vreau desfiintarea anpa

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pityu
veteran
veteran

vreau desfiintarea anpa

Mesaj de pityu » 11 Ian 2011, 23:02

:lol: Frectie la un coi de lemn :!: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: vreau desfiintarea anpa

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Ian 2011, 01:57

pityu scrie::lol: Frectie la un coi de lemn :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pityule, tu vorbesti din propria experienta, nu? Ai unul de lemn si unul normal! :lol: Asa e in Lupeni - poluare, silicoza, cad si oole de pe ortaci, noroc ca au talent la cioplit in lemn! :lol: Salmocarpatica sau...Salmocoiotica?

pityu
veteran
veteran

vreau desfiintarea anpa

Mesaj de pityu » 12 Ian 2011, 12:43

Bolundule! Am crezut ca m-ai uitat de-atata timp. La Multi Ani din partea tuturor minerilor-pescari, care abia asteapta sa te ... cunoasca (era sa scriu sa te bumbaceasca :lol:)
PS. Vezi ca sunt alegeri la Salmocarpatica! Se cauta un presedinte, ca eu ma retrag. Nu te bagi? :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: vreau desfiintarea anpa

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Ian 2011, 15:59

pityu scrie:Bolundule! Am crezut ca m-ai uitat de-atata timp. La Multi Ani din partea tuturor minerilor-pescari, care abia asteapta sa te ... cunoasca (era sa scriu sa te bumbaceasca :lol:)
PS. Vezi ca sunt alegeri la Salmocarpatica! Se cauta un presedinte, ca eu ma retrag. Nu te bagi? :lol: :lol: :lol:
Multumesc tinere, la multi ani va doresc si eu voua si sa obtineti in fine dupa atatia ani de zbatere macar un parau de munte concesionat de la ANPA, altfel cum atrageti cotizanti? Eu presedinte la Salmo Nevrotica? Neppppp, nu vreau sa sfarsesc cu calus in gura, dat cu smoala si fulgi si plimbat pe bat, cum am auzit ca ai patit tu! :lol: Sau e doar zvon? Oricum mersi ptr propunere, I appreciate! :lol:

pityu
veteran
veteran

vreau desfiintarea anpa

Mesaj de pityu » 13 Ian 2011, 16:21

Daca e vorba de parau concesionat, afla ca suntem asociatia care are si a avut pentru prima data dupa revolutie un parau concesionat. De fapt e un intreg Bazin Hidrografic al paraului Nucsorul Superior (din Parcul National Retezat) cu afluentii (Obarsia Nucsorii, Galesul, Valea Rea, Pietrele si Soarbele). Chiar la Poarta de intrare in Parcul National Retezat, dinspre Cabana Pietrele (Statia CFR- Ohaba de Sub Piatra.
Dupa noi am mai auzit (si eu le-am trimis prin e-mail modelul de Contract de Concesiune) ca au obtinut parca Somesul Rece superior (daca nu ma insel) cei de la Asociatia "Aqua Transilvae" al lui Mihai Vasilescu si Luci Vasies.
In rest nu am auzit nici o asociatie sa fi avut concesionat vreun parau.
In ceea ce priveste asociatia Salmo-Carpatica, avem 520 de membrii. Am crescut an de an, de la 55 la 73, apoi la 170, in anul 2009 am avut 350 de membrii si in anul 2010am atins cifra de 520 de membrii.
Doua filmulete cu repopularile pe care le-am facut le poti gasi pe youtube. iar un al treilea sta sa fie postat.
Am organizat zeci de concursuri (in cei 5 ani de existenta) la nivel de asociatie si am trimis (pe sponsorizarea asociatiei) zeci de pescari de competitie in finalele pe tara. Numai in acest an am avut 10 pescari in Finala "A" a Campionatului National de Stationar in versiunea FNPSR, 8 in Finala "B" si 5 la Etapa Interjudeteana.
Am facut trei actiuni de ecologizare a unor maluri de apa, care sunt zone de agrement si vara se umple de o mizerie de nedescris (zona "Cheile Butii, Lacul Cariera Campul lui Neag si Agrement Braita), unde am lasat drept dovada placute cu inscriptia " Zona ecologizata de APS Salmo-Carpatica Lupeni" "Nu transformati Natura in Cos de Gunoi", etc,
Am construit adaposturi pentru puietul de pastrav, prin daramarea unor arbori fara valoare economica (Arini) si ancorarea lor de ambele maluri pentru a nu fi luati usor de viituri.
Am facut cate ceva pentru ape, pesti si pescari. De aceeea au si venit in numar atat de mare. 520 de membrii pentru un orasel ca Lupeni, e o realizare. Avem de fapt membrii si din orasele invecinate (Vulcan si Uricani).
De presedintie ma las, din cauza ca sunt foarte ocupat cu alte probleme.
Ma bucur ca-mi spui "Tinere" desi ar trebui sa fie invers. Sa-ti spun eu asa, ca am 7 ani de cand sunt pensionar de limita de varsta si cred ca ai putea sa-mi fii copil. Mai bine spune-mi "Tata", ca ... nu se stie niciodata ! :lol: :lol: :lol:
Ca sa revenim la subiectul topicului, am vrut sa spun pe un ton mai glumet (chestia cu ..."frectia...") ca nu ar folosi la nimic sa desfiintam ANPA. Mai degraba ar trebui sa luam pescuitul sporttiv de la ei, si sa ramana numai cu cel comercial. Pescuitul Sportiv ar trebui sa aibe un for national de reprezentare si atunci am avea si noi cu cine sa discutam. Asa vorbim in vant, ca ei nici macar nu ne asculta. Pe ei nu-i intereseaza decat pescuitul comercial.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Ian 2011, 16:34

Ca sa revenim la subiectul topicului, am vrut sa spun pe un ton mai glumet (chestia cu ..."frectia...") ca nu ar folosi la nimic sa desfiintam ANPA. Mai degraba ar trebui sa luam pescuitul sporttiv de la ei, si sa ramana numai cu cel comercial. Pescuitul Sportiv ar trebui sa aibe un for national de reprezentare si atunci am avea si noi cu cine sa discutam. Asa vorbim in vant, ca ei nici macar nu ne asculta. Pe ei nu-i intereseaza decat pescuitul comercial.
corecta propunere dar se pare ca neinteresanta pentru puliticienii mioritici.
S'altare și bunăstare !

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 13 Ian 2011, 20:09

pityu, in afara de cotizatii, ati reusit sa atrageti si alte fonduri? 2% din impozit, sponsorizari? De la Primaria Lupeni nu cred, il cunosc pe vice si pe Directoarea economica si stiu ca au alte prioritati.
Sper sa vin la Straja in iarna asta si mi-ar place sa bem un vin fiert.
Felicitari, stiu ca nu a fost usor.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

pityu
veteran
veteran

vreau desfiintarea anpa

Mesaj de pityu » 14 Ian 2011, 21:10

Primaria ne-a ajutat in anii trecuti, dar in 2010 nu s-a mai putut. A intervenit criza. E drept ca nici nu am mai solicitat. Acum stam destul de bine cu banii si ne-am descurcat si fara sponsorizari. In anii precedenti am mai primit sponsorizari la concursurile de nivel national si de la alti agenti economici locali, dar nu sume mari. Unul un milion, Milu Parau 5 milioane, dar asta pana in 2009. De atunci, nimic. Cei 2% din impozit majoritatea pescarilor le-au dat ba la Crucea Rosie, ba la Manastirea Lainici sau la Smurd. Am avut si noi vreo 5-6 care ne-au virat intr-un an si vreo 10-12 intr-un alt an, dar la fel din 2009, nimic.
Nu stiu cum va fi de-acum inainte, ca eu nu prea mai am timp. Am fost presedintele fondator si am condus 5 ani. Vreau sa mai vina si altii la conducere, ca sa nu mai zica unii pe forum ca sunt presedinte pe viata ... si adevarul e ca nici nu mai am timp.
Nici la Straja nu prea mai urc. Poate in Week-end-ul urmator si dupa aia ... nu stiu daca mai am timp in iarna asta. Mi-ar face placere sa ne intalnim!

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 14 Ian 2011, 21:19

bravo d-le pityu :respekt:

pityu
veteran
veteran

vreau desfiintarea anpa

Mesaj de pityu » 15 Ian 2011, 23:25

Mersi George! Salutari cordiale prietenilor de la "Prieteni Pescari Pascani"!

Scrie răspuns