Din ce am citit eu (in "literatura" de specialitate) peste tot se afirma ca nu vei gasi salau in acelasi loc in care gasesti si somn.adrian frunza scrie:salut lerua.un loc de somn consacrat nu va tine niciodata salau mult,somnul ataca orice .
Insa eu nu sunt pe deplin convins de asta, poate si pentru faptul ca in ziua da azi nu stiu daca vei mai putea gasi vreun loc "saturat" de rapitori. Asa incit acolo unde apa este adinca cu malul abrupt (aproape drept) si curentul nu foarte puternic vei gasi fie somn, fie salau si uneori ambele specii.
Cit despre locurile "consacrate" pot aduce satisfactii sau deceptii dupa cit de mult sunt pescuite.
Daca dupa ce ai prins tu salaul de 3 kg s-a aflat, gindeste-te citi au mai pescuit acolo, poate s-au mai scos salai ... si daca s-a intimplat asa nu trebuie sa te miri ca ulterior nu ai mai prins.
De asemeni ... poate locul nu e chiar asa bun cum ai crezut si succesul s-ar putea datora si altor factori cum ar fi lipsa din acel loc al pestiorilor de talie mica (prada salaului) in perioada in care ai prins tu.