Varsta pescuitului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Varsta pescuitului

Mesaj de paul » 07 Iul 2004, 05:28

MihaiV scrie:Recunosc ca de pe la 6-7 ani n-am mai pescuit cu insecte naturale.
Sau de 6-7 ani?
Pai fratilor, la ce varsta v-ati apucat de pescuit? Si cine v-a indrumat? Eu, prima data am fost la pescuit pe raul Buzau la 6 ani si jumatate cu niste vecini de la bunici. Am prins 3 porcusori atunci. :) Eram tare bucuros Undita de alun cu firul dat pe doua cuisoare. Carlig din bold. Sa fi trecut vreo 23 de ani de-atunci. Abia pe la 12 ani am primit o undita din bambus, pe care mi-a confiscat-o paznicul de pescuit. Atunci mi-am facut permis, ca sa mi-o dea inapoi. Undita nu am mai vazut-o, dar permisul l-am vizat in fiecare an de-atunci. Cam asat despre mine. Voi? Care e povestea inceputului vostru?

Toate cele bune din partea mea.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Iul 2004, 07:21

Am scris corect.
Imi petreceam verile la bunica-mea, iar prin spatele curtii trecea raul Somesul Mic (Gilau - CJ). Mergeam cu frate-miu toata ziua pe malul apei. Ne-am luat si noi dupa pescarii pe care i-am vazut. Am incropit din ce aveam la indemana: varga de alun, ac de gamalie indoit, pluta din lemne uscate, plumb din piatra. Nu mai stiu daca firul era naylon sau ata. Dar stiu ca dadeam cu rama si prindeam pastravi de 200-250 grame. Braconier de mic! Ce stiam noi de lege?
Apoi au venit niste straini si au dormit acolo o noapte. Cica mergeau mai sus sa pescuiasca "la musca". Asa ca a doua zi ne-am apucat si noi sa prindem mustele din casa si sa pescuim cu ele, nestiind ca strainii vorbeau de muste artificiale! :oops:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Iul 2004, 07:30

Frumos... Amintiri care n-ar sa dispara.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 10 Aug 2010, 16:15

:lol: Mai baeti ,chestia asta sta c-am asa .Cind incepii ,se crede ca atunci cind esti curios,de nou,si esti si destul de tinar.A doua faza este atunci cind deja te-ai maturizat si esti contaminat destul de MICROB :oops: ,viril si BUN si de Munca.Cind vine vremea ca acasa ,s-au la doamne nu m-ai ai motiv sa mergi,deoarece,nu m-ai aiMOTIVUL intemeiat ,te dewdici intrutotul PESCUITULUI SPORTIV,si incepi sa te multumesti si cu ce se prinde :help: ,ca sa nu se interpreteze ca ai fost m-ai sti pe unde :?: ,mcu toate ca .......Toate astea luatile ca un pamflet.FRATILOR va ROG sa nu RIDETI ca chestia asta cu ........SE IA >ok. :roll:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 10 Aug 2010, 18:04

Eu am inceput pe la varsta de 5-6 ani.Am avut noroc ca tatal meu era bolnav cu pescuitul,si s-a gandit sa ma imbolnaveasca si pe mine.M-a luat de vreo 3 ori pana sa pun mana prima data pe undita,o varga de trestie chinezeasca.Si primul caras-asta nu am sa uit niciodata-era imens pentru mine pe atunci.De atunci m-am imbolnavit.Nu avea tata masina.mergeam cu trenul si plecam cu trenul de 12 noaptea.Ajungeam la 1 acolo si stateam pana pe la 3:30 in halta,cand plecam.Si ajungeam pe la 4:30 pe balta cand se crapa de zi.Ce vremuri frumoase!...
Si pe la 13 ani m-am imbolnavit de rapitor.In general la pestisor.Dar primele stiuci luate la oscilante U.R.S.S....trase stangaci prin apa...nici asta nu am sa uit...Recunosc,pana la 18 ani nu am practicat C&R,eliberam numai ce era sub dimensiune.Dar,cand am inceput,timid,spinning-ul,am inceput sa eliberez din ce in ce mai mult,pana cand am ajuns sa eliberez tot.Si nu-mi pare rau!
Singurele mele regrete sunt ca s-a dus copilaria mea,si cu ea si apele si pestii copilariei mele...Ce n-as da sa se mai intoarca,macar pentru o zi
Intotdeauna C&R

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 10 Aug 2010, 18:36

[quote="badboy69on"]Eu am inceput pe la varsta de 5-6 ani.Am avut noroc ca tatal meu era bolnav cu pescuitul,si s-a gandit sa ma imbolnaveasca si pe mine.M-a luat de vreo 3 ori pana sa pun mana prima data pe undita,o varga de trestie chinezeasca.Si primul caras-asta nu am sa uit niciodata-era imens pentru mine pe atunci.De atunci m-am imbolnavit.Nu avea tata masina.mergeam cu trenul si plecam cu trenul de 12 noaptea.Ajungeam la 1 acolo si stateam pana pe la 3:30 in halta,cand plecam.Si ajungeam pe la 4:30 pe balta cand se crapa de zi.Ce vremuri frumoase!...
Si pe la 13 ani m-am imbolnavit de rapitor.In general la pestisor.Dar primele stiuci luate la oscilante U.R.S.S....trase stangaci prin apa...nici asta nu am sa uit...Recunosc,pana la 18 ani nu am practicat C&R,eliberam numai ce era sub dimensiune.Dar,cand am inceput,timid,spinning-ul,am inceput sa eliberez din ce in ce mai mult,pana cand am ajuns sa eliberez tot.Si nu-mi pare rau!
Singurele mele regrete sunt ca s-a dus copilaria mea,si cu ea si apele si pestii copilariei mele...Ce n-as da sa se mai intoarca,macar pentru o zi[/quote] :oops: FELICITARI ,.Cred ca astia RAII am inceput devreme.DAR: spun la toata lumea ca nu-mi pare RAU :bere:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Aug 2010, 21:30

io am fost dus la pescuit pe la 5-6 ani de un prieten mai mare. Am facut o pauza in adolescenta din lipsa de timp si pe la vreo-o 22 de anisori m-o lavit rau de tot boala asta.
Aproppo pe la ce varsta credeti ca o sa-mi pot duce fetita de 10 luni la pescuit??? momentan nimic din ce folosesc la pescuit nu poate ramane in zona ei :lol: In primavara sigur o sa o duc si daca primim voie de la "maresal" o sa stea cu cortu pe malu apei, sub privirile sotiei

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 18 Aug 2010, 10:18

[quote="luci_t"]io am fost dus la pescuit pe la 5-6 ani de un prieten mai mare. Am facut o pauza in adolescenta din lipsa de timp si pe la vreo-o 22 de anisori m-o lavit rau de tot boala asta.
Aproppo pe la ce varsta credeti ca o sa-mi pot duce fetita de 10 luni la pescuit??? momentan nimic din ce folosesc la pescuit nu poate ramane in zona ei :lol: In primavara sigur o sa o duc si daca primim voie de la "maresal" o sa stea cu cortu pe malu apei, sub privirile sotiei[/quote] :?: :?: :?:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 18 Aug 2010, 12:04

Devreme de tot. Nu tin minte cati ani aveam... undita din rachita, o ata subtire ca cea de papiota, carlig din bold, pluta din porumb, plumb de la C.A.P. si porculeti la greu iar din cand in cand cate un carasel pe un parau afluent al Muresului. Cel mai frumos peste pe care mi-l amintesc a fost o rosioara imensa tinuta in 2 (doua) maini de un vecin de-o varsta cu mine :lol:. Daca ma gandesc mai bine ala a fost unul dintre cei mai frumosi pesti pe care i-am vazut vreodata. Imi mai amintesc primul biban prins, primul somotei tot din perioada aia... prima rola de nailon de pescuit - cel mai marfa cadou primit in toata viata mea :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Aug 2010, 12:50

Eu ... de la vreo 7-8 ani ... pe raul Buzau. Aveam una facuta dintr-un bat de stuf. dadeam dupa clean cu lacuste si greieri... ca si restul, guta din ata (era una tare de tot de la taica-miu --- el fiind croitor),acul ... bold indoit, iar pluta din pana de gasca. Toate astea le aveam ascunse printr-un parc (Parcul Tineretului), iar cand chiuleam de la scoala (impreuna cu un bun prieten, tot de varsta mea)... le gaseam pregatite. Superbe amintiri ..... :roll:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns