Unde e mihaltzul...!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Unde e mihaltzul...!
Unde o fi fugit mihaltzul ca nu se mai prinde in zona mea la Harsova in 2006 si 2007 am prins la lanseta mihaltz frumusel si mai toti care erau pe dunare au prins deci era un semn ca mihaltzul a inceput sa se inmulteasca.Anul acesta nici urma de mihaltz nu am mai auzit pe pescari care vin mai mereu la dunare sa mai prinda vreun mihaltz care o fi explicatia?Nu este un peste chiar asa de valoros dar ar fi bine sa nu i se piarda specia.Poate voi aveti o explicatie.Cu stima Niklai.
-
- veteran
"nu este un peste valoros"
ba te anunt ca da... poate nu o fi valoros prin alte parti dar in farfurie e deliciu
pai daca prindeati in fieacare zi un sac-2 de mihaltz.. mai veneau si bajetii veseli curintati... prindeau si ei o bascula s'o dus pe dunare tot mihaltzu
sper ca ai inteles ca am glumit
mihaltul nu il prinzi oricand
de obicei e haplea si mananca orice, prefera curentii puternici( nu aia de 380V) apa limpede... balarii
vara sta la adancimi mari indesat pe sub pietre bolovani buturugi si mai stiu eo ce... nu prea am auzit sa se prinza mihaltz vara... el cam prefera lunile de dupa dezghetez si toamna tarziu cand incepe sa se mai raceasca vremea
sper ca ti'am fost de ajutor
numai bine si fir intins!
ba te anunt ca da... poate nu o fi valoros prin alte parti dar in farfurie e deliciu

pai daca prindeati in fieacare zi un sac-2 de mihaltz.. mai veneau si bajetii veseli curintati... prindeau si ei o bascula s'o dus pe dunare tot mihaltzu

sper ca ai inteles ca am glumit

sper ca ti'am fost de ajutor

Re: Unde e mihaltzul...!
O fi valoros sau nu, dar este peste protejat tot timpul anului, tocmai pentru a nu i se pierde specia. Deci peste interzis la pescuit si retinere... Asa ca mai bine ca nu il prindeti...ca poate v-ati alege cu dosar penal in caz ca vi l-ar gasi cine ar trebui prin juvelnice...niklai scrie:Nu este un peste chiar asa de valoros dar ar fi bine sa nu i se piarda specia..
O fi valoros sau nu, dar este peste protejat tot timpul anului, tocmai pentru a nu i se pierde specia. Deci peste interzis la pescuit si retinere... Asa ca mai bine ca nu il prindeti...ca poate v-ati alege cu dosar penal in caz ca vi l-ar gasi cine ar trebui prin juvelnice..

attilaf da tu ai o parere prea buna despre autoritati
-
- veteran
Re: Unde e mihaltzul...!
mosule... sincer sansa asta e la fel de mare ca aceea de a castiga la 6/49...attilaf scrie:...ca poate v-ati alege cu dosar penal in caz ca vi l-ar gasi cine ar trebui prin juvelnice...

Tocmai de aceea am formulat cu "cine ar trebui".
Eu inca am speranta ca se poate schimba ceva. La fel cum csaa, incearca sa faca ceva pe la el prin ograda, eu inca sper ca mai sunt si altii cu putere de "control", pescari totodata, si care au puterea sa schimbe ceva.
Acum vreo luna, discutam cu un politai de frontiera, si imi spunea ca si el e pescar si intelege "nevoia" de a pescui cat mai des, dar nesimtirea unora nu cunoaste limite la unii. In prohibitie, cu pretext ca se dadea la stiuca, o gramada prindeau avat, salau, somn...si nu prea aveau ce sa le faca...decat daca ii prindeau exact in momentul in care erau in dril cu pestele (Asta pentru ca nu puteau controla fiecare tufa de pe mal) .
Marea lui satisfactie era ca, s-a nimerit exact cand unul adusese la mal un somn de vreo 12 kg...si a trebuit sa faca C&R

Poate sunt incurabil, dar inca sper ca se poate schimba ceva. Daca nu de buna voie...atunci cu forta

PS. N-am vazut in viata mea mihaltz live, deci nu stiu cum s-ar putea prinde...si mai ales de ce nu trage acum.
La vremea cind se prindea mihaltz nu se prindea cu raba de 16 tone si nici nu am prin chiar asa de mult in draqi am prins citeva bucati dar le-am dat drumul pentru ca erau ff mici dar ceilalti pescari care bineinteles erau cu toti bucuresteni nu iertau nimic frate retineau tot.De obicei nu prind peste sa aduc acasa prind doar de distractie si atit.E normal sa nu fie mihaltz la vremea asta dar eu am incercat la peste din luna martie si tot nu am vazut nici o coada de mihaltz de aceea ma intreb unde s-o fi dus.Niklai.
-
- utilizator constant
mihalt
acu am vazut topicu asta si imi pare rau ca nu am comentat.bre ,mihaltu se pescuieste iarna.io am luat la pestisor destui mihalti de la 500 de grame pana la 1,5 kile. e bun la gust dar vedeti cum il preparati ca are paraziti,mai ales in ficat.intr-un timp nevasta-mea ma intreba daca ma duc sa pescuiesc la mihalt..se invatase.am trimis-o la ..metro..pai io la pescuit ma duc sa dau la ce se prinde ..nu cu adresa.adica incerc si la aia si la ailalta..asa ca nu pot spune dimineata cu ce peste o sa vin acasa seara... 

Toti pescarii ajung in Rai...