Teren privat.Accesul interzis.Frustrare.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Teren privat.Accesul interzis.Frustrare.
Am o mare problema in Canada..Vad lacul sau riul, dau ture o ora cu masina si nu pot parca niciunde , practic e aproape imposibil de atins o apa...Unde nu-i teren privat, drumul e facut de asa maniera incit nu poti parca,cu parapeti sau santuri pe margine....Chiar acum m-am plimbat pe malul unui riu,ce are de toate,locuri adinci ,mai putin adinci,caderi de apa etc...Am mers pe un mal vreo 15 km si m-am intors pe celalalt...Abia am reusit sa ochesc vreo 2-3 locuri unde ar incapea masina dar nu sint convins ca-i 100 % ok ..La fel e si la mare distanta de oras , de nenumarate ori m-am lasat pagubas dupa ore de condus..In Romania era ceva lege , cu pastratul a 5 sau 8 metri de la luciul apei si cu exceptia citorva lacuri unde noii burghezi au ocupat malul abuziv , puteam parcurge malurile peste tot. Sint curios cum e in alte tari europene si SUA ?
...in Romania , Legea apelor spune :
Sectiunea a 2-a Regimul de folosire a albiilor
Art. 25. - (1) Pe malurile apelor apartinand domeniul public, daca nu sunt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria raspundere, pentru plimbare sau recreere, fara a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor si riveranilor.
...cineva zicea ca legile sunt facute ca sa fie incalcate...
...banuiesc ca si in Europa legile sunt asemanatoare , daca tinem cont ca legea romaneasca respecta anumite coordonate impuse de UE.
...in cazul zonelor private... e clar ...
Sectiunea a 2-a Regimul de folosire a albiilor
Art. 25. - (1) Pe malurile apelor apartinand domeniul public, daca nu sunt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria raspundere, pentru plimbare sau recreere, fara a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor si riveranilor.
...cineva zicea ca legile sunt facute ca sa fie incalcate...

...banuiesc ca si in Europa legile sunt asemanatoare , daca tinem cont ca legea romaneasca respecta anumite coordonate impuse de UE.
...in cazul zonelor private... e clar ...

- Unchiu Stiuc :-)
- junior
salutare Jedi...uite cu aceeasi problema ma confrunt si eu in Uk... pescuesc in zona Londrei si cam fiecare intindere de rau e teren privat ..si ca sa fie dracu si mai al-dracului zonele cele mai bune de pescuit sunt exact in fundul gradinii la cate o ditamai casoaia si astia daca zic teren privat e TEREN PRIVAT!!!!.dar am gasit o modalitate si urmeaza:iau raul la purecat cu google earth,gasesc un parculet ori o zona publica care duce pana la malul apei,mi-am cumparat un kayak de 2 persoane,foarte usor si incapator pt toate sculele,parchez masina pe unde apuc si apoi iau barcuta in spate,o car pana la apa,sar inauntru si dau la rame vreo 20-30 minute pana ajung la locul dorit ....aproape de fiecare data merita efortul si asa eu mi-am rezolvat probleam terenurilor private 

Daca te hotarasti pt un kayac, nu trebuie sa dai la vasle:
http://www.torqeedo.com/us/hn/products/ultralight.html
sau poti incerca o pneumatica, e mai grea(min 25kg) dar mai comoda.
Motoarele de mai sus se gasesc si in Canada.
http://www.torqeedo.com/us/hn/products/ultralight.html
sau poti incerca o pneumatica, e mai grea(min 25kg) dar mai comoda.
Motoarele de mai sus se gasesc si in Canada.
Eu am pescuit in Frata pe Ill afluent a Rinului (un rau destul de mare).
Ca idee peste tot erau arii protejate (tot felul de pasaret si alte vietati) si cordoane de protectie a autostazii (desi accesul nu era propriu zis interzis accesul era un cosmar). Ei pescuiau (desi erau putini pescari) sau pe zonele cu acces bun sau din caiace. Daca e un rau moale poti incerca cu float tuburi (care e cel mai practic) http://www.flytying.ro/shop/shop.php?pa ... tem_id=738
Ca idee peste tot erau arii protejate (tot felul de pasaret si alte vietati) si cordoane de protectie a autostazii (desi accesul nu era propriu zis interzis accesul era un cosmar). Ei pescuiau (desi erau putini pescari) sau pe zonele cu acces bun sau din caiace. Daca e un rau moale poti incerca cu float tuburi (care e cel mai practic) http://www.flytying.ro/shop/shop.php?pa ... tem_id=738
the angler is catching xxx, not by the lure
- junior
eu in italia am o problema asemanatoare cu a vostra, doar ca am gasit o modalitate tare faina de a o rezolva Poate caracterul latin comun ma ajuta
Din cand in cand merg cu un prieten la pescuit de bass pe un lac privat folosit pt irigatii. Cand ne intalnim cu proprietarul il salutam frumos schimbam cateva vorbe si prin spatele casei lui coboram, printre livezi, la lac. Ca o chestie ciudata pe noi ne lasa sa mergem la pescuit pe lacul lui, fara taxa, dar l-am vazut cum a trimis acasa de pe apa cativa ialieni de-ai lui. o singura data am dus cativa pesti acasa, dar cu aprobarea lui. Si el are incredere in prietenul meu. Nu incerc niciodata sa merg singur acolo
Cand merg la pescuit pe ape curgatoare (canale de irigatii) in majoritatea situatiilor ca sa ajung la locurile faine de pescuit e musai sa trec pe drumurile private ale fermierilor italieni. Inca nu am fost certat de vre-un proprietar de teren ca-i folosesc drumul, dar solutia a fost aceeasi: daca-l vad salut frumos si-l intreb daca am voie sa trec pe drumul lui ca vreau sa merg la pescuit. Cand incepeau sa se coaca strugurii si fructele un batran mi-a spus ca daca vreau sa manac din strugurii lui ar fi bine sa-i spal inainte

Din cand in cand merg cu un prieten la pescuit de bass pe un lac privat folosit pt irigatii. Cand ne intalnim cu proprietarul il salutam frumos schimbam cateva vorbe si prin spatele casei lui coboram, printre livezi, la lac. Ca o chestie ciudata pe noi ne lasa sa mergem la pescuit pe lacul lui, fara taxa, dar l-am vazut cum a trimis acasa de pe apa cativa ialieni de-ai lui. o singura data am dus cativa pesti acasa, dar cu aprobarea lui. Si el are incredere in prietenul meu. Nu incerc niciodata sa merg singur acolo
Cand merg la pescuit pe ape curgatoare (canale de irigatii) in majoritatea situatiilor ca sa ajung la locurile faine de pescuit e musai sa trec pe drumurile private ale fermierilor italieni. Inca nu am fost certat de vre-un proprietar de teren ca-i folosesc drumul, dar solutia a fost aceeasi: daca-l vad salut frumos si-l intreb daca am voie sa trec pe drumul lui ca vreau sa merg la pescuit. Cand incepeau sa se coaca strugurii si fructele un batran mi-a spus ca daca vreau sa manac din strugurii lui ar fi bine sa-i spal inainte

- junior
...aici sincer nu prea poti sa ceri voie la nimeni..cum au simtit accentu strain deja te vad cu sacu de peste in spate si is gata sa cheme garda,asta se intampal din cauza nenorocitilor de polonezi, romanasi si alte natii care au decimat populatiile de peste din numeroase lacuri si rauri...romanii au reusit sa-si faca o reputatie de kkt si ca pescari in tara asta