Târgul Expo Aventuri la pescuit; octombrie 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
IlieNeamt
veteran
veteran

Re: Târgul Expo Aventuri la pescuit; octombrie 2013

Mesaj de IlieNeamt » 08 Oct 2013, 16:24

Eu am vazut la standul Energofish noul model Salmo Lil'Bug si Salmo Thrill de 5 cm ...Chiar mi-a sarit in ochi o culoare noua de la Salmo Tiny si anume EB.. Nu am verificat la modelul Hornet daca erau cele 3 culori noi GBH , HBS si SBH si la modelul Slider BBH, HGR si SGH.....

Uitasem ca la standul Relax au fost mulinete de casting Tailwalk , gumele Gene Larew, lansetele facut de Andrei Sava, uleiuri, vasilina si alte acareturi de la Boca Bearing , matritele Do-it....

La standul totalfishig cei de la Normark cred ca au venit cu noile modele de mulinete de la Shimano : Exage FD, Catana FC, Alivio FD, Technium FD sau macar cu unele dintre ele...sincer nu am fost foarte atent la ei in stand ..am trecut in viteza.

La standul Abrevis mi-au sarit in ochi gumele de la xxx Arrow care sunt foarte interesante. Erau foarte multe voblere, gume, lansete & stuff dar tot asa am trecut in viteza.

Pana la urma tot puteai sa pipai ceva daca voiai cu adevarat.
www.pentrupescuit.ro

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 08 Oct 2013, 16:47

ANDREI RIGA scrie: In conditiile in care piata de profil e aproape inghetata, iar "noi" cumparam "de dincolo" ptr ca e mai ieftin, dar incurajam evaziunea fiscala, mi se pare absolut admirabil faptul ca sunt cativa care se tin cu dintii sa reziste pe piata asta de kk si platesc si chirii la targuri ca sa ne arate si noutatile lor , e drept, numarate pe degetele de la o mana. Si incearca sa ne determine sa nu cumparam de la "tarabe"
Care ar fi motivul pentru care as cumpara de la ei si nu de la "tarabe" ? :roll:
De ce sa platesc cu 5 ron mai mult pe un produs la magazin , daca il pot lua mai ieftin de la "taraba" ? La mai multe produse cumparate , ma aleg cu o economie bunicica si daca am noroc...si cu un mic discount.

Mi se pare mie poate , dar notiunea de "targ" e inteleasa gresit. Platesc 10lei intrare , cumpar doua gume cu 10lei plicul iar nota finala e 30lei. Daca le-as fi cumparat de la "taraba" , poate as fi platit doar 20lei , pentru ca "tarabagiul" mi le poate trimite prin Posta gratis daca platesc cu cardul. :idea:

Pentru doua standuri si oferta la gume(constientizati penibilitatea acestui targ cred) nu ma misc din casa.

Chestia amuzanta e ca se anunta cu sule si trambite cu trei luni inainte : Cel mai mare targ din Romania, mari reduceri, lichidari , plm....
Cand ajungi la locul faptei , te simti ca la Obor pe vremuri.

Faptul ca lumea nu mai iese din casa pentru astfel de basini rasuflate , e din cauza comerciantilor. La noi din pacate profitul trebuie sa fie maxim si pe termen scurt. Aici ma refer in general , nu doar la magazinele de pescuit.

Si niste vorbe din culise soptesc: in general ofertele constau la marfuri nevandute cu lunile , ca in orice alt domeniu. Noutatile sunt deocamdata scutite. Faptul ca le pot pipai nu ma incalzeste cu nimic. Acelasi lucru il pot face in orice alta zi, la magazin.

In opinia mea , totul intra sub apa. :oops:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 08 Oct 2013, 17:54

Daca e s-o iei jidaneste cum zici tu ca doua plicuri 2x10 plus intarea 10 lei = 30 lei, hai sa socotim si mai jidaneste:
10 lei intrarea care se scoate din berea moka de la newmarkt (chiar doua sticle cu putina pricepere) plus doua - trei reviste (adevarat cam vechi dar bunicele) si iaca banii de bilet plus bonus. Apoi mai casti ochii dupa o mica reducere la nu-s ce, basca o socializare cu cei cunoscuti printre standuri, prelungita afara sau la o bodega dupa cumparaturi si iaca ca a iesit ceva bun. :)

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 08 Oct 2013, 19:35

Nu ma duc la targ pentru o bere , la fel cum nu ma duc la biserica pentru un colac. Daca mi-ar fi placut sa torn bere , in niciun caz marca aia. :?
Pe logica asta , acest targ ar trebui sa fie in fiecare weekend. Nu e cu nimic mai presus de obor. Poate cu revistele alea mai vechi dar bunicele. :D Mici, bere si reviste. Daca erau si manele , tacamul era perfect complet. Glumesc...

Am vrut sa subliniez ideea ca a fost orice altceva decat s-a anuntat. Din punctul meu de vedere fix kk. Probabil ar trebui sa vedeti ce inseamna un TARG cu adevarat. Nu la noi in tara, bineinteles. Poate atunci veti observa imensa diferenta si veti avea alte pretentii. Am zis poate. :)

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Oct 2013, 21:30

audumbre scrie:Nu ma duc la targ pentru o bere , la fel cum nu ma duc la biserica pentru un colac. Daca mi-ar fi placut sa torn bere , in niciun caz marca aia. :?
Pe logica asta , acest targ ar trebui sa fie in fiecare weekend. Nu e cu nimic mai presus de obor. Poate cu revistele alea mai vechi dar bunicele. :D Mici, bere si reviste. Daca erau si manele , tacamul era perfect complet. Glumesc...

Am vrut sa subliniez ideea ca a fost orice altceva decat s-a anuntat. Din punctul meu de vedere fix kk. Probabil ar trebui sa vedeti ce inseamna un TARG cu adevarat. Nu la noi in tara, bineinteles. Poate atunci veti observa imensa diferenta si veti avea alte pretentii. Am zis poate. :)
Din pacate trebuie sa-ti dau dreptate, am zis-o si mai devreme. Nu o spun ptr ca suntem unii dintre noi prea pretentiosi, dar parca targul asta a fost facut in sistemul lasa-ma sa te las, cu implicare minima din partea tuturor. Ori nu au vrut ori nu au putut, asta a fost senzatia mea, dar combinatia asta nu va mai supravietui in sistemul asta mult timp ...
Pot sa apreciez si jumatatea plina a paharului ptr ca am gasit pe ce sa sparg totusi niste bani, insa asteptarile mele poate au fost prea mari si nerealiste (si nu ma refer la reduceri) in comparatie cu puterile si dedicarea importatorilor, adica exact afara vopsit gardul si inauntru leopardul.
Explicatii sunt multe insa e clar ca piata e jos de tot acum dar si importatorii daca nu au 150% profit minim, nu se baga sa puna pe raft produse si apoi ne dojenesc de ce luam de pe afara ... E lantul slabiciunilor aici din care se va iesi greu.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 08 Oct 2013, 22:11

crapmaniacul scrie: dar si importatorii daca nu au 150% profit minim, nu se baga sa puna pe raft produse si apoi ne dojenesc de ce luam de pe afara ...
Exact pe principiul asta putem afirma ca nu e bine sa luam legume de la tarani din piata , ca e evaziune fiscala dom'le. Haideti la Supermarket unde pretul este dublu , haideti , dati navala ! :D Sa nu cumva sa moara magazinele de foame , doamne feri' !
Va uitati voi la pret ? :shock: Da-l dracu' , haideti la magazine , sa nu cumva sa facem evaziune. :lol:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Oct 2013, 23:45

audumbre scrie:
crapmaniacul scrie: dar si importatorii daca nu au 150% profit minim, nu se baga sa puna pe raft produse si apoi ne dojenesc de ce luam de pe afara ...
Exact pe principiul asta putem afirma ca nu e bine sa luam legume de la tarani din piata , ca e evaziune fiscala dom'le. Haideti la Supermarket unde pretul este dublu , haideti , dati navala ! :D Sa nu cumva sa moara magazinele de foame , doamne feri' !
Va uitati voi la pret ? :shock: Da-l dracu' , haideti la magazine , sa nu cumva sa facem evaziune. :lol:
Atingem subiecte sensibile daca o tinem tot asa si riscam sa pierdem microfonul si vorbim discutii care se stiu prea bine une trebuie, iar une nu se stiu nici nu e nevoie de ele. Afacerile se fac ptr un profit cat mai mare cu un efort cat mai mic si se pot face in multe feluri, fiecare isi alege o cale sau mai multe si culege cum poate roadele pe care le-a semanat.
Legislatia privind importurile este stramba, incompleta uneori si se aplica selectiv si interesat dupa cumetrii. Dragoanele gem de marfa de tot felul nefiscalizata, marfa care alimenteaza estimez 80-90% din retailerii de profil din toata tara. Iar criza care a venit in ultimii ani a impins mai tare spre zona gri sau neagra comertul cu produse de pescuit si procesul e in desfasurare. Cererea de produse este la cote scazute si foarte scazute astazi, iar fara cerere importatorii si comerciantii nu mai au obiectul muncii si usor usor vor fi obligati sa se reorienteze spre alte domenii mai profitabile.

Si atunci si targul nu este decat o reflectie fidela a realitatilor din sectorul asta de business cu bune si cu rele, deci nu prea putea fi cu mult mai diferit decat a fost ... Dar totusi trebuie sa spun ca e mai bine ca a fost asa decat sa nu fi fost deloc ...

haralambie
junior
junior

Mesaj de haralambie » 09 Oct 2013, 06:39

audumbre scrie:
Exact pe principiul asta putem afirma ca nu e bine sa luam legume de la tarani din piata , ca e evaziune fiscala dom'le. Haideti la Supermarket unde pretul este dublu , haideti , dati navala ! :D Sa nu cumva sa moara magazinele de foame , doamne fereste' !

Diferrenta este ca la piata gasesti legume si fructe mai bune i mai proaspete decat in magazine!
Aici e invers dar sigur sunt si pescari care cumpara din piata!
Si poate siprind ceva peste
pe ~~~

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 09 Oct 2013, 08:44

in piete gasim fructe si legume proaspete,uneori autohtone insa sunt vandute de "precupeti"nu de producatori...

preturie sunt de multe ori peste market.
nu mai vb de felul cum esti tratat....sg lor scop este "sa te faca" nu sa te serveasca
daca zici ceva deja esti inconjurat de "sustinatori"...

cam asa stau lucrurile :(

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 09 Oct 2013, 08:58

haralambie scrie: Diferrenta este ca la piata gasesti legume si fructe mai bune i mai proaspete decat in magazine!
Aici e invers....

Pai de ce ? Ultimile achizitii au fost 3 voblere, o rola de textil si o matrita pentru plumbi de Dunare. Voblerele le-am luat sub pretul pietei(a magazinelor) , textilul la fel , iar de matrita nu mai vorbesc. Sunt fix aceleasi produse pe care le gasim in orice magazin de profil.
Eu de asta am intrebat : De ce sa iau din magazin sau din targ ? :shock:

N-am nimic cu niciun magazin , chiar mi se indoaie de soarta lor. :lol: Cand am sunat de exemplu sa intreb de o mulineta , mi s-a raspuns "mai mult decat scrie pe site nu stiu ce sa va zic , e ceea ce vedeti acolo" , cu mentiunea ca pe site nu scria din ce material e corpul mulinetei si nici daca are tambur de rezerva.
Asa ca...a murit evaziunea , traiasca evaziunea ! :D

Fiecare cumpara de unde vrea , de unde poate si cum poate. D'asta e concurenta. :respekt:

Scrie răspuns