unde gresesc ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lerua
junior
junior

unde gresesc ?

Mesaj de lerua » 20 Sep 2005, 07:00

Am fost la Dunare 3 zile in iunie-un salau 3 kg prins la un metru de mal la shad in apa de 1-2 m.In acelasi loc acum in septembrie , tot in 3 zile –un salau de 300 g -eliberat .
Locul de pescuit este un pinten la intrarea Dunarii intr-un golf ( apa adanca ) .Experienta mea este mica- tv , forum , internet , putine partide de pescuit .Pescarii profesionisti din zona au “capturi “ de sub 1 kg . Faptul ca pescuiesc practic stationar sa fie raspunsul (pe langa lipsa de experienta ) ?
Fir intins !

acid
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de acid » 20 Sep 2005, 07:36

:? :? :? :? :? :?: :?: :?: :?:
Cine pescuieste de la virsta de 6 ani s-a apucat târziu de pescuit......
Cugetare personala.

paul
Moderator
Moderator

Re: unde gresesc ?

Mesaj de paul » 20 Sep 2005, 08:50

lerua scrie:Am fost la Dunare 3 zile in iunie-un salau 3 kg prins la un metru de mal la shad in apa de 1-2 m.In acelasi loc acum in septembrie , tot in 3 zile –un salau de 300 g -eliberat .
Locul de pescuit este un pinten la intrarea Dunarii intr-un golf ( apa adanca ) .Experienta mea este mica- tv , forum , internet , putine partide de pescuit .Pescarii profesionisti din zona au “capturi “ de sub 1 kg . Faptul ca pescuiesc practic stationar sa fie raspunsul (pe langa lipsa de experienta ) ?
Fir intins !
Salut... Aurel (probabil) :) si bine ai venit pe forum!
Nu inteleg prea multe din ce ai scris tu si, nici nu as putea spune ca gresesti, sau in ce consta greseala.. Probabil ca nu ai prins salau sub 1 kil precum ceilalti pescari profesionisti :shock:
Oricum, la experienta ta destul de mica :P (tv, forum, internet) sa prinzi salai destul de frumosi... sa fie asta greseala?
Sunt persoane care pescuiesc de peste 20 ani si nu au vazut, macar, salau la 3 kile, dar sa mai si prinda....
Dar sa nu te dispere acest lucru... probabil cand vei avea mai multa experienta vei prinde si tu salai sub kil :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Sep 2005, 08:55

Insista si cauta-l si-n alta parte.
Cu rabdare... 8)
Pestele "tau" nu-l poate :) prinde nimeni

lerua
junior
junior

unde gresesc

Mesaj de lerua » 20 Sep 2005, 11:31

Multumesc !
Precizari:
-am pescuit cu diferite tipuri de shad
-desi este apa adanca (peste 10 m) i-am prins langa mal la 1-2m adancime
-am incercat 90% din cazuri la fund :oops:
-am incercat putin si la peste viu
-la plecare am aflat de la un localnic ca locul este "tinator" de somn
-pescari profesionisti=pescari localnici cu plasa
Oricum mi-am umplut bateriile cu frumusetile locului si m-am simtit bine cand am dat drumul "juniorului"
Fir intins !

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 11:48

Ai stat pe un singur loc 3 zile? Nu pot sa cred ca ai atata rabdare. Oricum, ca sfat, eu zic ca la rapitor e bine sa te misti cat mai mult, sa schimbi mereu locul. Cand merg la salau "bat" 1-2 km de mal.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Sep 2005, 12:21

Cred ca ai gasit un loc "bun" de salau. Insa acel loc nu trebuie privit ca un "izvor nesecat" de salai. Banuiesc ca rapitorii isi gasesc locurile de hranire pe care si le mentin pina cind devin nefavorabile sau ... pina vine vreunul din noi si-i scoate de acolo. Dupa ce au fost luati dureaza o vreme pina locul respectiv va fi ocupat de altii. Si de cele mai multe ori cei care vin sa ocupe un astfel de loc sunt strapazani (uneori chiar si bibani).

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 20 Sep 2005, 12:31

Probabil ca nu gresesti, ci pur si simplu nu mai este prin zona, cauta si in alte locuri!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Sep 2005, 12:54

liviu_v scrie:Probabil ca nu gresesti, ci pur si simplu nu mai este prin zona, cauta si in alte locuri!
Mai cauta inca 4-5 locuri (cel putin) la fel - tine-le numai pentru tine - si vei avea unde pescui salau in tot cursul anului. Ca vei pescui la fiecare iesire pe cite un loc, sau vei merge in fiecare din aceste locuri la fiecare partida de pescuit tine de felul in care vrei sa pescuiesti (stationar sau spining).

Si in timp vei vedea ca mai exista si diferente legate de anotimp (uneori chiar si de starea timpului) in alegerea adincimii la care pescuiesti, a tariei curentului si a departarii de mal. Insa acestea sunt lucruri pe care nimeni nu ti le poate spune (pentru ca difera de la o apa la alta), le vei observa pe parcurs, pentru ca in final sa ajungi sa recunosti locul de salau chiar si acolo unde nu ai mai pescuit vreodata.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 20 Sep 2005, 13:40

salut lerua.un loc de somn consacrat nu va tine niciodata salau mult,somnul ataca orice .in savana toate carnivorele se concureaza reciproc,in apa actioneaza aceeasi lege.
salaul e peste gregar urmareste sursele de hrana ,mai ales la dunare .in apele in care pescuiesc salaul se asociaza cu bibanul mare sau cu avatul ,pesti care isi tradeaza prezenta mult mai usor .
nu in ultimul rand iti tebuie multa experienta,nicidata nu stii totul despre salau,e un peste care iti rezerva mereu surprize si satisfactii.ala de 3 kg e norocul incepatorului,am patit si eu la fel ,dupa aia am avut o pauza incredibila(in balta la padureni-putna ).nu cunosc alt pescuit mai frumos decat salaul la cauciuc.atentie mare :da dependenta !!!
walleye

Scrie răspuns