Alegere mulinete spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Marcus_Turcus
junior
junior

Alegere mulinete spinning

Mesaj de Marcus_Turcus » 13 Iul 2008, 18:23

Dupa ceva timp de binoclare am zis sa va intreb si pe voi ceva...
Pentru ca am 2 bete de spinning, unul de 240 (10-30gr) si unul de 280 (15-45) vreau sa le imperechez spre fericirea lor cu 2 mulinete...si pentru cel de 240 am zis ca ii pus o seria 2000 si la celalalt o seria 2500...

din seria 2000 ma gandeam intre Ryobi Ecusima 2000Vi (sau ET Excalibur) si Daiwa Regal 4i 2000...care e mai ok? Pe Ecusima am pus mana si mi se pare ok.

din seria 2500 ma gandeam Daiwa Exceller Plus 2500 sau Daiwa Laguna XT 2500...se merita Exceller sau si Laguna e de ajuns? Cred ca totusi Laguna nu se mai fabrica, pe site nu mai apare.

Mai apoi, vreo parere de Cormoran Magnesia 10PiF 3000? O fi buna fiind varful gamei de spinning la Cormoran sau si cu asta firma a gresit?
Si de Okuma VSystem V30 daca o are careva...

Mentionez ca modelul 2000 o pun pe un batz decent (ET Spin Blade), si modelul 2500 pe un batz mai bun (Sportex).

Mersi.

Daca aveti si alte idei din aceleasi game de pretz, nu ezitati, dar v-as ruga sa nu va certati intre voi . :)
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 13 Iul 2008, 19:57

intre VSystem si Magnesia as alege Magnesia, pt ca:
-magnesia e facuta de daiwa, dupa ce a preluat cormoranul
-VSystem are sistemul Eos II, sistem care e compus din 2 piese rotunde intre care o saiba de teflon, care in timp se duce, si o sa ai o parte din cursa manivelei care o sa mearga greu, ca si cum ar tine undeva, ca si cum ai trece de un hop, dar pt un pescuit intens de cate ori pe saptamana, si tras de ea, alege magnesia, V system e mai silentioasa, merge mai lin, dar sa nu o pescuiesti prea des si sa nu '' tragi de ea'', acum u alegi, vezi si daiwa procaster, e cam la acelasi pret cu magnesia, spor la cumparaturi!!

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 13 Iul 2008, 21:05

pt 2,8 15/45 poti urca clasa la mulineta la un 3500-4000

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Iul 2008, 07:08

am 2 bete de la 2,70 un cormoran si un berkley

am o mulineta ryobi ecrusima 2000
daiwa regal 4i
si okuma v20
dintre toate ryobi ecrusima se califica cel mai bine (simpla).
la daiwa regal i sa exfoliat titanizarea de pe buza tamburului *(are 2 tamburi din plastic care sunt de proasta calitate) spre comparare uita-te la un daiwa regal 5i (incomparabil mai de calitate).
Okuma V20 merge bine dar ii intra firul in cei 0.14 mm dintre rola si galet (cea ce extrem de stresant si la cat costa chiar ca nu ar fi trebuit sa se intample) in rest nu am ce sa ii reprosez..

Eu personal nu pescuit cu fire mai groase de 0,23 asa ca nu folosesc decat clase de 20 si deocamdata nu am probleme. Pe tamburi mici nu ai nevoie sa adaugi fir ca sa pot arunca onorabil. La tamburi ABS poti arunca chiar cand ai foarte putin fir pe tambur ramas. Cormoranurile mi s-au parut de proasta calitate (nu am vazut procasterul)>
the angler is catching xxx, not by the lure

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 14 Iul 2008, 08:40

Salutare.

Pentru lanseta de 2,40 merge o mulineta 2500 cel putin, in functie de greutatea lansetei poate si 3000, iar pe cel de 2,80 cel putin 3000 daca nu 3500! Mulineta de 2000 merge pe clasele light sau medium-light, dar limita de jos a medium-light 1/8-3/8.

In ceea ce priveste marca, Daiwa Exceler Plus este o alegere foarte buna. Il pescui' de aproape doi ani si merge ceas-elvetian. Tot pe-acolo se inscrie si Team Daiwa Tierra si Regal. Am auzit numai lucruri bune despre Ryobi dar nu ma pot pronunta.

Daca nu stai departe de Targu-Mures, poti sa mergi sa vezi Daiwa Tierra, Exceler, Sol (de care am si e beton), St.Croix Avid (mulineta) si alte chestii interesante. Detalii pe mesaj privat ca sa nu fac reclama, un prieten isi deschide un magazin de articole numai spinning.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Iul 2008, 10:52

eu daiwa regal nu o recomand oricum ai lua-o.
Despre marimea tamburului (mai ales ca partea de angrenaj e la fel) nu vad nici o legatura cu categoria batului.
Daca dau cu fir de 0,23 cu lanseta medium heavy cu actiune rapida de 2,70 nu vad de ce as folosi un tambur care permite incarcarea a 250 metri pe care eu oricum nu ii folosesc.
Eventual recuperezi mai repede firul dar in rest nu prea vad relevanta?
Eu nu folosesc fir mai gros ca nu am de ce?
Muresul e un rau destul de mare dar 75 de metri sunt suficienti pentru ca orice fel de drill. Parerea mea (ca sa il parafrazez pe vacaroiu).
the angler is catching xxx, not by the lure

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Iul 2008, 11:38

sir.JONES scrie:eu daiwa regal nu o recomand oricum ai lua-o.
Despre marimea tamburului (mai ales ca partea de angrenaj e la fel) nu vad nici o legatura cu categoria batului.
Daca dau cu fir de 0,23 cu lanseta medium heavy cu actiune rapida de 2,70 nu vad de ce as folosi un tambur care permite incarcarea a 250 metri pe care eu oricum nu ii folosesc.
Eventual recuperezi mai repede firul dar in rest nu prea vad relevanta?
Eu nu folosesc fir mai gros ca nu am de ce?
Muresul e un rau destul de mare dar 75 de metri sunt suficienti pentru ca orice fel de drill. Parerea mea (ca sa il parafrazez pe vacaroiu).
Acum vreo doua zile am scris cite ceva despre mulinete , musai sa o fac si pentru bete ? :lol: :lol:

Atita vreme cit dai cu softbait ,mulinelu nu conteaza asa mult , sau mai putin ca la hardbaits . Un bat de 2,80 , cu un CW 15-45 gr , daca ii cit de cit cinstit ,nu se incarca sub 20 de grame corect , poate are un optim pe la vreo 30 de grame sau 35 ( corectitudinea asta difera de la unii la altii ). Un mulinel clasa 2000 , si chiar 2500 o sa aiba viata scurta cu textil , dar si cu mono , in conditiile in care o sa bagi hardbaituri de 25-35 de grame , asta daca te intereseaza sa incarci batu ca sa lansezi mai departe si mai la punct fix , nu cred ca am descoperit apa calda atunci cind m-am prins ca daca incarci batu corect ai si mai mare precizie , ma refer la greutatea naluci , cu un vobleras de 10 gr. si bat de 15-45 ii mai greu sa ai precizie , sau nu ai la fel ca si cu un vobler de 30 pe acelasi bat .
Pentru softbaituri presupun ca-i in regula un mulinel 2000 .

Fir Intins!!!

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 14 Iul 2008, 21:23

Tristian scrie:Salutare.

Pentru lanseta de 2,40 merge o mulineta 2500 cel putin, in functie de greutatea lansetei poate si 3000, iar pe cel de 2,80 cel putin 3000 daca nu 3500! Mulineta de 2000 merge pe clasele light sau medium-light, dar limita de jos a medium-light 1/8-3/8.

In ceea ce priveste marca, Daiwa Exceler Plus este o alegere foarte buna. Il pescui' de aproape doi ani si merge ceas-elvetian. Tot pe-acolo se inscrie si Team Daiwa Tierra si Regal. Am auzit numai lucruri bune despre Ryobi dar nu ma pot pronunta.

Daca nu stai departe de Targu-Mures, poti sa mergi sa vezi Daiwa Tierra, Exceler, Sol (de care am si e beton), St.Croix Avid (mulineta) si alte chestii interesante. Detalii pe mesaj privat ca sa nu fac reclama, un prieten isi deschide un magazin de articole numai spinning.
nu stau aproape de Tg. Mures, ca sunt din Timisoara; dar cand trec pe la parinti in concediu (Tg Mures) am sa trec pe la magazinul prietenului tau...ptr asta baga un MP pls :D

io credeam ca light (L) e undeva 0-8gr, LM = 10-25, M= 20-35, MH = 25-50, H = peste...sau ceva aproximativ....cred ca una de 2000 e suficienta pe 2.40....pe aia de 280 da, ideea era de 3000, dar nu am vazut nuciunde prin magazine decat 2500 (exceler plus)...

referitor la mulinete, nu toate sunt la fel si se schimba doar adancimea tamburlui, de ex la fel sunt si difera tamburul la= 1500-2000, 2000-2500, 3000-3500...de aici si greutatea diferita si nu din cauza tamburlui de catava grame diferenta...

ardelene....cum ii vremea pe acas' :D ? mi tare dor de mureseni, ioiiii...si de Ungheni unde am pescuit cm cu cm :D
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 14 Iul 2008, 22:03

puterea unui bat poate fi influentata si de actiunea acestuia

spre ex: un 7-17,5g e ML la o actiune moderat-moderat/rapida si este M la o actiune fast sau X-fast

la daiwa (exceler, exceler plus, capricorn, tierra) 1500 mere cu tamburul de 2000; 2500 mere cu tamburul de 3000... etc...

exceler plus ar fi oarecum potrivita pentru batul de 2,40m are o greutate de freo 240g(daca mai tin bine minte) eu am folosit un Cabelas Tournament ZX 2000(aceasi balarie ca si exceler plus) pe un bat de 2,59m 7-21g

in rest numai de bine si fir intins

p.s. ce ne'am fi facut dom'le daca nu stiam atatea chestii tehnice ordinare si care iti ocupa memoria inutil... eo cred ca din cauza lipsei de peste am inceput sa avem probleme la mansarda cu chestiile astea...

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Iul 2008, 20:47

Ionut the carp scrie:puterea unui bat poate fi influentata si de actiunea acestuia

spre ex: un 7-17,5g e ML la o actiune moderat-moderat/rapida si este M la o actiune fast sau X-fast

p.s. ce ne'am fi facut dom'le daca nu stiam atatea chestii tehnice ...
Potzi dezvolta putzin?

Scrie răspuns