discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ANDREI RIGA
- veteran

-
ovidiu scrie:Tego e aur, folosesc de ani de zile, la barca actuala (3m) am tego de 8mm grosime, si eu am spre 100kilo, si pot sa si dansez... podina gonflabila e naspa, am testat si eu 1h.... groaznic...
nu m-as complica cu Al , mai als ca ai tego.
baga mare!
Ovidiu,
am vazut din galeria ta ca placa de tego este bagata pana sub flotoare ! mi s-a parut sau asa este ? Imi inchipui ca o bagi acolo inainte sa umfli barca, nu-i asa ? S-au ai inventat alt sistem ?Mi-ar prinde bine informatia asta, ptr ca am sa incerc sa acopar o suprafata cat mai mare din "punte", dar tre sa si pot s-o montez!

-
ovidiu
- veteran

-
Tego ala e facut pe masura barcii,
si da e bagat inainte de umflarea barcii, totusi e bine sa-l faci cu 1 - 1,5cm mai mic decat latiea efectiva a barcii sub flotoare...daca e fix pe fix, sub 10'C vei face fitness serios ca sa fixezi placa/placile (eu folosesc 2 placi)
daca e tego subtire sub 10mm (eu folosesc de 8mm) eu pun sii 2-3 stinghii de al sub placa de tego, altfel cand se baga presiune in chila se curbeaza placa de tego pe toata lungimea.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
adrian frunza
- veteran

am chila gonflabila ,e super .
in primul rand ca barca e usoara si pot sa o hamalesc la un mal care are 10 m diferenta de nivel in scurt .aia cu fund rigid fac hernie .
in plus fac barca si o strang pe rapide .barca e usoara fuge bine cu 6 hp .
am facut lacul(18 km ) pe valuri de 1m aproape ,faci rafting ,se comporta ff bine ,numai ca iti smulge umarul .
cea mai mare belea la fund rigid e cand iti umple valul mare barca cu apa la mal ,nu poti sa o intorci singur .
walleye
-
ovidiu
- veteran

-
take a look :
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=10258
in poza fiecare placa are si stinghia de aluminiu cam pe la jumatate , tarnsversal pentru a atenua curbura placii...
simplu...
stinghiile de aluminic si placi au vreo 8kg, plus 20 ale barcii ... hai ca merge

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
ovidiu
- veteran

-
(nu te teme, ca nu am facu tsport ieri cu barca la subZero 'C
poza e mai veche.)
Pai cum sunt lamele alea de aluminiu in fata barcii, , sub fiecare placa pe la jumatate este pusa o stinghie de AL, pt ca stinghia e rigida nu permite chilei sa cubeze placa de tego in sus...altfel, cand bagi presiune, se umfla placa pe lungul chilei: pur si simplu se curbeaza in sus... si asa se curbaza dar foarte putin
hai ca nu e greu

-
evin
- utilizator constant

-
Musti
- veteran

Zic ca are podina gonflabia...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
vali stratonov
- veteran

misto...dar putin cam grea

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!