stefane, si eu ii dau dreptate lui lucian la orice ora din zi si din noapte ....
firu mai subtire si jigul mai usor sunt intotdeauna mai bune, ca prezinti naluca mai altfel ...
ceva mici exceptii sunt, de genul ca iti da un somn in loc de salau, si iti doresti sa fi avut pp de 30 de lbs si gmakatsu hw de 6/0
in loc de pp de 10 si mustad de 4/0 ...
sau cand iti doresti neaparat sa tarai efectiv naluca pe fundul apei, iara pui jig supradimensionat ...
altfel, oricand un fir mai subtire te ajuta sa reduci greutatea jigului, sa arunci mai departe bla bla bala ....
un jig mai usor, in curent, daca stii ce faci e mult mai bun decat ala care taraie fundu ... imi aduc aminte ca acu 4 ani , pescuiam cu mihai florescu, si unde mie imi trebuiau 17-21 sa inteleg ce fac acolo, el dadea cu 12-14 .... cu echipament comparabil ...
bai baiatule, si nu intelegeam cum poate sa faca treaba asta ... si binenteles ca prindea de 10 ori mai mult ... intre timp, am mai progresat si noi

, si situatia nu mai e chiar asa ...
dar aceeasi chesti se obtine cu un fir mai gros ... te obliga sa pui jig mai greu, nu mai joci naluca la fel, nu mai simti la fel de bine etc, si parerea mea este ca e si mai putin peste ....