Alegere carlige jig pt agataturi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan82
veteran
veteran

Re: Alegere carlige jig pt agataturi

Mesaj de bogdan82 » 13 Feb 2013, 03:23

Sunt f bune ... mult mai puternice decat BLN-urile clasice. Au si deschiderea mai mare. Ochetul sta mai jos decat la orice jig la 90 de grade, deci deschiderea „activa” a carligului este automat mai mare ... eu nu am observat nici o diferenta la jiguit, pe anumite bile, vizual, nici nu-ti dai seama ca este vorba despre un carlig la 60 grade.

In opinia mea sunt mai puternice decat Gamakatsu HW pe aceeasi marime ... dar sunt si mai mari decat Gamakatsu HW ...

Marimile sub 5/0 sunt foarte ascutite .... nu tin varful la fel de bine ca Gamakatsu HW ... este un otel mai moale, deci nu pocnesc ca Owner

Poza asta este facuta de un prieten, dar imi permit s-o pun aici pt ca apare un jig turnat de mine in ea :)

Sus Mustad HW 60 grade 6/0 , jos Gamakatsu 10/0

Imagine

De sus in jos : Gamakatsu HW 6/0, Mustad BLN 4/0(cele boante si neaplatizate care s-au gasit pe voblere intr-o vreme), Mustad HW 60grade 2/0(nu sunt 100% sigur daca e 2/0, poate fi si 1/0)

Imagine

De sus in jos : Mustad HW 60 grade 6/0, Mustad HW 60 grade 5/0, Gamakatsu 22 5/0, Mustad BLN 5/0(cele de se gaseau la Arrow)

Imagine

Sunt singurele carlige care nu-s made in Japan pe care le folosesc.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 13 Feb 2013, 05:01

Ms de lamuri, sa recapitulam vorbim de MUSTAD BLN 60 grade sunt doua modele in functie de ochet.

1.Mustad 32798BLN Fishing Hooks astea au ochetul invers si se gasesc in 3 marimi 3/0,4/0,5/0

http://do-itmolds.com/shop/index.php?ro ... y&path=106

2.Mustad 32786BLN Fishing Hooks au ochet normal si se gasesc in marimile 1/0......6/0.

http://do-itmolds.com/shop/index.php?ro ... h=106__105

Deci tu le sti pe astea de la pozitia 2 dar presa mea nu toarna decat pozitia 1.Eu cred ca sunt diferente intre ele si la grosimea sarmei nu numai la marime,dar presupun numai.
Apropo cu ce model de presa le torni pe astea de la pozitia 2?

BLN-ul clasic 90 grade care e codul pt ele sunt si astea de 2 tipuri batute pe lateral si nebatute? au coduri diferite?
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 13 Feb 2013, 05:24

Sau sa reformulez cel mai bun BLN clasic la 90 de grade ce cod are? Alea ce le tot laudau pe aici baieti ca-s f bune si nu se mai gasesc,intreb asta pt ca o sa comand de afara daca aici nu mai sunt.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 13 Feb 2013, 08:59

RYOBI scrie:Sau sa reformulez cel mai bun BLN clasic la 90 de grade ce cod are? Alea ce le tot laudau pe aici baieti ca-s f bune si nu se mai gasesc,intreb asta pt ca o sa comand de afara daca aici nu mai sunt.
mustad 4/0 - 32627NPBLN.04
nu se mai afla nici unde in stoc, dar cei de la arrow le vor aduce din nou in martie
cela de 3/0 sunt putin mai slabe si deschiderea mai mica

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 13 Feb 2013, 09:21

Asa cum bine a scris un user, carligele cu ochetul la 60 grade au deschiderea mai mare decat similarele lor la 90 grade, ceea ce este un mare avantaj (inclusiv pentru "jepcari"). Cu precizarea ca turnat intr-o matrita normala (pentru 90) isi pierde avantajul. Ca sa profiti de deschiderea respectiva trebuie turnat intr-o matrita conceputa pentru ace de 60 grade. Eu sant un mare fan FUDO, le folosesc de multi ani (aproape in exclusivitate) si nu m-au dezamagit nici o data.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 13 Feb 2013, 10:15

florin1948 si eu as vrea sa trec pe fudo, dar pe langa ca nu se prea gasesc, au aproape pret dublu fata de mustad si in ritmul in care momesc cu ele pe dunare.....!
totusi cand o sa gasesc o sa-mi achizitionez niste 3/0 :oops:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 13 Feb 2013, 11:23

RYOBI scrie:Ms de lamuri, sa recapitulam vorbim de MUSTAD BLN 60 grade sunt doua modele in functie de ochet.

1.Mustad 32798BLN Fishing Hooks astea au ochetul invers si se gasesc in 3 marimi 3/0,4/0,5/0

http://do-itmolds.com/shop/index.php?ro ... y&path=106

2.Mustad 32786BLN Fishing Hooks au ochet normal si se gasesc in marimile 1/0......6/0.

http://do-itmolds.com/shop/index.php?ro ... h=106__105

Deci tu le sti pe astea de la pozitia 2 dar presa mea nu toarna decat pozitia 1.Eu cred ca sunt diferente intre ele si la grosimea sarmei nu numai la marime,dar presupun numai.
Apropo cu ce model de presa le torni pe astea de la pozitia 2?

BLN-ul clasic 90 grade care e codul pt ele sunt si astea de 2 tipuri batute pe lateral si nebatute? au coduri diferite?
cele din poze sunt Mustaduri 32786 si se gasesc pe marimi 1/0 - 8/0 , pe celalalte nu le stiu.

cauta matrite de tip Heavy Hook pt carlige la 60 grade - RHO-5-A, RHO-4-LA, SRH-6-A etc Daca vrei sa le torni intr-o matrita pt carlige la 90 grade tre s-o modifici destul de mult si cand vei turna carlige la 90 grade vei avea niste bavuri urate in special in jurul ochetului.

sunt f multe modele de BLN, inclusiv unul la 90 grade 2X ... se gaseau jiguri turnate la Arrow pe caligele astea prin 2006-2007 ... alea care nu sunt aplatizate nu mai stiu ce cod aveau ...

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 13 Feb 2013, 13:35

stefanflorin scrie:Il intreb eu pe domnul Viorel daca mai vin si cand vin, ca de 3 luni le astept. Complicat sa lucrezi cu japonezoii astia, mai ales cand nu lucreaza cu stocuri mari.

Salut,

Tocmai asta este problema, atunci cand sunt comandate stocuri mai mari decat stocurile lor. Primul lot de cateva sute de mii de carlige Fudo a fost facturat si se afla pe drum. Or sa fie disponibile in magazin de la sfarsitul lunii februarie. Cu ocazia asta se va releva si distribuitorul oficial cu care firma Fudo a semnat contractul de exclusivitate.

Numai bine

ONAMIHS
veteran
veteran

Mesaj de ONAMIHS » 13 Feb 2013, 21:49

Eu am rupt vreo 2 Fudo 3/0 cu PP de 10 lb,nu stiu de ce le laudati atat

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 13 Feb 2013, 22:53

ONAMIHS scrie:Eu am rupt vreo 2 Fudo 3/0 cu PP de 10 lb,nu stiu de ce le laudati atat
Si eu am rupt de la baza curburii sute de Owner, multe in pesti. Pescuiesc in 90% din cazuri numai cu monofilament.

Nici un carlig nu este indestructibil. Din pacate pe piata romaneasca carlige de jig de calitate, cu un pret corect si marimi care sa prezinte interes, sunt disponibile cam cum erau "bomboanele cubaneze" pe timpul lu' Nea Nicu.

Din experienta pot spune ca nu am gasit niciodata mai mult de cateva zeci de buc care sa intruneasca toate calitatile. Restul...comenzi afara, la cate sute las anual pe Dunare ar trebui sa am fabrica :lol:

Scrie răspuns