unde gresesc ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Sep 2005, 14:20

adrian frunza scrie:salut lerua.un loc de somn consacrat nu va tine niciodata salau mult,somnul ataca orice .
Din ce am citit eu (in "literatura" de specialitate) peste tot se afirma ca nu vei gasi salau in acelasi loc in care gasesti si somn.
Insa eu nu sunt pe deplin convins de asta, poate si pentru faptul ca in ziua da azi nu stiu daca vei mai putea gasi vreun loc "saturat" de rapitori. Asa incit acolo unde apa este adinca cu malul abrupt (aproape drept) si curentul nu foarte puternic vei gasi fie somn, fie salau si uneori ambele specii.

Cit despre locurile "consacrate" pot aduce satisfactii sau deceptii dupa cit de mult sunt pescuite.
Daca dupa ce ai prins tu salaul de 3 kg s-a aflat, gindeste-te citi au mai pescuit acolo, poate s-au mai scos salai ... si daca s-a intimplat asa nu trebuie sa te miri ca ulterior nu ai mai prins.
De asemeni ... poate locul nu e chiar asa bun cum ai crezut si succesul s-ar putea datora si altor factori cum ar fi lipsa din acel loc al pestiorilor de talie mica (prada salaului) in perioada in care ai prins tu.

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 20 Sep 2005, 14:48

Locul este pescuit destul de mult judecand dupa peturile goale.
Era interesant ca bancuri de puiet urcau si la limita aruncarilor mele batea avatul puternic.Am incercat sa ajung acolo fara scule si am si reusit facand alpinism .A doua oara nu am mai incercat dupa ce am vazut piei de sarpe (sau vipera) si localnicii mi-au spus ca exista "cornoase".
Multumesc pentru informatii celor "dependenti" !
Fir intins !

Scrie răspuns