UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 15 Dec 2008, 20:16

Domnule Visan , in afara de cei care se numesc aps... cam toti vor acelasi lucru pe acest forum . Neobligativitetea asocierii . :roll: si parca vad ca mai baga strambe si pentru al treilea an consecutiv ca sa nu se intample acest lucru . Cum e apsalba ? Cam liniste din nou pe la voi :lol:

dorupau
junior
junior

Mesaj de dorupau » 15 Dec 2008, 21:40

@ Mihai.Visan, clar si corect, sunt perfect de acord cu dumneavoastra.
Acum un an, cand am inceput sa merg mai des la pescuit, am zis sa merg la AJVPS Valcea si sa-mi iau si eu permisul de pesciut. Nefiind la cunostinta cu discutiile de pe forum legate de permisele de pescuit sportiv, asa am si facut.
Numai ca atunci cand am cerut PERMIS DE PESCUIT, ei mi-au eliberat "carnet de membru al asociatiei" contra sumei de aprox. 100 RON. Bineinteles ca fara a specifica faptul ca la vremea aceea nici macar nu existau permise de pescuit pt. 2008 in Romania. Deci pe langa faptul ca sunt persoane care sustin obligativitatea asocierii pt. obtinerea permisului de pescuit, unele dintre ele, mai sunt si hoti.
Va garantez ca nu sunt singurul care am patit asta. Dar... dupa ce am realizat inselaciunea am explicat asta la toate cunostintele mele, pescari doritori de permise de pescuit.

mihai.visan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihai.visan » 15 Dec 2008, 22:44

Ultimul ordin al MADR cu privire la reglementarea pescuitului sportiv, Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 331/2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 405 din 29 mai 2008, nu conditioneaza eliberarea permisului de pescuit sportiv de inscrierea intr-o asociatie de profil, adica nu trebuie sa te inscrii intr-o asociatie de pescuit pentru a obtine permis de pescuit sportiv.
Iata ca, pe site-ul Agenţiei Nationale pentru Pescuit şi Acvacultura, apare un nou proiect de ordin privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv ce revine asupra conditionarii eliberarii permisului de pescuit sportiv de inscrierea intr-o asociatie de profil (www.anpa.ro/index.php?v=stire&id=34).
Noul proiect de ordin consider ca este initiat la presiunile reprezentantilor unor asociatii de pescuit sportiv care isi vad lezete interesele personale, care isi pierd resursele financiare obtinute in mod nejustificat din conditionarea eliberarii permisului de pescuit sportiv de inscrierea in asociatie.
Constitutia Romaniei asigura libera circulatie a cetatenilor acestei tari pe tot teritoriul.
Noul proiect de ordin consider ca ingradeste drepturile elementare ale cetateanului roman, drepturi asigurate de constitutia tarii, dreptul de a trai pe teritoriul acestei tarii,cu respectarea legii.
Domnilor conducatori ai asociatiilor de pescuit care ati contribuit la initierea noului ordin de reglementare al pescuituilui sportiv, daca doriti beneficii financiare mergeti la munca, nu cersiti. Cersetoria se pedepseste de lege. Vreti salarii mari si avantaje materiale, dati dovada ca le meritati, faceti ceva pentru banii pe care ii cersiti. Ce ati facut pentru bazinele piscicole naturale ale acestei tari? Ati populat macar cu un pui de Boarta fluviul Dunarea ca sa conditionati pescuitul sportiv pe Dunare de plata taxei de inscriere in asociatie?
Cetateni ai acestei tari care sunteti pasionati de acest sport “pescuitul sportivâ€

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Dec 2008, 08:33

Domnule Trentea,
Ma vad obligat sa fac cateva precizari la cele postate de dumneavoastra, pentru o corecta informare.
1. Victor Tarus a fost invitat la AG a FNPSR (care era deja infiintata) din 10 ianuarie 2007 pentru a face o fuziune cu federatia pe care o inscrisese.
2. La AG a participat si MihaiV si poate confirma.
3. V. Tarus a cerut o amanare pentru a se consulta cu asociatiile membre (vreo trei asociatii dupa stiinta mea). Noul termen a fost 17 februarie 2007.
4. In privat, Tarus mi-a cerut sa-i asigur functia de presedinte executiv al FNPSR. La raspunsul ca aceasta functie nu exista in statutul FNPSR si ca este atributul AG de a modifica statutul, a ''uitat'' sa mai vina la urmatoarea AG, desi a fost cautat cu insistenta.
5. Intre timp parte din asociatiile din federatia lui Tarus s-au inscris in FNPSR.
6. FNPSR nu are personal angajat cu contract de munca si isi desfasoara activitatea prin voluntariat.
Sper ca de acum incolo veti informa corect sau daca aveti nelamuriri vi le ofer oricand cu placere.

mihai.visan,

Asociatiile non profit sunt persoane juridice de drept privat, infiintate in conditiile legii, prin care membri lor se obliga sa puna bunuri, efort propriu, etc., in vederea unui obiectiv de interes general sau privat. Este o citare din OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Sper ca daca acest lucru este considerat de tine ca o obligatie, nu constituie un temei de drept ca asociatiile sa se desfiinteze. Ele vor continua sa existe, indiferent daca place sau nu cuiva, pana se vor desfiinta in conditiile prevazute de lege.
Nimeni nu te poate obliga sa te inscri intr-o asociatie si cred ca nimeni nu indrazneste sa sustina contrariul. Dar atata timp cat o asociatie este legal constituita, avand ca obiectiv practicarea pescuitului recreativ sportiv pentru membri sai, nimeni nu poate sa-i interzica sa o faca in conditiile stabilite prin statut. Daca statul alege ca partener de dialog social o asociatie (sau mai multe) si cu care intelege sa faca un acord de parteneriat, nimeni nu o poate contesta, acest drept fiind stabilit prin lege. Faptul ca o parte din cei care vor sa practice pescuitul recreativ sportiv ca activitate recreativa nu-i absolva de la a respecta prevederile din legea de organizare si practicare a pescuitului sportiv. Sunt curios daca din cei ce se produc pe acest forum cunosc prevederile OUG 23/2008 si cati le respecta. Cati pescari, de exemplu, merg in delta pentru a pescui si vin acasa cu zeci de kg de peste pentru pus la congelator. Este acesta pescuit sportiv? Sau cati dintre voi respecta dimensiunile minime ale capturilor? Cati dintre voi pescuiesc pastrav cu momeli naturale daca stiu ca acest lucru este interzis?
Faptul ca asociatiile incearca sa introduca anumite reguli privind pescuitul sportiv si sa mai faca cate ceva intr-un domeniu in care nu s-a facut nimic ani de zile si prin actiunile lor vor sa faca din pescuitul sportiv un sport decent, nu merita criticile unora care nu fac nimic in acest sens, ci vor doar ca in acest domeniu sa domneasca anarhia. Subliniez ca democratia presupune mai multe obligatii decat drepturi (asta pentru cine o intelege corect).
Pentru o mai corecta si completa intelegere a Constitutiei pe care toti o clameaza pe acest forum, va sugerez sa cititi si articolul 136 cu privire la accesul la resursele naturale si care se face in conditiile stabilite prin legile organice. Cum ar fi daca, de exemplu, am deveni toti cautatori de aur (tot o resursa naturala, apartinand statului ca si resursa acvatica vie)?
Respecte.

PS Membri fondatori ai APS Alba nu sunt salariati ai asociatilei. Asociatia a angajat personal de paza si control creand astfel locuri de munca si care personal face ceea ce are prevazut in fisa postului. Asa ca afirmatia ca cineva se imbogateste din cotizatii nu se justifica. Nu contest ca acest lucru nu este posibil la alte asociatii (vezi agvps)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Dec 2008, 09:01

apsalba scrie:........6. FNPSR nu are personal angajat cu contract de munca si isi desfasoara activitatea prin voluntariat.
PS Membri fondatori ai APS Alba nu sunt salariati ai asociatilei. Asociatia a angajat personal de paza si control creand astfel locuri de munca si care personal face ceea ce are prevazut in fisa postului. Asa ca afirmatia ca cineva se imbogateste din cotizatii nu se justifica. ........
Ati putea plati "membrilor de vaza" indemnizatii de sedinta (la fiecare participare :wink: ) ... ati putea oferi eventual si alte avantaje ca pescuit gratis pe o balta "de protocol", cazare moca la vreo casuta ridicata in delta pe banii asociatiei etc. ... sunt multe interese personale de satisfacut pentru care sa merite sa te asociezi ! :twisted:
apsalba scrie:........Sunt curios daca din cei ce se produc pe acest forum cunosc prevederile OUG 23/2008 si cati le respecta. Cati pescari, de exemplu, merg in delta pentru a pescui si vin acasa cu zeci de kg de peste pentru pus la congelator. Este acesta pescuit sportiv? Sau cati dintre voi respecta dimensiunile minime ale capturilor? Cati dintre voi pescuiesc pastrav cu momeli naturale daca stiu ca acest lucru este interzis?
Citi pescari nemembri ai vreunei asociatii ai vazut sa practice asa ceva ?
Asa ceva nu fac decit membrii asociatiilor !
Si daca marea majoritate a asociatilor pescari practica un astfel de pescuit ... nu e normal sa nu vreau sa ma asociez cu ei ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Dec 2008, 09:25

Ioan S,

Fiind probabil tanar, asa cum arati in poza, nu ai dreptul sa faci supozitii. La sedinte nu se dau indemnizatii; baltile de protocol trebuie intai sa existe pentru a putea emite asemenea ineptii; cabane prin delta nu au facut decat barosanii, nu asociatile de pescari sportivi; ti-as dori sa ai avantajele mele din asociere si satisfactia intereselor de care m-am bucurat (macar injuraturile de la binevoitori) :D

PS APS Alba si-a amendat (jandarmeria cu care faceam control) proprii membri pe care i-a prins pescuind in prohibitie. Asa ca nu putem fi suspectati ca nu facem educatia necesara a pescarilor sportivi. :oops:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Dec 2008, 09:44

apsalba scrie:Fiind probabil tanar, asa cum arati in poza, nu iti dreptul sa faci supozitii...
Nu mai sunt chiar asa de tinar. :oops:

Si o rectificare - cu scuzele de rigoare ! - exista totusi citeva asociatii ceva mai selecte, fara membri care practica altceva decit un pescuit legal.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 16 Dec 2008, 09:44

In Adunarea Generala a asociatiilor membre FNPSR s-a votat sustinerea neobligativitatii asocierii in vederea practicarii pescuitului sportiv. [/b]
La intalnirea de la Minister s-a prezentat de catre FNPSR un proiect de lege aberant, care pe langa obligativitate mai stipula si cursuri/sustinere de examen pt. intrarea in posesie a carnetului, cursuri ce urmau sa fie predate evident de FNPSR.
Prin acest gest, urmate consecvent de altele care au sustinut si sustin in continuare obligativitatea asocierii, s-a incalcat o hotarare a Adunarii Generale, organ suprem de conducere al FNPSR.
Unii au cartit, dar degeaba...Se pare ca o parte din liderii asociatiilor membre FNPSR au calus in gura, iar ceilalti si-au dat mana, evident.

Intr-o postare anteriara, apscaras justifica obligativitatea asocierii pentru obtinerea permisului, pentru ca "e mai usor asa pentru ANPA", cand de fapt ANPA este un organism al statului, iar tot aparatul functionaresc este platit din banii contribuabiilor, adica ai nostri, deci trebuie sa-i fie cetateanului mai usor, nu functionarilor ANPA. Dar evident se gandea la avantajele personale, nu la cei multi...

Intrebarea mea este urmatoare: cei care posteaza pe acest site si pe altele asemanatoare, sau macar intra si citesc, au de gand sa ramana incremeniti mioritic, sau se vor mobiliza sa schimbe ceva, in favoarea lor?
Noua conducere a Ministerului care va intra in functie dupa 22 decembrie trebuie bombardata cu memorii de cat mai multi, ca sa putem schimba cretinitatea semnata de ex ministrul Ciolos in ultimile zile de guvernare. Nu e greu sa deduci in urma caror mijloace a schimbat cu 180 de grade o decizie anterioara, nenorocind senin cateva milioane bune de pescari ce nu-si doresc asociere, in favoarea catorva lideri FNPSR si AGVPSR.
Dreptul le petitie este unul constitutional. Asociatia P4E va prezenta foarte curand pe acest site si nu numai un memoriu tip, care va putea fi imbunatatit si personalizat de fiecare, iar cu 3-4 lei se va putea trimite pe adresa ministrului / ministerului ca recomandata cu confirmare de primire. In termen de 30 de zile fiecare petitionar va trebui conf. legii sa primeasca raspuns scris. Bombardati de o avalansa de petitii, lucrurile se vor misca.
Deci?
Asociatia "Pescari 4Ever"
Club Sportiv "Pescar 4Ever"

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Dec 2008, 09:53

:D :D :D

Care sunt cele cateva milioane de pescari sportivi? Persoanele cu drept de vot? Dupa stiinta mea, in ultimii doi ani detinatorii de permise de pescuit sportiv nu au depasit 200.000 (date oficiale). Sau ''milioanele'' de pescari sportivi nenorociti sunt frustatii de pe acest forum (10-15 persoane)? De ce nu deschideti o lista cu pescarii nenorociti?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Dec 2008, 10:02

Ioan S. scrie:
apsalba scrie:Fiind probabil tanar, asa cum arati in poza, nu iti dreptul sa faci supozitii...
Nu mai sunt chiar asa de tinar. :oops:

Si o rectificare - cu scuzele de rigoare ! - exista totusi citeva asociatii ceva mai selecte, fara membri care practica altceva decit un pescuit legal.
Asociatii fara membri? Realizezi ce spui? :D :D

Scrie răspuns