Unde e mihaltzul...!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

niklai
junior
junior

Unde e mihaltzul...!

Mesaj de niklai » 04 Iul 2008, 07:57

Unde o fi fugit mihaltzul ca nu se mai prinde in zona mea la Harsova in 2006 si 2007 am prins la lanseta mihaltz frumusel si mai toti care erau pe dunare au prins deci era un semn ca mihaltzul a inceput sa se inmulteasca.Anul acesta nici urma de mihaltz nu am mai auzit pe pescari care vin mai mereu la dunare sa mai prinda vreun mihaltz care o fi explicatia?Nu este un peste chiar asa de valoros dar ar fi bine sa nu i se piarda specia.Poate voi aveti o explicatie.Cu stima Niklai.

allspark
junior
junior

Mesaj de allspark » 04 Iul 2008, 09:45

Iar curenteaza baietii.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 04 Iul 2008, 10:43

"nu este un peste valoros"

ba te anunt ca da... poate nu o fi valoros prin alte parti dar in farfurie e deliciu :lol:
pai daca prindeati in fieacare zi un sac-2 de mihaltz.. mai veneau si bajetii veseli curintati... prindeau si ei o bascula s'o dus pe dunare tot mihaltzu :lol:

sper ca ai inteles ca am glumit :D mihaltul nu il prinzi oricand :P de obicei e haplea si mananca orice, prefera curentii puternici( nu aia de 380V) apa limpede... balarii :) vara sta la adancimi mari indesat pe sub pietre bolovani buturugi si mai stiu eo ce... nu prea am auzit sa se prinza mihaltz vara... el cam prefera lunile de dupa dezghetez si toamna tarziu cand incepe sa se mai raceasca vremea

sper ca ti'am fost de ajutor :) numai bine si fir intins!

attilaf
veteran
veteran

Re: Unde e mihaltzul...!

Mesaj de attilaf » 04 Iul 2008, 11:27

niklai scrie:Nu este un peste chiar asa de valoros dar ar fi bine sa nu i se piarda specia..
O fi valoros sau nu, dar este peste protejat tot timpul anului, tocmai pentru a nu i se pierde specia. Deci peste interzis la pescuit si retinere... Asa ca mai bine ca nu il prindeti...ca poate v-ati alege cu dosar penal in caz ca vi l-ar gasi cine ar trebui prin juvelnice...

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 04 Iul 2008, 12:32

O fi valoros sau nu, dar este peste protejat tot timpul anului, tocmai pentru a nu i se pierde specia. Deci peste interzis la pescuit si retinere... Asa ca mai bine ca nu il prindeti...ca poate v-ati alege cu dosar penal in caz ca vi l-ar gasi cine ar trebui prin juvelnice..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
attilaf da tu ai o parere prea buna despre autoritati

Ionut the carp
veteran
veteran

Re: Unde e mihaltzul...!

Mesaj de Ionut the carp » 04 Iul 2008, 12:34

attilaf scrie:...ca poate v-ati alege cu dosar penal in caz ca vi l-ar gasi cine ar trebui prin juvelnice...
mosule... sincer sansa asta e la fel de mare ca aceea de a castiga la 6/49... :evil:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 04 Iul 2008, 13:05

:)

Tocmai de aceea am formulat cu "cine ar trebui".
Eu inca am speranta ca se poate schimba ceva. La fel cum csaa, incearca sa faca ceva pe la el prin ograda, eu inca sper ca mai sunt si altii cu putere de "control", pescari totodata, si care au puterea sa schimbe ceva.

Acum vreo luna, discutam cu un politai de frontiera, si imi spunea ca si el e pescar si intelege "nevoia" de a pescui cat mai des, dar nesimtirea unora nu cunoaste limite la unii. In prohibitie, cu pretext ca se dadea la stiuca, o gramada prindeau avat, salau, somn...si nu prea aveau ce sa le faca...decat daca ii prindeau exact in momentul in care erau in dril cu pestele (Asta pentru ca nu puteau controla fiecare tufa de pe mal) .
Marea lui satisfactie era ca, s-a nimerit exact cand unul adusese la mal un somn de vreo 12 kg...si a trebuit sa faca C&R :))

Poate sunt incurabil, dar inca sper ca se poate schimba ceva. Daca nu de buna voie...atunci cu forta :D

PS. N-am vazut in viata mea mihaltz live, deci nu stiu cum s-ar putea prinde...si mai ales de ce nu trage acum.

niklai
junior
junior

Mesaj de niklai » 04 Iul 2008, 21:17

La vremea cind se prindea mihaltz nu se prindea cu raba de 16 tone si nici nu am prin chiar asa de mult in draqi am prins citeva bucati dar le-am dat drumul pentru ca erau ff mici dar ceilalti pescari care bineinteles erau cu toti bucuresteni nu iertau nimic frate retineau tot.De obicei nu prind peste sa aduc acasa prind doar de distractie si atit.E normal sa nu fie mihaltz la vremea asta dar eu am incercat la peste din luna martie si tot nu am vazut nici o coada de mihaltz de aceea ma intreb unde s-o fi dus.Niklai.

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

mihalt

Mesaj de laurentiucat » 04 Aug 2008, 20:53

acu am vazut topicu asta si imi pare rau ca nu am comentat.bre ,mihaltu se pescuieste iarna.io am luat la pestisor destui mihalti de la 500 de grame pana la 1,5 kile. e bun la gust dar vedeti cum il preparati ca are paraziti,mai ales in ficat.intr-un timp nevasta-mea ma intreba daca ma duc sa pescuiesc la mihalt..se invatase.am trimis-o la ..metro..pai io la pescuit ma duc sa dau la ce se prinde ..nu cu adresa.adica incerc si la aia si la ailalta..asa ca nu pot spune dimineata cu ce peste o sa vin acasa seara... :lol:
Toti pescarii ajung in Rai...

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 04 Aug 2008, 21:06

Mai da cata lume se lauda pe aici ca pescuieste si mananca un peste protejat de lege pe tot timpul anului ! Daca la astia e asa la aia la care avem voie sa pescuim ce sa mai zic !

Scrie răspuns