Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Jedi
- veteran

SF scrie:Io azi am sarit gardu ( mai bine zis m-am strecurat prin sarma ghimpata ) intr-o zona ce apartine Ministerului Aparari pa la astia de aici , cam la 3 metri de un afis care blablabla ...
Nu am prins nimic .
.... Asta-i reflex vechi din armata..

...Ce poa sa-ti faca decit sa te puna sa bagi o suta ?

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
SF
- veteran

Jedi scrie: .... Asta-i reflex vechi din armata..

...Ce poa sa-ti faca decit sa te puna sa bagi o suta ?

Sa bag o suta zici

Am fost transferat la o unitate , sa zicem mai la ”suburbii”

din cauza , printre altele de gard . In una din datile cind ma grabeam sa ajung la ”Cuba Libre”(o fosta discoteca din Tg. Mures , buna la vremea ei

) si am luat o scurtatura peste gard am aterizat peste Sefu de Stat Major care uda gardu de partea cealalta . Chiar daca era beat m-o recunoscut a doua zi , consecintele neintirziind sa apara , asa ca aia o fost ultima mea aparitie prin fosta discoteca mureseana , defapt din toata armata , acolo la ”suburbii” nu am avut tupeu

, era cam intunecat prin zona

-
Jedi
- veteran

Gluma-i gluma da io sufar...

...Am fost intr-un magazin de fly si am tras de limba proprietarii ( sot si sotie ,japonezi adevarati din Japonia

) veniti de 20 de ani...Eh..aceeasi problema au avut-o in primii ani ..Au vizitat toate riurile si lacurile cu harta in mina , ciuciu acces , mai ales ca ei vroiau flyfishing si doreau sa si intre unde trebuie...Solutia gasita de ei m-a dat gata..

..Merg spre sud, trec granita in SUA si problema-i rezolvata...Acces posibil peste tot,locuri pentru masini...nu tu puhoi de case pe fiecare girla....si zic ei ca si peste incomparabil cu aici. Totul pret a pescuire...Mai citisem eu pe forumuri locale ca multi pescari de fly merg pe weekend dupa steelhead , somon si pastrav brun mare la vecini dar credeam ca sint doar un grup de figuranti plini de ifose...Doar toata lumea stie de la teleu si reviste ca Canada

e Paradisu nu? O fi daca iti da gradina unde trebuie..

..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
luci_t
- veteran

-
Unchiu Stiuc :-) scrie:...aici sincer nu prea poti sa ceri voie la nimeni..cum au simtit accentu strain deja te vad cu sacu de peste in spate si is gata sa cheme garda,asta se intampal din cauza nenorocitilor de polonezi, romanasi si alte natii care au decimat populatiile de peste din numeroase lacuri si rauri...romanii au reusit sa-si faca o reputatie de kkt si ca pescari in tara asta

Si pe la astia e problema asta, dar un lucru e si mai grav Locurile unde pescuiesc majoritatea romanilor, polonezilor, albanezilor sunt pline de cutii goale de bere, pachete goale de tigari, pungi de mancare, etc. Unde sunt romanii gasesti si coji de seminte
Iar unde pescuiesc italieni e curatenie, daca malul e prea abrupt sunt trepte sapate pana la apa e amenajat frumos
-
SF
- veteran

Auleo ! Ce zici
Italienii is jalnici , lasa gunoi pe unde merg , in Europa is cei mai murdari , nici nu are rost sa vorbim !
Jedi , pai daca locurile alea chiar esti sigur ca tin peste io as merge si taras , nu stiu cum sa-ti spun ! As merge pe bicicleta si as intra pe undeva , daca zici ca nu ai cum parca masina .
-
luci_t
- veteran

-
is jalnici aia din sud, spre centru si nord sunt muult mai civilizati ca noi.
Si de plimbat prin lume se plimba indeosebi "sudistii"
Sunt vre-o doua locuri unde merg eu unde un pensionar italian a montat si parapeti pe malul apei

Ma cam incurca parapetii la spin, dar nu i-am demontat
-
radubc
- junior

Jedi scrie:Gluma-i gluma da io sufar...

...Am fost intr-un magazin de fly si am tras de limba proprietarii ( sot si sotie ,japonezi adevarati din Japonia

) veniti de 20 de ani...Eh..aceeasi problema au avut-o in primii ani ..Au vizitat toate riurile si lacurile cu harta in mina , ciuciu acces , mai ales ca ei vroiau flyfishing si doreau sa si intre unde trebuie...Solutia gasita de ei m-a dat gata..

..Merg spre sud, trec granita in SUA si problema-i rezolvata...Acces posibil peste tot,locuri pentru masini...nu tu puhoi de case pe fiecare girla....si zic ei ca si peste incomparabil cu aici. Totul pret a pescuire...Mai citisem eu pe forumuri locale ca multi pescari de fly merg pe weekend dupa steelhead , somon si pastrav brun mare la vecini dar credeam ca sint doar un grup de figuranti plini de ifose...Doar toata lumea stie de la teleu si reviste ca Canada

e Paradisu nu? O fi daca iti da gradina unde trebuie..

..
Dar tu unde esti?
De ceva vreme m-am hotarat sa ma reapuc de pescuit. Am vizitat vreo 2-3 lacuri luate din Alberta Guide to Fishing Regulations. Doar unul este cum zici. Inconjurat de case si doar cu un loc pe unde poti intra. Insa se zice ca nu prea este peste acolo. O sa incerc in weekend inca vreo doua stocked dar nu cred sa fie problema.
-
kzoli
- veteran

[quote="old_radu"]...in Romania , Legea apelor spune :
Sectiunea a 2-a Regimul de folosire a albiilor
Art. 25. - (1) Pe malurile apelor apartinand domeniul public, daca nu sunt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria raspundere, pentru plimbare sau recreere, fara a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor si riveranilor.
Din cunostintele mele NU E ASA cel putin practic ,mai toate gardurile sunt pana in apa. Nici vorba sa treci pe malul apei ,nici pe jos ce sa vorbim de masina ... e domeniu privat si vin taranii cu coasa si cu toporul daca intri in curte la ei .... bine nu toti sunt asa de prietenosi ,dar am patit de mai multe ori si nu e de riscat .
Unde gasesc legea apelor ? ca daca e asa fac rost de un buldozer pe sanila si fac autostrada din garduri .......pe malul raului
-
old_radu
- veteran

@ kzoli
http://www.rowater.ro/Legislatie%20spec ... R.2010.pdf
ART. 25
(1) Pe malurile apelor aparţinînd domeniului public, dacã nu sînt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber....
...asta era scris si in postarea anterioara
...acum nu-ti mai ramane decat sa-ti iei buldozer....

-
kzoli
- veteran

old_radu scrie:@ kzoli
http://www.rowater.ro/Legislatie%20spec ... R.2010.pdf
ART. 25
(1) Pe malurile apelor aparţinînd domeniului public, dacã nu sînt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber....
...asta era scris si in postarea anterioara
...acum nu-ti mai ramane decat sa-ti iei buldozer....

Am patit anul trecut si au chemat si politia niste smecheri de pe la Iernut ...cica e proprietate privata ,si am calcat pe iarba lor ....politisti m-au saltat una doua puteam sa-i zic orice ....
Si in loc de pescuit dadeam explicatii ,declaratii.......