UTIL - PENTRU ASOCIATIILE DE PESCARI SPORTIVI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
UTIL - PENTRU ASOCIATIILE DE PESCARI SPORTIVI
Avand in vedere prevederile OM 514/2007, FNPSR va sfatuieste, indiferent daca sunteti sau nu membri a federatiei, sa solicitati reautorizarea asociatiilor pe bazinele piscicole naturale pe care doriti sa practicati pescuitul. Facem acest demers intrucat ordinul este clar in ceea ce priveste pescutul sportiv, disparand din peisaj RNP Romsilva, si s-a eliminat confuziile privind apele de munte, pe care aceasta si le aroga. Precizez ca, desi nu este specificat in ordin, autorizatiile date RNP au devenit caduce, intrucat nu au calitatea de asociatii de pescari sportivi si nici de administrator din partea statului pe aceste ape. Intelegeti in mod corect notiunea de bazin piscicol natural, asa cum este el definit in L.192/2001 R art. 3 alin.1
Fir intins!
PS. Conform acestui ordin nici AGVPS nu se simte prea bine.
Fir intins!
PS. Conform acestui ordin nici AGVPS nu se simte prea bine.
util pentru asociatiile de pescari sportivi
Ieri, fiind cu treburi pe la Bucuresti, am intrat si la ANPA cu intentia sa incerc sa discut personal cu Dl. Gigi Stefan aceasta problema. Nu am gasit decat un barbat si 4 femei la lucru in toata agentia, toti ceilalti fiind in concediu de odihna !
Flydb,
Este pentru prima data cand pescuitul din romania este structurat pe cele 2 componente ale sale, prin 2 ordine diferite; unul pentru pescuitul comercial si unul pentru pescuitul sportiv.
Din economia art. 2 al OM 514/2007 reiese foarte clar faptul ca detinatorii de autorizatii sunt doar asociatiile de pescari sportivi si nu alte forme de organizare (regii autonome sau asociatii de vanatori). Art. 10, care prelungeste autorizatiile emise, este evident ca se refera la autorizatiile emise asociatiilor de pescari sportivi si nu altor persoane juridice. Cum poate RNP sa elibereze permise cand ordinul spune foarte clar ca acestea se elibereaza de ANPA si se distribuie de asociatii?
Si inca vreo cateva considerente. OM 231/2006 se refera la aprobarea normelor tehnice pe care RNP trebuie sa le aplice ca si obligatii de serviciu pe apele care le au pe fondurile forestiere. Nu se vorbeste in legislatia pescuitului de fonduri de pescuit ci de bazine piscicole naturale si resurse acvatice vii. Cred ca esti de acord ca pe ape nu se pot pune bariere pentru speciile de pesti, aceste circuland liber unde vor. Poti sa observi ca si legislatia privind prohibitia nu se refera la ape ci la specii de pesti.
Autorizatia noastra a fost emisa nominal pe toate raurile,baltile si lacurile din judetul alba, in urma unei adrese emisa de Apele Romane care le nominaliza si care a confirmat activitatile asociatiei noastre in ceea ce priveste gestionarea corecta a acestora (marcare, stabilire de zone interzise pentru refacerea speciilor, campanii de ecologizare si educare a populatiei,etc.)
Este pentru prima data cand pescuitul din romania este structurat pe cele 2 componente ale sale, prin 2 ordine diferite; unul pentru pescuitul comercial si unul pentru pescuitul sportiv.
Din economia art. 2 al OM 514/2007 reiese foarte clar faptul ca detinatorii de autorizatii sunt doar asociatiile de pescari sportivi si nu alte forme de organizare (regii autonome sau asociatii de vanatori). Art. 10, care prelungeste autorizatiile emise, este evident ca se refera la autorizatiile emise asociatiilor de pescari sportivi si nu altor persoane juridice. Cum poate RNP sa elibereze permise cand ordinul spune foarte clar ca acestea se elibereaza de ANPA si se distribuie de asociatii?
Si inca vreo cateva considerente. OM 231/2006 se refera la aprobarea normelor tehnice pe care RNP trebuie sa le aplice ca si obligatii de serviciu pe apele care le au pe fondurile forestiere. Nu se vorbeste in legislatia pescuitului de fonduri de pescuit ci de bazine piscicole naturale si resurse acvatice vii. Cred ca esti de acord ca pe ape nu se pot pune bariere pentru speciile de pesti, aceste circuland liber unde vor. Poti sa observi ca si legislatia privind prohibitia nu se refera la ape ci la specii de pesti.
Autorizatia noastra a fost emisa nominal pe toate raurile,baltile si lacurile din judetul alba, in urma unei adrese emisa de Apele Romane care le nominaliza si care a confirmat activitatile asociatiei noastre in ceea ce priveste gestionarea corecta a acestora (marcare, stabilire de zone interzise pentru refacerea speciilor, campanii de ecologizare si educare a populatiei,etc.)
-
- junior
util pentru asociatiile de pescari sportivi
Apsalba ! Cum ati primit noile autorizatii ? Asa... fara sa aveti Contract de Gestionare Durabila ? Cat v-a costat ?
Nu-mi vine sa cred ca e posibil !
Nu-mi vine sa cred ca e posibil !