Aerograf
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Tot pe acelasi site gasesti asa ceva
Mai degraba incerci un aerograf cu compresor desi nu stiu cit e de profesional
Mai degraba incerci un aerograf cu compresor desi nu stiu cit e de profesional
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
- mihaimircea
- veteran
In afara de Badger sau Paasche nimic altceva nu merita! Am facut ani de zile modelism militar si stiu despre ce este vorba.
In primul rand iti TREBUIE compresor (eu am facut unul din motor de frigider). Daca folosesti ca sursa de aer un sprai comprimat rezultatele vor fi slabe din cauza ca nu ai presiune constanta. Spray-ul se va termina foarte repede, cel putin primele cateva bucati pana inveti sa il folosesti. Daca vrei neaparat spray, cand vezi ca se termina presiunea il bagi intr-un borcan cu apa calda. Nu vei avea precizie cu un asemenea aerograf, nu vei putea lucra detalii cu el ci doar sa faci fundalul, si ala cu scuipaturi.
Pentru detalii si arta iti trebuie un compresor cu actiune dubla si cu amestec intern. Actiune dubla inseamna ca poti regla si fluxul de vopsea (grosimea jetului) si intensitatea aerului (intensitatea) din aerograf, lucru crucial daca vrei sa lucrezi detalii, adica altceva decat sa vopsesti grosier. Arografele astea nu sunt gen suflici ci au un ac inuntru, cu varf conic mai mult sau mai putin lung, care impreuna cu duza iti permit sa trasezi linii la fel de groase cum le-ai face cu stiloul, degrade-uri etc. Amestec intern inseamna ca vopseaua se "aerosolizeaza" in corpul aerografului si nu in afara lui (ca la suflici), altfel vor aparea scuipaturi si efect de portocala (adica vopseaua va arata ca o coaja de portocala, neuniorma).
Sfatul meu este sa cauti un aerograf double-action, internal Mix. nu stiu daca mai se fabrica dar eu am Badger 100 si 150 si sunt extraordinare. Acum 5 ani am dat 100 USD pe el.
In primul rand iti TREBUIE compresor (eu am facut unul din motor de frigider). Daca folosesti ca sursa de aer un sprai comprimat rezultatele vor fi slabe din cauza ca nu ai presiune constanta. Spray-ul se va termina foarte repede, cel putin primele cateva bucati pana inveti sa il folosesti. Daca vrei neaparat spray, cand vezi ca se termina presiunea il bagi intr-un borcan cu apa calda. Nu vei avea precizie cu un asemenea aerograf, nu vei putea lucra detalii cu el ci doar sa faci fundalul, si ala cu scuipaturi.
Pentru detalii si arta iti trebuie un compresor cu actiune dubla si cu amestec intern. Actiune dubla inseamna ca poti regla si fluxul de vopsea (grosimea jetului) si intensitatea aerului (intensitatea) din aerograf, lucru crucial daca vrei sa lucrezi detalii, adica altceva decat sa vopsesti grosier. Arografele astea nu sunt gen suflici ci au un ac inuntru, cu varf conic mai mult sau mai putin lung, care impreuna cu duza iti permit sa trasezi linii la fel de groase cum le-ai face cu stiloul, degrade-uri etc. Amestec intern inseamna ca vopseaua se "aerosolizeaza" in corpul aerografului si nu in afara lui (ca la suflici), altfel vor aparea scuipaturi si efect de portocala (adica vopseaua va arata ca o coaja de portocala, neuniorma).
Sfatul meu este sa cauti un aerograf double-action, internal Mix. nu stiu daca mai se fabrica dar eu am Badger 100 si 150 si sunt extraordinare. Acum 5 ani am dat 100 USD pe el.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- mihaimircea
- veteran
-
- utilizator nou
...si ce are sula cu prefectura?www.aerograf.ro scrie:http://aerograf.ro
...daca vopsesti voblere, te inteleg, dar daca nu ...
-
- utilizator nou
old_radu scrie:...si ce are sula cu prefectura?www.aerograf.ro scrie:http://aerograf.ro
...daca vopsesti voblere, te inteleg, dar daca nu ...
Dear Radu,
nu trebuie sa fii rautacios...daca ne calmam un pic si analizam situatia ai sa vezi cate legaturi intre sula si prefectura gasim. si ca sa nu ne indepartam de la topic, pictez si voblere daca este cazul. tot legat de pescuit cineva mi-a cerut sa ii pictez in camuflaj barca pescareasca, o alta barca am pictat-o in culori mai putin camuflante ( ai sa o gasesti pe site http://www.aerograf.ro )
Poate vei vrea vreodata sa te stie lumea pescar infocat si iti pictez masina cu tot felu de pesti, sau poate iti deschizi o pescarie si ca sa stie lumea ca se vinde peste acolo, iti pictez fatada. Sigur ai prins si tu pestele ala imens da clar ca n-ai apucat sa ii faci o poza

posibilitati sunt nelimitate si uite asa gasim sula in prefectura!
Multumesc pt atentie , ba chiar mai mult, m-ai inspirat sa pictez un tablou pe tema pescareaca pe care am sa ti-l dedic! (mai intra pe site din cand in cand http://www.aerograf.ro )
Fir intins si ciorba de peste!
Picteaza-ti visele! aerograf.ro
- Ungureanu Ovidiu
- utilizator constant
-incearca aerograful BD-200 de aici, eu asta il am si il folosesc cu placere si usurinta, nu este de firma dar pentru a vopsi voblere este suficient
-partea cu compresorul.. ori cumperi tot de acolo ori din alta parte ori iti vei confectiona u unul, posibilatiile sunt destule
Sper ca ti-am putut fi de ajutor.
-partea cu compresorul.. ori cumperi tot de acolo ori din alta parte ori iti vei confectiona u unul, posibilatiile sunt destule

Sper ca ti-am putut fi de ajutor.

- Bogdan_Alex
- veteran
eu sunt afon in aerografiere insa am citit multe despre scule dat fiind ca vreau sa incep asa ceva tot pt voblere. concluzia care am tras-o a fost : chinezariile din seria BD cu double-action, care sunt defapt niste copii dupa Iwata , nu se compara cu originalul insa sunt arhisuficiente pentru niste voblere...adica isi fac banii, mai ales pt incepatori. Ca sa intelegem despre ce e vb,
China costa sub 200lei , Paasche, Iwata, etc...costa peste 600lei.
Deci daca te trezesti ca esti praf si ca nu te descurci cu asa ceva, ai pierdut ceva banuti, in cazul in care iei BD si vezi ca esti dibaci, merita sa faci o investitie. E logic dupa parerea mea.
Daca ii ceri parerea unui profesionist , n-o sa-ti recomande niciodata asa ceva, e ca si cum te-ai duce la un pescar consacrat si i-ai cere sa-ti recomande o lanseta de 1 milion.
China costa sub 200lei , Paasche, Iwata, etc...costa peste 600lei.
Deci daca te trezesti ca esti praf si ca nu te descurci cu asa ceva, ai pierdut ceva banuti, in cazul in care iei BD si vezi ca esti dibaci, merita sa faci o investitie. E logic dupa parerea mea.
Daca ii ceri parerea unui profesionist , n-o sa-ti recomande niciodata asa ceva, e ca si cum te-ai duce la un pescar consacrat si i-ai cere sa-ti recomande o lanseta de 1 milion.