5cp vs 6 cp diferenta?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
Re: 5cp vs 6 cp diferenta?
Da Selva e tot cu cizma scurta!
Ovidiu ce lungime are barca ta? E gonflabila?
Voi ce ma sfartuiti intre Mercury de 6 cp (25 kg) in 2 t si Selva de 9.9 tot in 2 timpi (31 kg) ?
Ambele sunt cu cizma scuta! iar la pret apropiate
Voi ce ma sfartuiti intre Mercury de 6 cp (25 kg) in 2 t si Selva de 9.9 tot in 2 timpi (31 kg) ?
daca mergi mult se va vedea diferenta la consum
dar cu 9,9 vei glisa si cu barci mari inchiriate ieftin in delta de exemplu
dar cu 9,9 vei glisa si cu barci mari inchiriate ieftin in delta de exemplu
Selva...plusul de putere te va ajuta in situatii critice... Oricum ptr ambele iti trebuie permis, asa ca eu te sfatuiesc sa iei 9,9 hpiulian_cioclin scrie:Da Selva e tot cu cizma scurta!
p..s: nu cred ca mercury 6 hp 2 timpi cantareste 25 kg, poate mai putin

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Yamaha pe care l-am avut era in 2T, 1 piston si avea 5CP. Cantarea 27kg. Mercury asta de-l am acum de 9,9 tot in 2T cantareste 37kg. De fapt nu stiu daca-i de 9,9 sau de 15CP. Pe carcasa scrie 9,9 dar consumul este ca pentru 15. Pe tablita de identificare... nu scrie nimic ca-i sublima si lipseste cu desavarsire. 

Bucuresti
-
- veteran
ovidiu scrie:...si 3 avati in galeata
....
4, 6 si 7 kg fiecare

-
- veteran
Subscriu...6 cai este ceea ce trebuie...am si eu un Suzuki de 6 cai si este miere pt orice apa...mierea mierilor este clar un Yamaha de 10 cai in 2 timpi pt ca are o forta senzationala si are greutatea aprox unui 6 cai in 4 timpi
...
O sa-ncerc sa atasez si eu un filmulet cu Maxxon de 2,7 + Suzuki 6 cai 4 timpi la Dunare...pe ceva vant si valurele...
Btw...Dan(arapaima) parca stiu ca are un Yamaha de 10 cai in 2 timpi si rupe cu el Dunarea in doua...ca Moise

O sa-ncerc sa atasez si eu un filmulet cu Maxxon de 2,7 + Suzuki 6 cai 4 timpi la Dunare...pe ceva vant si valurele...

Btw...Dan(arapaima) parca stiu ca are un Yamaha de 10 cai in 2 timpi si rupe cu el Dunarea in doua...ca Moise

-
- junior
Mi-am luat motor!!!
Selva ala de 9.9 nu era intr o stare optica deloc ok, nici nu m-am mai uitat la el.
Am luat motorul pentru care plecasem, un Mercury de 6 cp, in 2 pistoane, in 2 t din 2008. Merge ceas, nu mai zic ca in interior e farmacie iar pe exterior are 2 nici zgaraieturi cum a tot fost pus jos, se acopera cu un marker.
Am incercat sa il probez pe barca desi afara era aproape intuneric, am intampinat o problema......
Prins pe oglinda barcii (gonflabila) motorul sta prea cu elicea in sus,i am modificat Trimul (are 3 pozitii) am incercat si in pozitia ce duce cizma motorului cat mai aproape de oglinda dar degeaba.... imi arunca apa in sus incat face groapa in spatele barcii ca si cum ar fi un motor cu cizma scurta pe o oglinda lunga (Oglinda 40, cizma 42, deci se pupa la fix). Cizma motorului sta la aprox 15 cm in spre exterior si pozitia din trim este la maxim. Care sa fie problema?
Maine am sa pun niste poze si cu motorul.
Selva ala de 9.9 nu era intr o stare optica deloc ok, nici nu m-am mai uitat la el.
Am luat motorul pentru care plecasem, un Mercury de 6 cp, in 2 pistoane, in 2 t din 2008. Merge ceas, nu mai zic ca in interior e farmacie iar pe exterior are 2 nici zgaraieturi cum a tot fost pus jos, se acopera cu un marker.
Am incercat sa il probez pe barca desi afara era aproape intuneric, am intampinat o problema......
Prins pe oglinda barcii (gonflabila) motorul sta prea cu elicea in sus,i am modificat Trimul (are 3 pozitii) am incercat si in pozitia ce duce cizma motorului cat mai aproape de oglinda dar degeaba.... imi arunca apa in sus incat face groapa in spatele barcii ca si cum ar fi un motor cu cizma scurta pe o oglinda lunga (Oglinda 40, cizma 42, deci se pupa la fix). Cizma motorului sta la aprox 15 cm in spre exterior si pozitia din trim este la maxim. Care sa fie problema?
Maine am sa pun niste poze si cu motorul.
Distanta asta de 42 , intre ce si ce a fost masurata ?iulian_cioclin scrie:Mi-am luat motor!!!
..... cizma 42, deci se pupa la fix...
-
- junior
Distanta intre menghina si Placa anticaviatie, este posibil sa nu fi reglat eu bine trim ul.
Ce ulei pentru amestec recomandati pentru motor de 2 t din 2008?
Intre Quicksilver TC-W3 SI Volvoline TC-W3 ce imi recomandati?
Ce ulei pentru amestec recomandati pentru motor de 2 t din 2008?
Intre Quicksilver TC-W3 SI Volvoline TC-W3 ce imi recomandati?
2T din 2008?! Din cate stiu eu motoarele mici in 2T nu se mai fac incepand cu 1 ianuarie 2007, insa poate gresesc.
Ulei de amestec, daca chiar ai nevoie si sigur este in 2 T, gasesti pe site-uri de profil gen yacht-tng.ro
Ulei de amestec, daca chiar ai nevoie si sigur este in 2 T, gasesti pe site-uri de profil gen yacht-tng.ro
Bucuresti