discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
MuskMd
- veteran

Ghenadie scrie:iexerzez, ca is maso

sau ma apuc de fly

nu luati numele Domnului in desert !

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
D_ali
- veteran

MuskMd scrie:Ghenadie scrie:iexerzez, ca is maso

sau ma apuc de fly

nu luati numele Domnului in desert !

...lasa-l ca iexerseaza!

...pana cade caramida, pui dejtu'

-
Ghenadie
- veteran

ce-ti mai place shaorma
no si daca oi veni cu bota de doua maini sa te vad cum faci
vezi tu maciuci pe cocoasa ca ai poluat topicu omului

-
D_ali
- veteran

Data trecuta am fo' cu alt ciomag cu craci mai lungi, mai heavy metal...ca de-aia le-am scapat pe bunicutze

...gata fug, ma duc sa-mi iau saltea (de cort, mah)

-
ULK
- veteran

D_ali@ Nu stiu sa zic in metrii dar cu gume,spinnerbait-uri de calibrul stiucilor mai imbracate dau foarte foarte aproape de distanta ce ating cu spinul si in unele cazuri la fel,daca ne limitam la aceasi lungime de lanseta.
Nu simt nici o clipa ca sunt limitat de lungimea lanseului. Nu este adevarul suprem pentru orice situatie....dar in multe cazuri sta in picioare cot la cot cu spinul si il surclaseaza in comoditatea cu care manevrezi cu o singura mana tot ciclul de lansare. Pe mine asta m-a prins ....imi place mult cum imi sta in mana. Greu fac trecera inapoi pe spin, dar nu am incotro,are limitele lui si castul pe care nu merita sa-l fortez,cel putin nu cu un buget de muritor de rand
Este foarte adevarat si ca lungimea lanseului este direct proportionala cu experienta aluia cu incisivii copac-proof, care tine castuitorul in mana.
-
MuskMd
- veteran

acuma pun si io o intrebare : de cate ori ati simtit nevoie de inca 2-3 m ?de cate ori ai prins pestele fix in capat de lanseu ? .....in final fiecare epscuie cum poate, cum stie, cu ce are

..
PS @ Ghenadie & DH : te astept, ca am nevoie.... mine is broken....

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
ULK
- veteran

Asta cu 2-3 metrii si capat de lanseu am patit...dar doar la avat. Si nu dadeam la cast...dar un bat de 2,70 ma scotea...nu aveam. Nu dadea pe capat de lanseau dar daca nu atingeai exact buza stufului("acolo-i place sa stea") nu venea dupa lingura si gata....daca "parcai" barca prea aproape plecau ei mai incolo.
Dar in general nu stai in aia 2-3 metrii ...clar. Dar asta este valabil in ambele stiluri....sa nu taresc si eu numele in desert desi acolo parerea mea de pagan,poate nu ar strica mai des cativa metrii in plus

-
Ghenadie
- veteran

eu in 2-3 metri am stat, dar nu din vina cast-ului ci din cauza ca nu am luat lanseta potrivita pentru jig-urile volosite pe balta respectiva... eram la limita inferioara si nu se incarca chiar bine... in loc sa ajung pe cocioc, ajungeam doar la marginea lui

in schimb la fel ca ULK o simt mai bine in mana, mai ales la jiguit
@muskmd - am glumit man, nu dau la fly... nu inca

personal consider ca e o treapta ceva mai sus si am destule de invatat aici unde sunt

da pe balta pot sa vin, ca sa faca ochii cat cepele D_ali

-
spiridusul
- veteran

Ai de capul meu cate replici in 3 pagini si nici macar un raspuns de la cineva care sa o fi folosit
Despre varianta spin vorbesc.
http://www.pecheur.com/achat-moulinet-c ... 63381.html
Am incercat si cast, am vazut, m-am lamurit, nu e de mine, poate sa fie excelent pentru altii, eu raman la rasnita plasata sub lanseta.
-
Ghenadie
- veteran

ti-ar tocatoarea de cafea
nu noi, D_ali e vinovat, ne provoaca si fuge
nu stiu nea ce e cu aia, da de ce nu iti iei tu un SS 1300, e un tractorash verificat si sigur
daca vrei am eu unu 1600 cu doar cateva iesiri, scoti balena cu el