Alegere Mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 29 Oct 2010, 17:20

burtea scrie:Nu asta am vrut sa spun si imi pare rau ca n-ai inteles gluma. Pescuitul nu-i o investitie, eu imi cumpar scule mai scumpe de cat ar fi nevoie pentru ca imi plac. Technium-ul sigur e o mulineta buna.
stai linistit ca am inteles ce ai vrut sa zici, stiu ca pescuitul nu este o investitie buna, dar e microbul si nu ai ce sa-i faci, si eu tot ca tine sunt si anume cumpar scule mai scumpe decat imi trebuie (asa am facut si cu telefoanele, o investitie proasta) tot pentru simplul motiv ca imi plac nu ca sa ma laud, dar macar sculele de pescuit le folosesc la ceva, si recunosc in ultimul timp am cumparat numai lucruri de calitate, oricum mulineta asta care o fii ea o sa fie cam ultima investitie de marca in ale pescuitului! :)

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 29 Oct 2010, 20:36

Jexy scrie:de ce?
Hai sa-ti zic cum vad eu achizitia pe care vrei sa o faci. Si e o parere cat se poate de sincera :

- La bolo mulineta lucreaza infinit mai putin dacat la spining.
- O mulineta trebuie sa lucreze frumos, fin, usor, si chiar sa fie placuta la "pipait"
- O mulineta de spining e gandita sa reziste extrem de mult la "frecat", asta fiind si explicatia pretului mare fata de una de "stationar".
In cazul tau, nu ai nevoie de acea "rezistenta" la frecat, ci numai de restul calitatilor pe care le-am amintit.
Tu nu te vei bucura de rezistenta unei mulinete de spining punand-o pe o bologneza, pentru ca nu o poti exploata la adevarata ei valoare.
Asta e si motivul pentru care am spus ca e similar cu a te plimba cu o masina sportiva cu 5 la ora. Bani aruncati, placerea fiind aceeasi cumparand o mulineta de max. 200 lei.

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 29 Oct 2010, 21:00

ReluOlaru scrie:
Jexy scrie:de ce?
Hai sa-ti zic cum vad eu achizitia pe care vrei sa o faci. Si e o parere cat se poate de sincera :

- La bolo mulineta lucreaza infinit mai putin dacat la spining.
- O mulineta trebuie sa lucreze frumos, fin, usor, si chiar sa fie placuta la "pipait"
- O mulineta de spining e gandita sa reziste extrem de mult la "frecat", asta fiind si explicatia pretului mare fata de una de "stationar".
In cazul tau, nu ai nevoie de acea "rezistenta" la frecat, ci numai de restul calitatilor pe care le-am amintit.
Tu nu te vei bucura de rezistenta unei mulinete de spining punand-o pe o bologneza, pentru ca nu o poti exploata la adevarata ei valoare.
Asta e si motivul pentru care am spus ca e similar cu a te plimba cu o masina sportiva cu 5 la ora. Bani aruncati, placerea fiind aceeasi cumparand o mulineta de max. 200 lei.
avand in vedere ca mai dau si la spining cateodata zic sa iau una sa le impac pe amandoua cu toate ca la spining dau din an in paste :), ms pt sfat, oricum nu ma grabesc cu cumpararea mulinetei, mai verific ofertele, ce mai e pe la reducere etc

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 29 Oct 2010, 22:20

Mergi la magazine si "pipaie" mulinetele care te tenteaza. Asta seara am avut o surpriza neplacuta intr-un magazin cand am vrut sa-mi iau o sedona 500. Mi s-a parut de jucarie ... Catana 2500 sau Cardinalele ( 101 si 300u ) pe care le am, merg incomparabil mai bine si par mult mai bine lucrate dacat sedona.
Sculele de pescuit nu se cumpara niciodata online daca nu stii cum arata in realitate si nu te-ai "jucat" inainte cu ele.

Si mai e un lucru destul de important , si anume ca in 2 ani te cam saturi oricum de orice mulineta, mai apare ceva nou, si vei vrea oricum sa o schimbi. Si 2 ani te tine orice mulineta, evident daca nu-i "trompeta" :wink:

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 30 Oct 2010, 00:13

ReluOlaru scrie:Mergi la magazine si "pipaie" mulinetele care te tenteaza. Asta seara am avut o surpriza neplacuta intr-un magazin cand am vrut sa-mi iau o sedona 500. Mi s-a parut de jucarie ... Catana 2500 sau Cardinalele ( 101 si 300u ) pe care le am, merg incomparabil mai bine si par mult mai bine lucrate dacat sedona.
Sculele de pescuit nu se cumpara niciodata online daca nu stii cum arata in realitate si nu te-ai "jucat" inainte cu ele.

Si mai e un lucru destul de important , si anume ca in 2 ani te cam saturi oricum de orice mulineta, mai apare ceva nou, si vei vrea oricum sa o schimbi. Si 2 ani te tine orice mulineta, evident daca nu-i "trompeta" :wink:
pai asa o sa fac o sa trec pe la magazinele de pescuit sa pun mana pe mulinetele respective, eu ma satur in 2 zile sincer sa fiu de orice lucru, dar nu-s genul "sa fiu in pas cu moda" eu schimb un lucru doar daca nu mai e bun :D mai ales cand e vorba de scule de pescuit. multumesc pentru sfaturi, chiar imi sunt utile

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 01 Noi 2010, 11:37

ce parere aveti de Mulineta Shimano Twin Power 1000FB?

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 01 Noi 2010, 11:53

Tu vrei sa pui mulineta aia pe bolo ???? :shock:

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 01 Noi 2010, 11:56

ma gandeam, de ce?:))

ReluOlaru
senior