discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Ionut the carp
- veteran

onesti scrie:
Potzi dezvolta putzin?
chestie observata... imi poti da in cap si sa'mi zici ca nu e bine sau poti lua de bun ce zic
all star unul 7-17,5g ML si unu 7-17,5g M
cel ML se descurca mai greu cu 17,5g... iar cel mediu se descurca excelent si cu 21-28g... acum mai poate fi si chestia ca ML e conceput pentru naluci reactive iar cel M ptr soft bait... desi au aceasi plaja de puteri batul M e mai tzapan, mai solid aterizeaza pestii instant in barca sau pe mal pe cand cu ML ai parte de un piculetz de drill

acum poate oi gresi sau poate nu... e lucrul pe care l'am observat
numai de bine si fir intins!
-
onesti
- veteran

Cred ca practic tu vrei sa spui ca exista betze de aceesi putere cu actziuni diferite, ceea ce e normal. Dar nu ca puterea poate fi influentzata de actziunea batzului.
Sunt curios daca betzele doua de care pomenesti au aceeasi lungime, pt ca la lungimi diferite ale betzelor de aceeasi putere comportamentul e diferit. Deasemenea cum ziceai si tu, daca betzele nu-s din aceeasi serie, pt aceleasi aplicatzii, din aceleasi materiale e evident ca sunt diferite in incarcare.
Fire-ntinse!
-
Ionut the carp
- veteran

amandoua sunt din aceasi serie si au aceleasi lungimi... si da, cred ca m'am exprimat putin gresit
cand am spus putere ma refeream la M, ML(adica daca un 7-17,5g e M atunci batul e fast sau x-fast, daca e ML atunci e mai moale:) ); cand mi'am cumparat primul bat de pe piata americana(un xxx eagle II) il vroiam ptr jig... batul a fost bun de jig pentru mine pana cand am mai cumparat alt bat tot din state(primul all star) si am inceput sa fac anumite corelari... dupa a urmat un container de bete cu care ma jucam in fiecare zi la bibani

si stateam si analizam casting weigh, power, line etc... si cam de atunci imi pot da seama in 90% din cazuri(cand nu scrie actiunea) daca un batz este fast, x-fast, moderat... moderat rapid... uneori mai gresesc...
p.s. chiar daca am o varsta frageda... am o chestie specifica copiilor: ma plictisesc repede de jucarii

-
Marcus_Turcus
- junior

era vb de mulinle :d
nah, intre Ecusima 2000 si Okuma Alumina FD 30 ce ati alege? ca ptre celalalt m-am hotarat = daiwa exceler plus.
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!!

-
Ionut the carp
- veteran

Marcus_Turcus scrie:era vb de mulinle :d
nah, intre Ecusima 2000 si Okuma Alumina FD 30 ce ati alege? ca ptre celalalt m-am hotarat = daiwa exceler plus.
eu merg pe ecusima

de la okuma nu'mi plac decat epixor(nu epix pro) si mulinetele de crap

-
ionutz_gr
- senior

-
Ecusima e o mulineta decenta....cu o frana f buna.... merge destul de finut...se mai aude din cand in cand un zgomot...probabil de la nisip....nu prea am grija de ea...la iarna daca mai tine pana atunci o sa o curat.Atata timp cat nu o folositi pe post de troliu.....se pot prinde pesti suficienti de mari. Daca vreti sa faceti "impresii" pe balta si pe sit-uri nu e cea mai potrivita mulineta.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
-
Marcus_Turcus
- junior

cand imperechezi o mulineta cu un batz, nu te uiti brusc la modelele 4000 daca batzul are putere 45gr. In alegerea mulinetei intra trei factori:
- lungimea batului si greutatea lui
- puterea si actiunea batului
- conditiile de pescuit
De ce? pentru ca o milineta 4000 pusa pe un batz 240 super tare de 60gr sa zicem, e prea mare, pentru ca batul e prea scurt ptr mulineta; asta se vede si la cati cm de fir recupereaza mulineta/rotatie maner...si daca recuperarea e mult mai multa decat lungimea firului "obtinut" prin pompaj, avem probleme...si pentru a contracara treaba asta, mulineta fiind mare ar trebui sa nu facem ture rapide din maner, ceea ce e bine, dar nici sa nu putem face 2 ture, ca e prea putin,,,,mai apoi conteaza si mulineta cu greutatea ei dar si cum pescuieste pescarul, nu degeaba e frana si deblocarea antireversului, care aduce nenumarate beneficii...raman la parerea ca la un batz M, de lungime medie 240 de ex, un 2000 e suficient si la 270, una de 3000 e suficienta si ea....la betele de 3 si peste 3m, putem urca la 4000, doar daca e un par de 100gr...pe care evident pui mono de 35...parerea mea...
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!!

-
Ionut the carp
- veteran

depinde si cum este pozitionata mandrina, eu am pescuit aproape un an cu o daiwa capricorn 3000 pe un allstar de 2,03m Medium si n'am avut greturi, mulinelu se echilibra bine cu batzul

-
taicanoe
- veteran

-
Marcus_Turcus scrie:cand imperechezi o mulineta cu un batz, nu te uiti brusc la modelele 4000 daca batzul are putere 45gr. In alegerea mulinetei intra trei factori:
... ... ... ...parerea mea...
cand te referi la aceste marimi: 2000, 3000. 4000 despre ce vorbim ??? daiwa ? shimano ? ca nu prea sunt la fel marimile ...
-
hunting_fish
- veteran

...... ><(((@> .......