Targul de echipamente de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 08 Mai 2008, 12:12

oby 1 scrie:in citeva ore plec spre tirg :P 8)
va relatez cind ma intorc :wink:
asta daca nu ramin :shock: pe acolo
Obi Wan Kenobi, zi-ne te rog daca au venit americanii! sau japonezii... aia adevarati, ca eu anul trecut am lipsit nemotivat de la targ.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 09 Mai 2008, 10:35

am ajuns pe la 7am si pe la 7,30 am intrat
expozitia incepea cu publicul la 10 asa ca am avut liniste sa observ tot ce vreau(marea majoritate a expozantilor nu venisera erau numai produsele);daca ai fi avut cleptomanisme puteai iesi pescar fara sa ai un cirlig inainte Police
fiind prima zi insa nu toti aveau expuse toate produsele,unii nejungind deloc pt prima zi(erau cu vinatoarea, asa ca nu am pierdut mare lucru)
ce ma impresionat pe mine a fost standul abrevis(am vz si pipait JDM-uri)
alt stand interesant era fishshop, pt care mam si dus la expo, unde stiam produsele da nu le atinsesem pe toate si unde baietii au fost foarte draguti si miau dat lamuririle pe care le cautam
in rest numai personal care desi amabil nu era in stare sa iti indice un pret, avind produse pe care nici nu le cunosteau, preturi de magazin, dezorganizare si animatoare scunde si urite(care nu o aveau pe una o aveau pe cealalta)
in conditiile astea am reusit sa cheltui toti banii(am fost cu 3lei mai scurt pt biletul de tren la intoarcere)pe silicoane si un singur vobler

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 11:47

Am fost la targ joi, in prima zi, de la 16 la 17.30. Ca si colegul de dinainte remarc numarul relativ mare de firme, marfa in general de calitate dar si dezorganizarea de la multe standuri, tinerea inutile a cumparatorului la casele de marcat cate 10-15 minute. bulibaseala unora care nu puteau indica un pret pentru articole pe care le aveau expuse etc.
Campionii de departe la aspecte negative - Gipo. Sa nu se supere pe mine adminul ca ii mentionez dar erau jale. Prosule vandute la preturi culmea mai mare ca in magazinul de langa gara de nord (vobler Rappala count down de 3 cm sinking, la Gara costa 17 lei la targ 20, nu mi s-a putut da nici o explicatie! Lingurite Blue Fox, la targ 7 lei la gara 6 lei etc etc. Oamenii erau clar pusi pe facut profit...se vede ca nu au fost in viata lor la targul de carte unde se fac reduceri de 10-25%! Dar ce sa ma mir - nu pareasu genul de oameni care sa citeasca altceva in afara de Libertatea si poate revista AJVPS :lol: ). Am vazut lasete de ultra spinning pentru pastrav si clean, de 1,60-1,80 la preturi medii de 130-160 lei dar erau unele japoneze de 600 lei bucata! Mi se pare extraordinar de mult! Cea mai ieftina din carbon compozit parca 70 de lei. Insa incercand sa ii indoi varful sa vad cat de flexibila e a....parait si s-a crapat, noroc ca nu au observat aia de la stand ca nici bani sa o rascumpar nu mai aveam!
Deci voblere erau dar in general mari si medii, mai rar mici, costau cam 18-25 si chiar 50 lei/buc, lingurite rotative bunicele (nu am gasit Mepps...), in schimb pana sa gasesc muste am umblat ceva! Efectiv, multi vanzatori spuneau veseli ca ce rost are sa aduca muste ca nu le ia nimeni? Noroc cu firma Balzer...o sa va spun acum.
Mulinetele erau cu pret de magazin, cel mai ieftin Shimano model UL parca era 80 de lei...pacat ca epuizasem banii!
Scumpe la maxim lansetele de crap cu suportul multiplu aferent - cu coada ochiului am vazut ceva gen 1500 lei per lanseta, plus inca vreo 800 pe suport etc. Mulinetele si ele peste 400 lei! Asa ca noroc ca nu sunt crapar ca falimentam bugetul casei!
Pana la urma am luat 2 lingurite Blu Fox rotative nr 1 pt pastrav si clean, vober Rappala 3 cm, vobler Balzer 3 cm de suprafata, o cutie cu muste Balzer ff convenabila (12 muste ude si nimfe la...10 lei per total si sunt f bine facute), o cutie muste germane uscate Behrfishing (12 muste - 10 lei...nici in visurile mele cele mai frumoase nu gaseam la asa pret, mai ieftine ca ale taranilor din Fagaras! Si mai bune, clar!), o cutie cu 4 muste uscate olandeze Dragon (astea scumpe, revneau la 3,5 lei musca). Am luat si un nylon mono 0.185 f rezistent la nod, de culoare verzui-maronie, nu mai tin minte marca. In total am "ras" cam 100 de lei! Dar daca era sa iau tot ce doream trebui sa am cam 500 lei! Totusi, e mai bine sa dau bani pe scule decat pe permise la RNP si AVJPS...aia se duc, aici macar raman cu ceva! Am uitat sa spun, se plateste si bilet de intrare - 10 lei. Si puteam sa trag si masina aia cu lanseta de peste mare dar erau 2 la coada inaintea mea si nu am mai asteptat. Venise acolo si Mugur Mihaescu-Garcea, proba niste lansete si mulinete dar se vedea ca e paralel cu pescuitul...lua de buna tot ce ii ziceau vanzatorii. Iar unii vanzatori nu stiau sa indice corect un echipament complet de pastrav si clean, sau stiuca etc. La Garbolino unul incerca sa ma convinga ca pentru pastrav e buna o lanseta de 2 m cu putere 10-30 grame! O fi, cine stie... :lol: Asteptam impresii si de la alti colegi!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 11:53

Sa nu uit - am vazut snururi de Fly produse in Frnce, UK, SUA dar costau 150-170 lei buc! Adica mai scump ca lanseta de fly Odissey sau Baracuda pe care o voi lua in vara cu 80-100 lei! Am intrebat vanzatorii cum e posibil ca snurul de fly (banuiesc ca nu era matase naturala ci sintetica) sa coste mai mult ca lanseta de fly? Raspuns - un snur bun e macar 50 de Euro...Mai sa fie, asta e furaciune pe fata! Pai in Obor era pana in 80 de lei e drept ca facut in China dar oricum! Macar o tine mult un asemenea snur? Ceva gen 4-5 ani? Ca daca e sa il schimb anual ma las pagubas! :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Mai 2008, 12:23

Insa incercand sa ii indoi varful sa vad cat de flexibila e a....parait si s-a crapat, noroc ca nu au observat aia de la stand ca nici bani sa o rascumpar nu mai aveam! (din pataniile lui Fario).

:lol: :lol: :lol: Le-ai rupt batul,"nebunule",nu esti bun de primit pe acasa. :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 12:27

tincu ilie scrie:Insa incercand sa ii indoi varful sa vad cat de flexibila e a....parait si s-a crapat, noroc ca nu au observat aia de la stand ca nici bani sa o rascumpar nu mai aveam! (din pataniile lui Fario).

:lol: :lol: :lol: Le-ai rupt batul,"nebunule",nu esti bun de primit pe acasa. :lol: :lol:
Asta arata ca era un batz prost, doar nu crezi ca am tras tare de el... :lol: Alea bune sareau de 150 de lei dar la banii astia le cumpar de oriunde, sau si second hand de la cineva.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Mai 2008, 13:43

Fario_nebunu scrie:lanseta de fly Odissey sau Baracuda pe care o voi lua in vara cu 80-100 lei!
Doar nu au reusit baietii sa te convinga sa treci la lanseta cu snur!??!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 14:32

MihaiV scrie:
Fario_nebunu scrie:lanseta de fly Odissey sau Baracuda pe care o voi lua in vara cu 80-100 lei!
Doar nu au reusit baietii sa te convinga sa treci la lanseta cu snur!??!
Poate ca vreau si eu sa produc o surpriza, nu? :lol: Bine, la inceput ca sa fie mai putin dureroasa tranzitia de la rama la musca pe snur o sa folosesc un lider de 2 metri cu un carlig in capat si o musca pe saltatoare! In carlig pun o rama de balegar. Va fi o montura mixta cu care il sparg! Ulterior va fi doar musca - 3 muste (2 pe saltatori).

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 20 Mai 2008, 13:02

salut .

la targ avea vreo firma la vanzare daiwa shogun mort manie .multumesc de raspuns .
walleye

Scrie răspuns