Alegere carlige jig pt agataturi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
draqdevil
veteran
veteran

Re: Alegere carlige jig pt agataturi

Mesaj de draqdevil » 21 Mar 2013, 18:54

Am gasit in sfarsit la importator carlige Fudo la un pret f, ok :)

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Mar 2013, 19:09

Eu nu consider fudo un carlig pentru agataturi!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Mar 2013, 20:11

La pret da,in rest deloc.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 21 Mar 2013, 20:30

La 1.25lei/buc. nu sunt taman ieftine....ieftin inseamna 0-70 bani. 20 de carlige d-astea/partida=25lei+inca 25lei/20gume=> REZULTA 50lei!!! 50 de lei ori sa zicem 5 partide pe luna (la unii 10-15)=250lei... +fir facut praf+benzina+taxa baltii (pt amatorii de asa ceva)+nervi+lipsa peste+o zi naspa= UN MARE KKT.
Dupa astfel de calcule ma gandesc cine drecu m-a pus sa ma apuc de pescuit :wallbash: :elkgrin:
Urasc atarnatorii!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 21 Mar 2013, 20:32

eagle claw sunt carligele mele de sacrificiu
matzuo sickle sunt cele mai proaste carlige pe care le-am folosit pana acum, nenumarati pesti pierduti in drill :fluch
pt conditii decente la capitolul agataturi folosesc mustad, atat cele cu tija mai lunga (negre) cat si cele cu tija normala (negre sau bronz) sau acele bln-uri negre aplatizate
gamakatsu, negre, hw sunt de tot kktu daca dai in zona cu piatra serioasa pt ca li se duce varful si la ascutire se pierde si varful devine gros si greu penetrabil in salai (destule rateuri)
gamakatsu argintii (varf usor indoit spre interior) sunt ok

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Mar 2013, 20:34

nenumarati pesti pierduti in drill

...deja ma simt mai bine credeam ca numai eu..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 21 Mar 2013, 20:49

johnnybravo scrie: gamakatsu, negre, hw sunt de tot kktu daca dai in zona cu piatra serioasa pt ca li se duce varful si la ascutire se pierde si varful devine gros si greu penetrabil in salai (destule rateuri)
gamakatsu argintii (varf usor indoit spre interior) sunt ok
Alea HW sunt minim de tot kktu, scumpe ca dracu si sare varfu cred si la contactu cu aerul...concluzia mea e ca modelul asta de gamakatsu de pe piata noastra e un fake ordinar!!!
alea argintii (5 la plic le vindea gipo) sunt incomparabil mai bune, si ca rezistenta a varfului la contactul cu diferite obstacole precum si ascutimea lui.
De ascutit, mie mi se pare ca se ascute mult mai usor HW decat cele argintii (5/plic) pt ca metalul e de tot kktul, foarte moale, desi ele sunt la prima vedere foarte tepene. Alea argintii ca sa le ascut, imi cam rup pila in ele, efectiv ma chinui sa le slefuiesc.
Mustad BLN cel mai bun raport calitate pret, de departe. Pacat ca Arrow importa cu sacosa, o data sau de doua ori pe an.

PS: sa nu mai zic ca HW alea sunt unele boante cand le scoti din plic...efectiv zgarie unghia.
Urasc atarnatorii!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Mar 2013, 20:59

Eu folosesc matzuo unde am agataturi, mai ales daca nu sunt convins ca e peste pe zona.
Sunt niste jiguri ieftine, iar cele black nichel sunt bunicele, nici cu sicle nu am avut probleme prea mari, dar nici pesti prea mari pe ele.
Si bln sunt bune dar in variante de la 3/0 in sus, celelalte sunt la fel de moi ca gumele de pe ele!
Daca apare ceva miscare trec urgent pe fudo.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 21 Mar 2013, 21:11

eu recomand la toata lumea mustad, uite, pestele din avatar a fost prins pe mustad bronze 3/0 in conditiile in care fusese dezdoit inainte in ceva pietre si refacut... cand l-am scos din peste, era aproape perfecta curbura...
problema rateurilor la matzuo o pun pe seama formei carligului...nu-mi dau seama daca varful exagerat de incovoiat spre interior sau forma curburii fac diferenta fata de celelalte carlige :? tind sa cred ca varful e problema

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Mar 2013, 21:17

Ce HW-uri folositi? :)

Alea americane au cel mai bun otel din punctul meu de vedere. :) cele pe care le aducea Gipo si pe care le aduce mai nou Arrow sunt mai proaste ... mi-a zis Ghenadie ca stie din surse sigure de niste carlige nichelate in Romania si vandute drept Gamakatsu ...

Fudo is supraevaluate ... nu sunt asa de bine ascutite precum Gamakatsu sau Owner ... sunt mai groase in carne ca Gamakatsu 22/23 sau Owner, dar la grosimea lor nu sunt chiar asa de puternice. Au o forma mai buna decat Gamakatsu sau Owner - au deschiderea mai mare .... sunt f scumpe.

Cine va folosi in continuare Gamakatsu HW va folosi in continuare Gamakatsu HW(Fudo sunt mult sub ele) iar cine va folosi carlige mai ieftine gen Mustad BLN va folosi in continuare Mustad BLN :)

In opinia mea, cele mai bune carlige sunt Gamakatsu HW - eu n-am vazut problemele pe care le mentionati voi si le-am folosit vreme de 4 ani printre pietre si cioate .... Gamakatsu Leg 90 mai imi plac mult (astea sunt cele mai ascutite carlige pe care le-am vazut.) ... Gamakatsu 22 si 23 nu-mi prea plac deaorece sunt prea moi pt gustul meu(cu 22 Aquamania am pescuit f mult prin 2006-2007) ... Ownerele au cel mai dur otel dintre toate, dar pt ca sunt destul de subtiri pocnesc relativ usor(parca au inceput sa pocneasca asa de usor prin 2009) ...

Pt bile mari(sarite de 40g) si gume mari(sarite de 9cm) Mustadurile 32786 5/0 si 6/0 sunt ideale :)

Scrie răspuns