eu am folosit verdePop Vasile scrie:Alb sau verde ?
Eu am cumparat Power pro 5 lb, 150 yarzi cu 70 lei
Sunline: 20 lb, 150m = 99 lei.
Nu pare sa fie diferenta mare de pret.
Alegere mulineta baitcasting
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
-
- veteran
-
- senior
- ionut-raptor
- senior
Da, Super PE e un fir excelent. Subtire si matasos, asigura o castabilitate maxima. Il folosesc pt. ca e cel mai subtire fir pe care am pus mana pana acum.Ionut the carp scrie:Pentru ca dupa 6-7 partide firul nu mai este asa sarmos ca la inceput, el devine "moale" si desi este fuzionat termic tot se mai intampla sa apara fenomenul de 'desirare', adica atunci cand se vad fibrele din care a fost facut firul; Si in situatia asta daca pui 35-40gr risti sa se rupa(nu numai in lanseu dar si in agatatura... o lanuca de 40gr are carligul sau ancorele mult mai tzapene decat una de 10gr spre exemplu). Poti folosi cu succes firul Super PE de la Sunline; Este mult mai bun calitativ decat power pro dar si la buzunar se simte diferenta(in jur de 100lei rola de 150m-daca imi aduc bine aminte) unul de 20lb este super ok(este mai bun decat un power pro de 15lb)
p.s. desi la prima vedere Super Pe ti se pare o ata de papiota e al naibii de bun, din pacate nu'mi permite bugetul, asa ca voi ramane tot la clasicul power pro
Dar, atentie, are si parti slabe. Rezistenta la rupere e inferioara altor fire textile la aceeasi cotatie!
Ex.: Super PE 6lb se rupe mai usor decat Power Pro 5lb si chiar Fireline 4lb! Asta nu inseamna ca nu tine acele 6lb la care e cotat. Celelalte fire sunt subapreciate. Cei care ati folosit Fireline 4lb cred ca sunteti de acord ca tine sensibil mai mult decat cele 1,8 Kg de pe eticheta.
Aceasta relativa fragilitate a PE-ului e si mai evidenta la socuri, cand pocneste surprinzator de usor. Si, cum baitcasting-ul ofera destule ocazii generatoare de socuri (peruci, manevre gresite, etc.), pt. pescuit usor as sugera alegerea unui PE cu cotatii de rezistenta superioare (peste 15lb). In cazul in care se doreste utilizarea pt. jerkbait-uri, cu maciuci de lansete, nu mi-as lua in nici un caz Sunline. Pt. astea eu folosesc un Cabela's Ripcord SI de 50lb. Nu o fi cea mai buna solutie, dar pe mine ma tine.