Cei din clubul Iony Fishing si-ar dori extrordinar o astfel de initiativa si dca ar fi implicare s-ar putea incerca si aducerea cel putin a unei etape din campionatul national aici ceea ce ar aduce un + ptr. oras ....etc. Eu cred ca s-ar putea face ceva in acest sens mai ales ca am participat anul trecut la ceva similar pe Somes in orasul Cluj si cred ca ceea ce ofera Cibinul de la pod ( Alba Iulia ) pana la Libertatea este cu mult peste. Aceasta portiune ar putea fi decretata zona de protectie piscicola ( ca Tarnava in orasul Odorhei ) si astfel pestele ar fi protejat legal iar fiecare concurs ar aduce acestui segment anual 150-200kg de pastrav + populari anuale facute de asociatie ..... ar fi extraordinar sa vezi pastrav de pe pod ca in marile orase si lumea sa le arunce paine ca la gradina zoologica clenilor...... Super....Cioban din Marginime scrie:O propunere:hai sa facem Cibinul (din oras)un rau model.In Anglia ar fi plin de pastravi.Ii inebunim pe cei de la asociatie,de la mediu ,Primaria,presa etc.
suntem si Sibieni ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: suntem si Sibieni ?
-
- veteran
10% ar privi frumos si educat pestele cum inoata iar 90% isi incalzesc parasutele........ca asta suntem.....Made in Salam,Guta etc.
Ca sa traiasca pastravul in Cibin in zona orasului ar trebui ca apa sa fie filtrata si racita.
Nu cred ca a fost vreodata pastrav acolo, poate in timpul ultimei glaciatiuni.
Pe langa asta, din cauza balastierelor din amonte apa este de multe ori tulbure iar albia regularizata nu ofera zone de adapost si hranire pestilor. Pe portiunea aia raul este practic un canal drept, fara structuri si cu adancime (prea) mica.
Zonele care sper ca mai tin ceva pesti, respectiv cleni, sunt in aval si amonte de acea zona.
Nu cred ca a fost vreodata pastrav acolo, poate in timpul ultimei glaciatiuni.

Pe langa asta, din cauza balastierelor din amonte apa este de multe ori tulbure iar albia regularizata nu ofera zone de adapost si hranire pestilor. Pe portiunea aia raul este practic un canal drept, fara structuri si cu adancime (prea) mica.
Zonele care sper ca mai tin ceva pesti, respectiv cleni, sunt in aval si amonte de acea zona.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
eu cred ca tu nu vrei sa vezi pastrav pe cibini si bagi motiveTavi scrie:Ca sa traiasca pastravul in Cibin in zona orasului ar trebui ca apa sa fie filtrata si racita.
Nu cred ca a fost vreodata pastrav acolo, poate in timpul ultimei glaciatiuni.![]()
altadata erai mai pozitiv si entuziast
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- semlecangheorghe
- veteran
S-a lamurit ca nu-i suficient sa se adune cateva bine intentionate care vor sa faca bine..mai trebuie sa si poata..Cu tot respectul pentru persoanele respective..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Ca fapt divers, exista un parau intr-o zona de padure la ses - campie, nu prea departe de Bucuresti, in care traieste pastrav. Adevarat ca acesta a provenit din scapari de la o pastravarie, dar s-a adaptat !
Oricum chiar daca un experiment cu pastrav ar reusii din punct de vedere al adaptarii acestuia, nu prea cred ca va rezista prea mult din cauza lui Homo Neanderthalensis care deaba asteapta sa-l puna in farfurie !
Oricum chiar daca un experiment cu pastrav ar reusii din punct de vedere al adaptarii acestuia, nu prea cred ca va rezista prea mult din cauza lui Homo Neanderthalensis care deaba asteapta sa-l puna in farfurie !
- Paul Adrian
- veteran
Dincolo de ceea ce si-ar dori foarte mult clubul, cred ca toti sibienii si nu numai pescarii ar vrea sa vada pastrav sau clean pe Cibin in zona indicata. Tavi a subliniat foarte bine niste probleme concrete in plus sunt si alte probleme legate de acorduri, avize, autorizatii, eventual studii, etc.. si nu in ultimul rand ce se doreste din partea Primariei vis-a-vis de partea urbana la raului Cibin. Astfel de chestiuni au fost discutate si raman deocamdata din pacate la stadiul de discutii. Nu este un proiect la care s-a renuntat insa lucrurile se misca greu spre foarte greu in conditiile in care agendele celor implicati intr-un astfel de proiect nu au obiective comune si aici ma refer in primul rand la autoritati.
Sorine, Tavi a ramas acelasi entuziast si abia asteapta sa-si ude mustele pe Cibin
, am discutat impreuna despre acest subiect si inca mai discutam insa cele subliniate sunt o realitate de care trebuie sa tinem cont...
Sorine, Tavi a ramas acelasi entuziast si abia asteapta sa-si ude mustele pe Cibin

Paul Adrian
http://fishingclub.iony.ro/
http://fishingclub.iony.ro/
Se poate face ceva cu raul, dar sa-ti propui sa traiasca pastravul (indigen) acolo e misiune imposibila. Te lupti cu natura si cu fizica. Oricat ai proteja zona, apa e prea calda pentru pastrav.
Ce s-ar putea face, totusi:
se pot lua la intrebari cei cu balastiere, sa incerci sa elimini o problema
se poate declara zona de protectie, desi n-am prea vazut pescari sau braconieri in zona, nu e chiar o problema asta. Probabil pentru ca nu e peste pentru ca e un canal..si uite asa revenim la albie.
Nu mi-e clar ce poti face cu albia, atata timp cat e un canal tot nu va tine prea multi pesti, oricat ai popula se vor cara in amonte sau in aval unde au locuri mai bune. Sa amenajezi cascade si pinteni? Sau sa-l faci mai adanc, eventual navigabil, cu ecluze?

Si mai e o problema :
nu stiu exact cum e treaba cu canalizarea in satele din amonte, si nu-s putine...ma rog, cleanul rezista cumva.
Ce s-ar putea face, totusi:
se pot lua la intrebari cei cu balastiere, sa incerci sa elimini o problema
se poate declara zona de protectie, desi n-am prea vazut pescari sau braconieri in zona, nu e chiar o problema asta. Probabil pentru ca nu e peste pentru ca e un canal..si uite asa revenim la albie.
Nu mi-e clar ce poti face cu albia, atata timp cat e un canal tot nu va tine prea multi pesti, oricat ai popula se vor cara in amonte sau in aval unde au locuri mai bune. Sa amenajezi cascade si pinteni? Sau sa-l faci mai adanc, eventual navigabil, cu ecluze?

Si mai e o problema :
nu stiu exact cum e treaba cu canalizarea in satele din amonte, si nu-s putine...ma rog, cleanul rezista cumva.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Cred ca sunt mai mult de 15 ani cand am prins ultimul pastrav pe Cibin putin mai jos de podul de la Libertatea,a fost ultimul dar nu singurul,cred ca am prins peste 15 buc. intre podul de cale ferata si cartierul Resita. Acum trei ani cand am pescuit ultima data pe acolo am prins bibanei si doua stiuci (800 g si 1kg) . Nu se poate pescui doar duminica din cauza balastierelor care varsa in rau apa cu care se spala nisipul si pietrisul. Eu cred ca pastravul ar putea trai linistit in Cibin daca nu ar mai fii tulbure din cauza balastierelo si daca ar fii pusi in albie mai multi bolovani pentru oxigenarea apei.
-
- utilizator nou
In mileniul trecut am povestit cu mai multi pescari seniori.Prindeau pastravi la Cascada Turnisor.Racirea apei se poate realiza prin plantarea copacilor pe maluri.Oxigenarea apei prin mini cascade sau praguri.In ce priveste calitatea apei ,cea mai grea problema, aplicarea legilor.Partea cu unii concetateni care ar bracona e simpla :camere de luat vederi.
Nu cred ca conducerile din tara sunt pregatite pentru astfel de fineturi.Am vazut rauri in care nu am gasit nici cel mai mic indiciu al prezentei umane desi eram in centrul localitatii.Nu in tara.
Informatie pe "surse' : sa prins stiuca si pastrav anul acesta pe Cibin in zona spitaluli 3.
Ultima anghila prinsa de un senior pe Olt a fost in 1954.
FIR INTINS !
Nu cred ca conducerile din tara sunt pregatite pentru astfel de fineturi.Am vazut rauri in care nu am gasit nici cel mai mic indiciu al prezentei umane desi eram in centrul localitatii.Nu in tara.
Informatie pe "surse' : sa prins stiuca si pastrav anul acesta pe Cibin in zona spitaluli 3.
Ultima anghila prinsa de un senior pe Olt a fost in 1954.
FIR INTINS !