Actiune voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Actiune voblere
Am citit pe site-ul celor de la Salmo despre cum poate fi modificata actiunea voblerelor(frecventa,amplitudinea miscarii) actionand pe verticala inelul de prindere.Am priceput ceva,dar nu tot.Ce puteti sa-mi spuneti despre asta(mai ales "home-made"-rii,sa va vad!!
)?

Re: Actiune voblere
@ redkidbodi1971 scrie: actionand pe verticala inelul de prindere
directia de deplasare (stanga dreapta) se modifica actionand in plan orizontal, nu vertical ochiul de prindere.
modificarea in plan vertical ar putea influenta adancimea la care evolueaza, dar nu cred ca semnificativ.
Chestia asta o rezolvi mult mai elegant din lanseta
si eu m-am mirat cand am vazut de corectii '' pe verticala '' ale ochetului.
La majoritatea voblerelor asa ceva nu e posibil
Salmo au totusi niste modele de voblere, cele de tip deep runner cu barbeta lunga , si cu ochetul de prindere venind pe dedesubt si iesind spre mijlocul barbetei printr-o fanta .Acolo ar fi posibile ceva corectii pe verticala dar nu prea le vad sensul.....
La majoritatea voblerelor asa ceva nu e posibil
Salmo au totusi niste modele de voblere, cele de tip deep runner cu barbeta lunga , si cu ochetul de prindere venind pe dedesubt si iesind spre mijlocul barbetei printr-o fanta .Acolo ar fi posibile ceva corectii pe verticala dar nu prea le vad sensul.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
ai vrut sa ne testezi
Acu vis-a vis de corectiile stanga dreapta ale ochetului , ele sunt intr-adevar cateodata necesare.La mine mai ales de cand folosesc snap-uri .
Cel mai bne e sa nu fie nevoie intrucat e o chestie mai de finetze .
Teoretic daca la recuperare voblerul deviaza sa , sa zicem spre dreapta , tinand-u- cu ochetul spre tine, il misti usor spre stanga cu ajutorul uni patent . Si invers.

Acu vis-a vis de corectiile stanga dreapta ale ochetului , ele sunt intr-adevar cateodata necesare.La mine mai ales de cand folosesc snap-uri .
Cel mai bne e sa nu fie nevoie intrucat e o chestie mai de finetze .
Teoretic daca la recuperare voblerul deviaza sa , sa zicem spre dreapta , tinand-u- cu ochetul spre tine, il misti usor spre stanga cu ajutorul uni patent . Si invers.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va