Achizitionat lanseta X Fast,2.30, 145 gr. Mulineta de care ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Cristian M
junior
junior

Achizitionat lanseta X Fast,2.30, 145 gr. Mulineta de care ?

Mesaj de Cristian M » 09 Ian 2013, 23:55

Dupa cum am scris si in titlu, am cumparat recent o lanseta usoara, extrem de senzitiva si totodata usoara. Sunt deja vreo 3 zile de cand ma tot chinui sa aleg o mulineta pe masura... Totate pe le-am gasit si imi plac sunt undeva la 230-270 de grame.
Aici intervine echilibrarea. Mentionez ca nu sunt un tip masiv, ba mai degraba skinny si nici prea inalt. Lanseta in discutie este din puntul meu de vedere usoara. Ceea ce doresc este sa dibui o mulineta care sa mearga "ca unsa" pe joarda asta. Momentan am pus pe ea o Shimano Exage 1000 RCDH pe care o foloseam la biban. N-au nici o treaba una cu alta..Alta nu mai am momentan insa sunt dispus sa achizitionez una. Bugetul este ok . Eu personal cautam de la Daiwa Exceler X in sus.
Este pe vine si o alta mulineta mai de top insa aceea are alta destinatie. Nedumerirea mea este cu privire la aceasta. Cu siguranta cineva ma va trimite la alte discutii pe forum , insa o zic cu mana pe corason :), ca sunt 3 zile de cand caut si nu reusesc sa ma decid,sau oscilez intre una si alta.. 2000,2500, 3000 ? Daiwa, Shimano sau altele ? Usoara sau grea ? Greutatea ideala care este ? Si tot asa... (precizez ca aici unde sunt eu , zero sanse sa merg la pravalie si sa pun mana pe ele.nu se gasesc ) !
Sunt in ceata totala. S-a realizat deja ca nu sunt mare profi, insa dupa peste am dat destul . Salau cu predilectie. Aceasta este destinatia batului si a mulinetei !
Deci , I need some help ! Hope to find it ,sau mai rau in ceata :headbash:
There's enough religion in the world to make men hate each other, but not enough to make them love.

dumi_id
veteran
veteran

Re: Achizitionat lanseta X Fast,2.30, 145 gr. Mulineta de ca

Mesaj de dumi_id » 10 Ian 2013, 00:18

Pai spune si tu un buget maxim la care te poti intinde si dupa vor veni si recomandarile.

Cristian M
junior
junior

Mesaj de Cristian M » 10 Ian 2013, 00:25

dumi_id scrie:Pai spune si tu un buget maxim la care te poti intinde si dupa vor veni si recomandarile.
Dreptate ai. Sa zicem 1000-1200. Ms de sfat ;)
There's enough religion in the world to make men hate each other, but not enough to make them love.

Cristian M
junior
junior

Mesaj de Cristian M » 10 Ian 2013, 00:31

Cristian M scrie:Dupa cum am scris si in titlu, am cumparat recent o lanseta de jig, extrem de senzitiva si totodata usoara. Sunt deja vreo 3 zile de cand ma tot chinui sa aleg o mulineta pe masura... Totate pe le-am gasit si imi plac sunt undeva la 230-270 de grame.
Aici intervine echilibrarea. Mentionez ca nu sunt un tip masiv, ba mai degraba skinny si nici prea inalt. Lanseta in discutie este din puntul meu de vedere usoara. Ceea ce doresc este sa dibui o mulineta care sa mearga "ca unsa" pe joarda asta. Momentan am pus pe ea o Shimano Exage 1000 RCDH pe care o foloseam la biban. N-au nici o treaba una cu alta..Alta nu mai am momentan insa sunt dispus sa achizitionez una. Bugetul este ok . Eu personal cautam de la Daiwa Exceler X in sus.
Este pe vine si o alta mulineta mai de top insa aceea are alta destinatie. Nedumerirea mea este cu privire la aceasta. Cu siguranta cineva ma va trimite la alte discutii pe forum , insa o zic cu mana pe corason :), ca sunt 3 zile de cand caut si nu reusesc sa ma decid,sau oscilez intre una si alta.. 2000,2500, 3000 ? Daiwa, Shimano sau altele ? Usoara sau grea ? Greutatea ideala care este ? Si tot asa... (precizez ca aici unde sunt eu , zero sanse sa merg la pravalie si sa pun mana pe ele.nu se gasesc ) !
Sunt in ceata totala. S-a realizat deja ca nu sunt mare profi, insa dupa peste am dat destul . Salau cu predilectie. Aceasta este destinatia batului si a mulinetei !
Deci , I need some help ! Hope to find it ,sau mai rau in ceata :headbash:
Editat..Am comis o repetitie la inceput si abia ce am observat !

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 10 Ian 2013, 00:42

ce putere are lanseta?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Cristian M
junior
junior

Mesaj de Cristian M » 10 Ian 2013, 00:42

mynu_cs scrie:ce putere are lanseta?
7-28 gr

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 10 Ian 2013, 02:53

Salut

1000-1200 lei e un super buget si parerea mea ca nu are rost.
Am avut Daiwa Fuego A si nu am fost multumit de ea.
La banii astia iti recomand Shimano Twin Power 3000 SFA Ci4,super mulineta
sau ceva mai ieftin,dar crede-ma ca merita toti banii :Spro GrandArc 3000.

:respekt:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 10 Ian 2013, 08:35

Cristian M scrie:
dumi_id scrie:Pai spune si tu un buget maxim la care te poti intinde si dupa vor veni si recomandarile.
Dreptate ai. Sa zicem 1000-1200. Ms de sfat ;)
daca erai dibaci..... uite aici era o mocazie ;)
http://www.rapitori.ro/forum/daiwa-luvi ... 23402.html
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi_vi » 10 Ian 2013, 09:14

Sigur se echilibreaza bine cu un Twin Power 2500. Mie imi place cum sta si pe lanseta mea care este si mai usoara si mai scurta.

Spor!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 10 Ian 2013, 10:24

Evita pe cat de mult poti twin power-ul FC … nu o am dar am inteles ca ar fi un rateu din partea celor de la shimano. Daca gasesti un FB atunci ia-l pe ala sau incearca un Biomaster FB de 2500 de care nu prea vad cum ai putea fi dezamagit – asta ultima am scos-o momentan doar la vreo 3-4 partide si nu imi pot forma o parere prea detaliata despre ea.

Nu spun nimic de mulinetele din Ci4 pentru ca mie materialul respectiv nu imi da prea multa incredere (parere strict personala).
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns