Varsta pescuitului
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
Nu e asa de greu de revenit la bata de alun... doar ca acele vremuri nu se mai intorcstiuca scrie:Fratilor stiti cemi pare asa de rau ,faptul ca asa cum pescuiam cu nuiaua de alun parca eram m-ai bucurosi de ceea ce prindeam,si cum asteptam sa plecam la PESCUIT ,cum ne pregateam ,cum .....ERA SUPERB .credetima .Azi am tot ce mi-as dori ,timp nu am si nu m-ai este cum era ,MARE PACAT ca sa dus timpul .Va salut si va respect pe totii BOLNAVII de acest SPORT.

-
- veteran
Cu bat de alun si fir de nylon romanesc de 0.25 (parca Savinesti ii zicea), carlig din ac indoit (decalit) prindeam cate 4-8 pastravi pe partida, din care 60% de tal;ie si peste. Prindeam cate 10 bibani, zeci de regine, rosioare etc. Azi cu varga de carbon, mulineta Ryobi, fir Mitchell sau Bercley abia prind cate ceva. Era peste in anii 80, desi se bracona si atunci dar parca mai pe ascuns...
CRedetima satisfactia era m-ai mare .Aveam si tehnologie de facut joarda de alun .O aduceam toamna din padure ,o cojeam pe o portiune ,din fata ,o legam de la baza de ceva ,i-ar in partea de jos (VIRF),legam o greutate si o lasam pina primavara se usca perfect ,dreapta ,si era si elastica ,si destul de rezistenta .ASA era .,si cumparam firul la metru ca de nu era si nu trebuia prea mult .
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
primul bat din bucati pe care l-am avut era din alun iar de imbinat se imbina in niste tuburi de cupru (cred) si fier in functie de portiunea in care venea montat. De carlige nu am dus lipsa ca am primit de la un var mult mai mare jumatate de borcan cu carlige. Lui i-au ruginit in cutie o parte si mi lea dat mie pe toate. Eram tare fericit si carligele alea dupa ce au stat in motorin si le-am lustruit putin erau o adevarata comoara. Le dadeam la schimb pe o multime de chestii... Plutele le faceam din dopuri de la sticle de vin, le dadeam forma dorita cu o bucata de smirghel si le vopseam. Fir cumparam de la cei care mergeau la unguri si plumb mi-a adus tata o bucata de teava din plumb de la fabrica in care lucrastiuca scrie:CRedetima satisfactia era m-ai mare .Aveam si tehnologie de facut joarda de alun
Primul bat adevarat a fost din bamabus si avea o mulineata pe care se incalcea firul si caraia de se auzea de la zeci de metri