Alegere blank
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Alegere blank
Pentru ca tot se preconizeaza venirea iernii, m-am gandit sa imi mesteresc un bat, ca sa nu treaca timpul aiurea...
Vreau sa-l folosesc din barca, si ocazional de pe mal, la bibani in principal, dar uneori mai intra si cate un salau sau stiuca, sa aiba lungimea de 6'6", fast, light, dintr-o bucata. Pana aici toate bune; dificultatea vine la alegerea blankului, pentru ca nici foarte multi bani nu as vrea sa cheltui.
M-am oprit la doua blankuri, unul Cabela's si altul MHX, insa nu stiu pe care sa il iau. Este vorba de:
>Cabela's IM7 - IM7S662 - 6'6" fast 1/16-3/8 L 2-8 lbs
>MHX Spin Jig - SJ781-MHX - 6'6" fast 1/16-5/16 L 6-10 lbs
Acum ma adresez celor ce cunosc cele doua blankuri, si va intreb:
> Care din cele doua este mai rigid?
> Care din cele doua are rezerva mai mare de putere?
> Care din cele doua este mai calitativ?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!
Multumesc frumos!
Numai bine!
Vreau sa-l folosesc din barca, si ocazional de pe mal, la bibani in principal, dar uneori mai intra si cate un salau sau stiuca, sa aiba lungimea de 6'6", fast, light, dintr-o bucata. Pana aici toate bune; dificultatea vine la alegerea blankului, pentru ca nici foarte multi bani nu as vrea sa cheltui.
M-am oprit la doua blankuri, unul Cabela's si altul MHX, insa nu stiu pe care sa il iau. Este vorba de:
>Cabela's IM7 - IM7S662 - 6'6" fast 1/16-3/8 L 2-8 lbs
>MHX Spin Jig - SJ781-MHX - 6'6" fast 1/16-5/16 L 6-10 lbs
Acum ma adresez celor ce cunosc cele doua blankuri, si va intreb:
> Care din cele doua este mai rigid?
> Care din cele doua are rezerva mai mare de putere?
> Care din cele doua este mai calitativ?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!
Multumesc frumos!
Numai bine!
-
- veteran
1. Nort Fork Composites
http://www.northforkcomposites.com/cata ... ish?page=1
model
Trout & Panfish FW 662-2 (SM) 6' 6" 2 4-8 1/16-5/16 Light Fast $115.00
Action: Fast
Tip (64ths): 4.20
Butt: 0.34
este un blank clasic cu actiuen moderata de putere, face fata unor pesti de 2-3kg,permite pescuitul cu fire foarte subtiri
2. NFC Spin Bass
http://www.northforkcomposites.com/cata ... /spin-bass
modelul asta are rezerva mare de putere, SM este o placere,IM este ceva mai rigid. Poti pescui lejer al biban in orice conditii si la salai.
este un tip de blank unic ca actiunecare nu poate fi gasit la alti producatori
Spin Bass SB 5100-1 (SM) 5' 10" 1 4-8 1/32-1/4 Mag/Light Ex-Fast $86.00
Action: Ex-Fast
Tip (64ths): 4.30
Butt: 0.50
actiunea reala este fast
3. NFC Spin Jig
http://www.northforkcomposites.com/cata ... s/spin-jig
Spin Jig SJ 603-1 (SM) 6' 0" 1 6-10 1/16-5/16 Medium Light Fast $94.00
Tip (64ths): 4.50
Butt: 0.43
http://www.northforkcomposites.com/cata ... ish?page=1
model
Trout & Panfish FW 662-2 (SM) 6' 6" 2 4-8 1/16-5/16 Light Fast $115.00
Tip (64ths): 4.20
Butt: 0.34
este un blank clasic cu actiuen moderata de putere, face fata unor pesti de 2-3kg,permite pescuitul cu fire foarte subtiri
2. NFC Spin Bass
http://www.northforkcomposites.com/cata ... /spin-bass
modelul asta are rezerva mare de putere, SM este o placere,IM este ceva mai rigid. Poti pescui lejer al biban in orice conditii si la salai.
este un tip de blank unic ca actiunecare nu poate fi gasit la alti producatori
Spin Bass SB 5100-1 (SM) 5' 10" 1 4-8 1/32-1/4 Mag/Light Ex-Fast $86.00
Action: Ex-Fast
Tip (64ths): 4.30
Butt: 0.50
actiunea reala este fast
3. NFC Spin Jig
http://www.northforkcomposites.com/cata ... s/spin-jig
Spin Jig SJ 603-1 (SM) 6' 0" 1 6-10 1/16-5/16 Medium Light Fast $94.00
Tip (64ths): 4.50
Butt: 0.43
M-am uitat putin pe graficele de la NFC. Din pacate nici unul din blankurile recomandate de Cristi nu se incadreaza in ceea ce caut eu, respectiv:
> lungime 6'6"
> actiune Fast
> putere Light
Ceea ce ma intereseaza in principal este sa fie cat mai rigid (eventual catre un ex-fast ca actiune) si sa aiba rezerva suficienta de putere sa pot da un salau/stiuca de 2-3 kile afara de la 12-13 metri adancime.
De Lamiglas XMG Fast action 6'6" 1/16-5/16 ce stiti? Cat de rigid este?
Multumesc fain!
> lungime 6'6"
> actiune Fast
> putere Light
Ceea ce ma intereseaza in principal este sa fie cat mai rigid (eventual catre un ex-fast ca actiune) si sa aiba rezerva suficienta de putere sa pot da un salau/stiuca de 2-3 kile afara de la 12-13 metri adancime.
Multumesc fain!
Nu de mult timp am montat LSJ 781 6’6” 1 6-10 1/16-5/16 .
E un blank fast ... in sarcina minima lucreaza mai spre varf decat LSJ783 (care e moderat desi e dat fast ). Arunca bine 5-9 gr dar nu inteapa la 12-13 metri adancime daca folosesti plastice ce opun rezistenta.
E un blank pt apa pana in 6 metri si e pur sange pt. jigging usor...dar nu exceleaza in plaja jigurilor pana in 4 gr.....nu prea se incarca sub 4 gr.
Lamiglas a cam gresit in catalogarea seriei XMG. Uite ca si exemplu LSJ 783 si LSJ 842 este de fapt acelasi blanc, doar ca 842 e un pic mai lung . Amandoua sunt date ca si fast dar sunt moderate si date in plaje diferite de putere....si pe langa astea sunt date ca avand aceasi greutate.
Daca vrei bat fast te poti orienta catre seria XMG Popping, care sunt cu adevarat fast.
LP842 sau LP843 sunt mai potrivite pt ce vrei tu. ..iar daca te incomodeaza cele 7 picioare, blankul se poate taia fara probleme din baza....cel putin eu asta voi face cu LP842.
Cu un bat pana in 5/16 nu prea ai ce face pe apa de 12-13 metri.La limita te descurci cu unul pana in 3/8 (ex SCV). E ok unul pana in 1/2....asta ca linie generala. Totusi exista diferente de la brand la brand.
E un blank fast ... in sarcina minima lucreaza mai spre varf decat LSJ783 (care e moderat desi e dat fast ). Arunca bine 5-9 gr dar nu inteapa la 12-13 metri adancime daca folosesti plastice ce opun rezistenta.
E un blank pt apa pana in 6 metri si e pur sange pt. jigging usor...dar nu exceleaza in plaja jigurilor pana in 4 gr.....nu prea se incarca sub 4 gr.
Lamiglas a cam gresit in catalogarea seriei XMG. Uite ca si exemplu LSJ 783 si LSJ 842 este de fapt acelasi blanc, doar ca 842 e un pic mai lung . Amandoua sunt date ca si fast dar sunt moderate si date in plaje diferite de putere....si pe langa astea sunt date ca avand aceasi greutate.
Daca vrei bat fast te poti orienta catre seria XMG Popping, care sunt cu adevarat fast.
LP842 sau LP843 sunt mai potrivite pt ce vrei tu. ..iar daca te incomodeaza cele 7 picioare, blankul se poate taia fara probleme din baza....cel putin eu asta voi face cu LP842.
Cu un bat pana in 5/16 nu prea ai ce face pe apa de 12-13 metri.La limita te descurci cu unul pana in 3/8 (ex SCV). E ok unul pana in 1/2....asta ca linie generala. Totusi exista diferente de la brand la brand.
- semlecangheorghe
- veteran
Am o lanseta construita pe un blanc MHX,insa este ultralight.In oferta celor de la MHX,este un blanc light,cu carateristicile dorite de tine,dar,nu cred sa-l poti folosi pe asa adincimi mari.Daca te orientezi in oferta seriei Mag Bass de la MHX,este un blanc mediumlight care ar fi potrivit pentru un pescuit de finete la salau.Tinind cont ca magbass,este o serie proiectata pentru bass,este de asteptat ca blancurile din aceasta serie sa aiba rezerva mare de putere,lucru sugerat dealtfel de limita superioara a firului recomandat de producator(8-15lb).Nu am pescuit cu acest MB842-MHX,dar am pus mina pe citeva blancuri MHX,ca sa-mi fac o idee despre produsele acestei firme.Pot sa spun ca raportul pret calitate este excelent.Personal ,m-am pricopsit cu un blanc heavy din seria magbass,varianta high modul,si voi scrie un scurt review pe sit-ul W.S.B.costin_s scrie:M-am uitat putin pe graficele de la NFC. Din pacate nici unul din blankurile recomandate de Cristi nu se incadreaza in ceea ce caut eu, respectiv:
> lungime 6'6"
> actiune Fast
> putere Light
Multumesc fain!
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.