un sfat de la profesionisti

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

buzias
veteran
veteran

Re: un sfat de la profesionisti

Mesaj de buzias » 10 Iul 2014, 23:21

alexdavid scrie:va salut,la salau pe balta folosesc un bat de 5-20g,cu jig de 6g sau 7g.problema este ca mai mult de jumatate din pesti ii scap pe drum sau la barca,sa fie batul problema?ce ma sfatuiti sa fac?daca ar fi sa schimb batul ce mi-ati recomanda,avand in vedere ca atacurile sunt f fine?va multumesc
Salut.
Nu sunt profesionist ,da uite cum vad eu problema ,
ori ti e frica sa intepi ,ori nu ai cu ce ,din ce spui, ca ii pierzi pe drum sau langa barca, inseamnaca nu le ai penetrat placile osoase din gura indeajuns.
Daca zici ca dai cu 6 ,7gr aici chiar iti trbuie un bat bun, oricum nu poti sa ii prinzi pe toti ,asa ca ,
musai intepat sanatos, adica sa il muti din loc cand intepi.
Iar cu atacurile fine, poate nu simti tu cum trebuie, si asta din cauza pozitionari batului intre tine si apa ,
intre tine si apa e 90grade iar batul tre sa fie undeva la jumatate,
in rest orice tzac intepi fara ezitare ,aici cum ti o fi norocul ,
ori e agatatura,ori e dintosu.
Respect si... tzacuri cat mai multe !
P.S. Restul facem noi , tzacuri sa fie !!

alexdavid
junior
junior

Mesaj de alexdavid » 11 Iul 2014, 15:59

va salut,oricum la orice tzac intep si de cele mai multe ori e agatatura,jiguri folosesc de la berti si sunt ok parerea mea calitate pret.de pozitie cel mai bine am prins stand in picioare cu batul orientat spre apa, la 90 grade fata de directia unde am lansat,asa simt cel mai bine .avand in vedere ca folosesc doar mono am inceput sa ma uit dupa un bat fast,dar nu stiu ce sa aleg.asta care il am(greutate de lansare 5-20g) nu stiu ce actiune are ,mi se pare cam flexibil.sanatate

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 11 Iul 2014, 16:17

alexdavid scrie:avand in vedere ca folosesc doar mono
Imagine

batz fast n-ajunge! itzi trebe fir textil, o mulineta care aseaza cat de cat bine firul textil pe tambur, cu frana inchisa, fireste.... :lol:
altfel ai sa prinzi salau numai din greseala.... :wink:

alexdavid
junior
junior

Mesaj de alexdavid » 11 Iul 2014, 16:51

va salut,am intotdeauna o mulineta cu textil de 0,8 la mine,dar de cate ori o folosesc parca ii dau cu sare,cum pun mono reincep sa prind.nu-mi explic de ce.la stiuca folosesc exclusiv textil dar la salau astea au fost rezultatele.sanatate

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 11 Iul 2014, 16:53

alexdavid scrie:va salut,am intotdeauna o mulineta cu textil de 0,8 la mine,dar de cate ori o folosesc parca ii dau cu sare,cum pun mono reincep sa prind.nu-mi explic de ce.la stiuca folosesc exclusiv textil dar la salau astea au fost rezultatele.sanatate
inaintas fluorocarbon pus-ai? :?:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 11 Iul 2014, 18:56

La 90 de grade nici la feeder nu se tine batu'. Cum naiba sa intepi cand tu esti deja cu batu' in pozitia unde tre' sa ajungi dupa intepatura? Si oricum cu mono e frectie, indiferent cat de tare e parmacu. Tu la intepatura abia daca clintesti jigu' in gura salaului, iar ce intepi e din noroc. Textil cu bat finut pe varf si rezerva mare pe cotor e perfect pt ce vrei tu.
Urasc atarnatorii!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 11 Iul 2014, 18:58

Aoleu, aoleu...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Iul 2014, 19:42

baiatu.. nu se vaita ca nu prinde :D
ca nu simte atacul..
Ii sucarit ca-i scapa pe drum :)
dar sfaturile sunt bune.. :D
daca nu-i place sa citeasca carti ...
ia raspuri de aici :lol: :lol:

alexdavid
junior
junior

Mesaj de alexdavid » 12 Iul 2014, 11:20

va salut si va multumesc tuturor pentru raspunsuri .inaintas de mono nu pun pentru ca in locul unde dau se agata f rau si ar insemna sa fac toata ziua numai noduri de legatura intre mono si textil,offset nu folosesc pt ca nu-i intep deloc (va dati seama ca eu am probleme si cu jig normal la offset nici nu mai vorbesc).trasatura o simn sau cel putin imi dau seama cand da,problema e daca nu tin batul in pozitia aia nu mai simt trasatura.deci concluzie trebuie schimbat batul,aveti ceva recomandari la un buget de maxim 100 e?

racu
junior
junior

Mesaj de racu » 12 Iul 2014, 11:47

salut,parerea mea e ca firu mono ii problema si ii musai obligatoriu sa folosesti textil cu inaintas fluorocarbon cum iti recomanda adi si pozitia batului sa fie cea recomandata de buzias
iti zic ce mi sa intamplat mie cu fir mono,dupa ce un loc promitator da cu multe agataturii mi-o lasat vreo 50m de fir textil pe tambur cu care nu mai puteam ajunge unde vroiam sa pescuiesc am pus tamburu de rezerva cu mono,doi plutari de la 15 m de mine mi-o distras atentia cu strigatele lor disperate dupa minciog moment in care am simtit tzacu,mi-o luat vreo 2sec sa realizez ce se intampla, nu am intepat am ridicat doar varfu batului si drilu a durat vreo 5 sec
a doua zi acelasi loc tot cu mono ,vine tzacu si intepatura cred ca o pot compara cu alea de la pescuitu marin, am facut chiar si pas in spate ,salau pana in kil l-am scos in fir, in momentu in care am slabit firu pur si simplu ia cazut naluca din gura
am tras concluzia ca elongatia firului mono nu mi-o permis sa sparg gura osoasa a salaului

Scrie răspuns