vanzatorii din europa se leaga de garantie dar nici asa nu se justifica preturile cu 50% mai mari.
Singurele impedimente la achizitionarea unui sonar din state este faptul ca nu se pot comanda direct in Romania,costul transportului plus taxele vamale si TVA.
La sonarele Huminbird din state cam toate au sistem de masurare american adica inch in loc de metri si grade Fahrenheit in loc de celsius.La Lowrance in general unitatile au ambele sisteme si american si anglo-saxon.
Daca nu ai probleme cu masuratorile lor merge si sitemul american daca nu iei Lowrance
37,32 lei (tarif fix) + (39,53 lei/1 kg)x 5 kg = 234,97 lei
Se poate ca cu alte curierate sa fie mai ieftin, nu contest! Apoi mai vin si costurile de transport din State spre Ro.
Orice colet ce se trimite din Europa in State, intra in vama din State si vine verificat si taxat corespunzator. Statul lor castiga prin aceasta procedura! OK, dar poate ca daca e un produs plecat din America si se intoarce in America... deci sa zicem ca ajunge la magazinul de unde sa cumparat fara necazuri, si acestia dupa ce-l repara... il trimit inapoi? La cine? Daca direct spre Ro, atunci ajunge la taxare de vama si TVA in Romania. Pt ca taxele in Ro nu au fost platite inca, a fost adus de un "prieten". Daca magazinul il trimite in State la "prietenul" care la adus in tara si intre timp s-a intors in State din concediu, acesta ce face cu el cind il primeste?
Iar atata timp cit dureaza toata procedura aceasta, nu se foloseste nimeni de sonar...
Cum am spus, fiecare face cum crede de cuviinta, dar nu e atata de simplu precum pare! Asta doar in caz de probleme si trebuie trimis inapoi.
Dar sa lasam asta sa hotareasca fiecare de cuviinta cum e mai bine.
Si ca sa raspundem si la subiect:- Cerintele fiecare trebuie sa stie ce are nevoie! Doar un sonar simplu doar cu DI, sau unul complex cu sonar, DI si SIRYOBI scrie:...
Care sunt cerintele minime ca sa fi multumit de sonar?
Ce imi recomandati?
Poate fi alimentat la bateria de la motor sau trebuie baterie dedicata separat?
Ce sistem de montat pe oglinda sa cumpar?
Sonda se pune pe motor?
Poate sunt deplasate intrebarile dar sunt in faza de documentare.
- Elite 5x HDI (sonar + DI, fara GPS, fara posibilitate de up-date de soft)
- poate cu cea de la motor, si se poate si cu baterie separata
- are incorporat; daca barca e pneumatica, atunci un sistem usor de demontat la impachetarea barcii (un suport de sonda)
- nu, sonda vine pusa cit mai departe posibil de motorul termic; pt motorul electric exista suporti de prindere pe acesta.
ItI spun un secret in America nu am platit nici un cent taxe vamale percepute de americani, am trims vreo 3 colete in garantie de-a lungul anilor procedura e urmatoare inainte sa inchizi coletul un vames te verifica ce expediezi si-ti da hartie de mana cu continutul coletului care merge spre state.Coletul se intoarce inapoi cu acelasi continut iar cand esti vamuit scoti hartia de mana si io dai din nou vamesului deci exclus sa platesti taxe vamale de doua ori.
In unul din cazuri magazinul care facea garantia produselor mi-a cerut sa trimit coletul in State cu plata la destinatie adica au platit ei transportul dus-intors au schimbat produsul cu unul nou si mi l-au trimis inapoi si eu am ramas surprins pentru ca nu eram obisnuit sa fiu tratat astfel ca si client eu ma asteptam sa-l repare, asta era acu cativa ani acuma s-a mai dezvoltat si la noi comertul on-line si magazinele isi respecta clientii.
In proportie de 99% nu ar trebui sa avem nevoie de garantii trebuia luat si aspectul asta in calcul
- Zoran Wiener
- utilizator constant
Un Elite 7 cu sonda si cu tot cu pachet depaseste 4 kg => Posta iti calculeaza 5 kg, chiar daca are 4,1 kg coletulULK scrie:5 kg un sonar?
Un Elite 5 cu sonda si cu tot cu pachet depaseste 3 kg => Posta va calcula 4 kg
RYOBI scrie:...deci exclus sa platesti taxe vamale de doua ori...
Cit despre taxele vamale platite de 2 ori, nici nu era vorba de asa ceva! Se discuta daca aduce un amic si nu se platesc taxele vamale initiale, pt ca, cum a scris Ryobi, la o comanda din state la care se pune transport, vama si tva, nu prea se merita dpdv al sumei economisite:
RYOBI scrie:...
Singurele impedimente la achizitionarea unui sonar din state este faptul ca nu se pot comanda direct in Romania,costul transportului plus taxele vamale si TVA.
...
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/
Zoran Wiener
Se poate lega pe aceasi baterie si motorul electric si sonarul?
In afara de consum crescut pot aparea ceva probleme?
Ms
Ms
- Zoran Wiener
- utilizator constant
Da.RYOBI scrie:Se poate lega pe aceasi baterie si motorul electric si sonarul?
...
Nu, si nici nu am auzit vreodata la cineva sa apara probleme...RYOBI scrie:...
Ms
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
Zoran Wiener
-
- veteran
Sonarul nu este o chestie cu care te joci ca si cu mulinetele sau betele o iei o dai si te-ai scos (la unele modele si aici este dificultate in schimbare), cred ca din arsenalul de pescuit acest echipament este cel mai greu vandabil (daca vrei raport pret vandut pe pret cumparat sa fie apropae de 1 cu valori peste 1 este vis) ca atare daca te-ai hotarat sa-ti iei un astfel de echipament merita sa strangi cureaua sa ajungi in gama superioara a celor doi producatori Lowi (incepand cu HDS7 cu SS) sau Humi (incepand cu seria 798 ci SI DI) aici vei observa ca vei vedea totul din alta perspectiva a locurilor de abordat la pescuit.
Acum ca are m sau ft celsius sau Faranheit nu inseamna ca se da pescuitul peste cap si noi dam cu bete de 7ft sau de 2.40m si nu avem probleme in a pescui.
Ideea sa-ti iei un echipament care sa-ti puna cat mai multa informatie a spatiului de sub barca ta in evidenta si cu acuratetea maxima, sa nu necesite multa conectari la baterie (la Lowi sunt mai multe module care se leaga la baterie daca vrei SS), posibilitatea de upgrade vezi la Humi sonda 360 imaging (scumpa dar iti da perspectiva si cand esti pe locul mult visat la 455hz deci cu o rezolutie buna) iar faza cu touchscreen cred ca este o chestie de marketing (daca ploua si ai mana unsuroasa nu stiu cit de bine functioneaza practic nu merita banii dpdv al meu). Acum fiecare functie o folosesti in functie de adancime pe adancimi mai mari DI si SI pe adancimi mai mici SI combinat sau nu cu 360 imaging cand ai dat de locul dorit (pavat cu salai de 5kg).
Acum ca are m sau ft celsius sau Faranheit nu inseamna ca se da pescuitul peste cap si noi dam cu bete de 7ft sau de 2.40m si nu avem probleme in a pescui.

Ideea sa-ti iei un echipament care sa-ti puna cat mai multa informatie a spatiului de sub barca ta in evidenta si cu acuratetea maxima, sa nu necesite multa conectari la baterie (la Lowi sunt mai multe module care se leaga la baterie daca vrei SS), posibilitatea de upgrade vezi la Humi sonda 360 imaging (scumpa dar iti da perspectiva si cand esti pe locul mult visat la 455hz deci cu o rezolutie buna) iar faza cu touchscreen cred ca este o chestie de marketing (daca ploua si ai mana unsuroasa nu stiu cit de bine functioneaza practic nu merita banii dpdv al meu). Acum fiecare functie o folosesti in functie de adancime pe adancimi mai mari DI si SI pe adancimi mai mici SI combinat sau nu cu 360 imaging cand ai dat de locul dorit (pavat cu salai de 5kg).
- Zoran Wiener
- utilizator constant
Revin scurt la ultima postare cu citeva impresii personale…
Folosesc HDS 7 Touch din primavara si sunt f multumit, Touch-ul functioneaza perfect si pe ploaie. Este un Touch-Display f performant.
Minusuri
-trebuie folosit cu 2 sonde, a 2-a sonda cantareste 1 kg, dar se poate folosi chiar si la barci conflabile
Plusuri
+ecran mare de 7 toli cu un Touch excellent!
+functioneaza perfect cu doar 250 W, avand Broad Band
+se poate adapta un W-Lan pt tableta, daca barca e mare si pescarii sunt multi sa poata si ei sa vizioneze sau sa butoneze
+modulul SS este incorporat in sonar (in sfarsit
)
Hummi 798
Minusuri
-ecranul de 5 toli e cam mic pt a folosi concomitent sonarul, DI si SI-ul (la fel si 598-ul)
-nu are 800 kHz pt acuratete maxima la DI/SI, doar 455 kHz (la fel si 598-ul)
-functioneaza cu 4000 W (ceea ce poate fi deranjant pt pesti - doar poate!)
Plusuri
+este compact
+doar 1 singura sonda destul de mica si usoara
Sonda Hummi 360°
Minusuri
-f scump
-functioneaza bine doar in mers; cu barca ancorata imaginea nu e grozava
-cantareste 14 kg
-montare fixa in suruburi pe oglinda barcii, cu o conflabila ce se umfla/dezumfla la fiecare partida de pescuit e destul de nasol
-imaginea pe o directie ramane statica, neschimbata pina cind scan-ul nu face o jumate de tura (180°) si revine pe acea pozitie
-adancimea este masurabila doar direct sub barca, adancimea gropilor sau inaltimea bolovanilor din lateral sau din fata nu se pot determina (vedere de sus ca la SI)
-functionand pe baza de SI cu scan, nu e conceput sa vada pestii; si daca chiar ii recunoastem pe imagine, nu ne poate arata adancimea la care se afla acestia
Plusuri
+compatibil cu toate modelele de la Hummi ce pot SI
Folosesc HDS 7 Touch din primavara si sunt f multumit, Touch-ul functioneaza perfect si pe ploaie. Este un Touch-Display f performant.
Minusuri
-trebuie folosit cu 2 sonde, a 2-a sonda cantareste 1 kg, dar se poate folosi chiar si la barci conflabile
Plusuri
+ecran mare de 7 toli cu un Touch excellent!
+functioneaza perfect cu doar 250 W, avand Broad Band
+se poate adapta un W-Lan pt tableta, daca barca e mare si pescarii sunt multi sa poata si ei sa vizioneze sau sa butoneze
+modulul SS este incorporat in sonar (in sfarsit

Hummi 798
Minusuri
-ecranul de 5 toli e cam mic pt a folosi concomitent sonarul, DI si SI-ul (la fel si 598-ul)
-nu are 800 kHz pt acuratete maxima la DI/SI, doar 455 kHz (la fel si 598-ul)
-functioneaza cu 4000 W (ceea ce poate fi deranjant pt pesti - doar poate!)
Plusuri
+este compact
+doar 1 singura sonda destul de mica si usoara
Sonda Hummi 360°
Minusuri
-f scump
-functioneaza bine doar in mers; cu barca ancorata imaginea nu e grozava
-cantareste 14 kg
-montare fixa in suruburi pe oglinda barcii, cu o conflabila ce se umfla/dezumfla la fiecare partida de pescuit e destul de nasol
-imaginea pe o directie ramane statica, neschimbata pina cind scan-ul nu face o jumate de tura (180°) si revine pe acea pozitie
-adancimea este masurabila doar direct sub barca, adancimea gropilor sau inaltimea bolovanilor din lateral sau din fata nu se pot determina (vedere de sus ca la SI)
-functionand pe baza de SI cu scan, nu e conceput sa vada pestii; si daca chiar ii recunoastem pe imagine, nu ne poate arata adancimea la care se afla acestia
Plusuri
+compatibil cu toate modelele de la Hummi ce pot SI
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
Zoran Wiener
RYOBI scrie:Se poate lega pe aceasi baterie si motorul electric si sonarul?
Ms
Eu daca le aveam legate pe aceasi baterie cu Humminbird 160,in viteza a 5.bruia rau motorul,.apareau pe ecran niste linii foarte dese si nu se mai vedea nimic. Am baterie dedicata si nu mai am probleme. Nu stiu daca motorul sau sonarul era de vina..
- Zoran Wiener
- utilizator constant
Nu stiu, poate din cauza vitezei si turbulentele in jurul motorului cresc si ajung in perimetrul de actiune al sondei. De acea se recomanda montarea sondei cat mai departe de elicea motorului.
Dar daca spui ca (,) cu baterie separata a functionat fara bruieli si in viteza a 5-a, adica in aceleasi conditii ca inainte, poate are vre-un efect negativ.
Dar daca spui ca (,) cu baterie separata a functionat fara bruieli si in viteza a 5-a, adica in aceleasi conditii ca inainte, poate are vre-un efect negativ.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
Zoran Wiener
Tot pe aceasi barca, adica o gonflabila mica a fost si este...la aceasi distanta ( mica) de elicea motorului...Problema a disparut complet dupa ce am pus pe baterie separata. Altceva nu am schimbat deloc..parca tin minte ca si altii au avut problema asta,din discutii vechi pe forum. Foarte posibil ca,cu sojare mai noi sau/si moatare mai bune calitativ sa nu apara acest fenomen.