2 intrebari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Iun 2008, 11:09

sir.JONES scrie:Scuza-mi cinismul dar iti recomand sa DAI MUZICA MAI TARE.
daca dupa ce o dezasamblezi complet o speli/*cureti si o ungi , o remontezi , ii faci incalzirea si tot suna atunci ai pierdut. De exemplu toate okumele sunt galagioase notoriu au un sunet specific de raznita de cafea (dar cum nu o sa auzi la harley davidson vreun biker sa se planga) tot la fel nu o sa auzi pe vreun pescar ca se plange de okume pentru asta.
nu prea e inspirata comparatia, dat fiind ca harley-u nu merge ca un motor electric la inceput si apoi se aude dintr-o data. atunci fi sigur ca vor fi multi care se vor plange pt ca ei au cumparat-o sa nu se auda. ba mai mult, cred ca se va plange cineva daca un harley nu se va mai auzi dupa o vreme :lol: .
Revenind la mulineta, nu am de ce sa o desfac pe toata daca se aude doar galetul. O sa studiez mai bine cum se misca mai exact sa-mi dau seama ce anume din componenta lui face figuri.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Iun 2008, 12:12

esti convins ca este galetul cel galagios?
ai trecut peste el o sfoara si ai incercat? poate fi din corpul mulinetei si sa para ca e de la galet.
rulmentul a fost bine curatat inainte de a fi fost gresat?
recomand imersarea lui in motorina cateva ore, apoi verifica-l pe curat daca e galagios, acum poate ai cateva particule de nisip in rulment, daca si dupa imersarea/spalarea cu pensula si suflarea lui cu aer comprimat mai "macina", recomand sa cauti altul.
inca o chestie-ai verificat rulmentul demontat daca e galagios? il tragi pe un batz si il invartzi, se simte daca ceva nu e in regula....agatza.
la fel de bine poate fi rulmentul ok, dar galetul sa frece lateral si sa auzi acel sunet....unii il strang cam tare...vezi ca unele au shaibe laterale.

ti-am dat de lucru si de gandit :D

PS:ar trebui mutat acest topic la "echipamente si accesorii", e mai util acolo.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Iun 2008, 15:43

Michael scrie:esti convins ca este galetul cel galagios?
ai trecut peste el o sfoara si ai incercat? poate fi din corpul mulinetei si sa para ca e de la galet.
sigur este galetul, mi-am dat seama cand s-a dat firul dupa galet si nu se mai invartea si deci, nu se mai auzea.
Michael scrie: rulmentul a fost bine curatat inainte de a fi fost gresat?
recomand imersarea lui in motorina cateva ore, apoi verifica-l pe curat daca e galagios, acum poate ai cateva particule de nisip in rulment,
imersarea in motorina il degreseaza/curata mai bine? Eu inclin sa cred ca l-am curatat bine (cu alcol etilic)
Michael scrie: daca si dupa imersarea/spalarea cu pensula si suflarea lui cu aer comprimat mai "macina", recomand sa cauti altul.
Wow, se poate? De unde gasesc asa ceva?
Michael scrie: inca o chestie-ai verificat rulmentul demontat daca e galagios? il tragi pe un batz si il invartzi, se simte daca ceva nu e in regula....agatza.
l-am verificat dar nu foarte atent, mi s-a parut ca se invarte ok.
Michael scrie: la fel de bine poate fi rulmentul ok, dar galetul sa frece lateral si sa auzi acel sunet....unii il strang cam tare...vezi ca unele au shaibe laterale.
aici e buba. eu suspectez saibele alea ca freaca de galet in timpul rotirii. ce tuning as putea sa fac sa elimin posibiltatea asta?

Rog mutarea topicului la Echipamente si accesorii, cu numele "Problema Ecusima" daca se poate. Multumesc!

Tavi: am mutat, cu denumirea nu va pot ajuta

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Iun 2008, 18:18

exista magazine specializate pe rulmenti si daca mergi cu rulmentul in cauza, ti-l masoara si-ti da unul identic nou.
daca ai invartit rulmentul pe un batz si nu agatza, inseamna ca e bun.
totusi eu sunt de parere ca motorina curata mai bine rulmentii, alcoolul si alti diluanti mi se par cam "uscati" si in timp in rulmenti se formeaza depuneri care trebuiesc inmuiate.
in mod normal saibele din lateralele rulmentului sunt proiectate in asa fel incat lateralele galetului sa nu frece de locasul in care se afla ansamblul galet.
din cate stiu ori saiba e mica cat camasa interioara a rulmentului, ori saiba mare cu distantor la interior.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 05 Iun 2008, 18:39

cel mai bine curata si degreseaza benzina de extractie(gazolina).il lasi 5 minute imersat,il lasi un minut sa se usuce si apoi il imersezi in wd40,24 de ore pt a se duce o eventuala rugina.dupa 24 de ore il degresezi iar cu gazolina si il invirti.daca nu se invirte frumos inseamna ca e ciupit.apa care se scurge de pe fir,intra acolo si e o suspensie in care exista particule fine de nisip.bilele sunt f mici si pot fi ciupite.teava de la pick-up are rezonanta si poate amplifica ciriitul.nu e mare bai,am vazut certate noi la care ciriie rulmentul de galet din cauza asta la mulinetele de top daiwa a inceput sa renunte la rulmenti.
la magazinele SKF gasesti orice rulment,dar nu se merita.costa cit ecusima.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Iun 2008, 22:24

am sa postez niste poze, poate va vin idei.

Scrie răspuns