suntem si Sibieni ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: suntem si Sibieni ?
Salut Adi si scuze de interventie - scuze ptr. ca apreciez si stimez multi pescari care nu apartin judetului Sibiu. Dca este sa o luam punctual si anume :adiwolf scrie:pt ily si ceilalti pescari cotizanti din Sibiu inclusiv reprezentatul lor pe aici, alex sau pescuitorul.
considerati perfect normal si legal si va simtiti foarte indreptatiti sa percepeti si sa primiti o plata a unor asa zise servicii prestate de dumneavoastra si comunitatea dumneavoastra de pescari din partea unor alti pescari nemembri sau care nu fac parte din aceeasi asociatie.
desi se pot face extrem de usor intelegeri si protocoale care sa fie in favoarea tuturor pescarilor membri ale diverselor asociatii din diverse localitati de pe teritoriul acestei tari, acestea nu se fac din diverse motive, in special din motive pecuniare dar si din mandrie si patriotism local prost inteles.
nu de putine ori am vazut si am avut discutii pe tema aceasta cu diversi pescari si trebuie sa recunosc ca cei din Sibiu sunt cei mai vehementi, ba unii dintre ei au trecut si la amenintari voalate si de prost gust, reprosand ca ei platesc cele mai mari taxe de pescuit percepute de o asociatie de pescuit din tara si cu ce drept vin altii pe zona lor sa pescuiasca?!!!!
domnilor, pana una alta Sibiul nu s-a mutat din Romania si desi unii o doresc cu ardoare, nici nu se va mai muta vreodata, iar atuncea cand mergeti si pescuiti pe zone deschise pescuitului comercial asa cum sunt cele de pe Olt de la Valcea si pana la Dunare sau Delta, cu cine mai faceti reciprocitati si cui platiti taxe de acces pe malul Oltului?!!!
adica, mai pe intelesul tuturor, noi sa va platim taxe sau sa stam dracului acasa sa nu va deranjam sa nu va furam cumva pestii, dar voi sa puteti pescui oriunde si oricum fara nici un fel de taxa sau obligatie!
de ce?! pentru ca asa a decis ANPA si alte minti luminate?! (ily, dragule, poate nu stiai dar de la Sibiu in jos, pe tot cursul Oltului nu se plateste nici o taxa de pescuit de catre nimeni, doar acel permis ANPA obligatoriu, conform legilor)
considerati ca este normal si moral acest lucru?!
nu va obositi sa raspundeti, cunosc opiniile voastre deja, din pacate.
un lucru doar va mai spun, am pescuit si voi pescui in continuare in judetul Sibiu, pentru ca iubesc aceste locuri si spre fericirea mea inca mai am cativa prieteni aici pe care ii apreciez si ii stimez, iar din consideratiune pentru ei, voi incerca sa respect pe cat posibil legile si obligativitatile locului, dar sa stiti ca Sibiul este si ramane tot in ROMANIA, respectarea legilor si moralitatea sunt cumva strans legate si nu s-au inventat aici (chiar daca a-ti oferit un presedinte pe care l-am votat)
va doresc fire intinse, minti deschise si luminate pentru anul 2015!
p.s. si data viitoare, nu mai furati fraghia de pe diguri![]()
![]()
1.
"se pot face extrem de usor intelegeri si protocoale care sa fie in favoarea tuturor pescarilor membri ale diverselor asociatii din diverse localitati de pe teritoriul acestei tari, acestea nu se fac din diverse motive, in special din motive pecuniare dar si din mandrie si patriotism local prost inteles."
De ce nu ai vrea, sincer, sa faci un pact de reciprocitate cu colegii tai pescari din aval de tine si cauti acest lucru in amonte? Care este favoarea pe care ne-o propui tu noua , celor care platim taxe mari in Sibiu, pentru a pescui in apele din judetul tau? Crezi ca este oare o favoare sa pescuiesti in niste ape in care densitatea de plase de orice natura este mai mare decat cea a voblerelor si jigurilor impreuna? Nu crezi oare ca daca si la voi regimul asta putin draconic cu amenzi, controale si taxe mai mari ar fi existat nu mai erai nevoit sa bati cateva sute de km si pescuiai cu placere la tine acasa? Crezi ca este mult 100ron ptr. a putea pescui in ape care mai au ceva peste de interes pentru pescarii de spinning ?... sincer 100ron este taxa / zi pentru Sarulesti prinde si elibereaza, pe cand aici se pescuieste 1 sezon.
2.
"adica, mai pe intelesul tuturor, noi sa va platim taxe sau sa stam dracului acasa sa nu va deranjam sa nu va furam cumva pestii, dar voi sa puteti pescui oriunde si oricum fara nici un fel de taxa sau obligatie! "
Dca voi aveati o asociatie care isi facea treba macar cat cea de la noi aceste aspecte legate de preturi si taxe nu le mai discutam insa la voi ca si in alte zone asociatiile au licitat cele mai mici preturi doar ptr.a castiga acele ape si a le mulge mai ceva ca pe vaci. De ce Valcea si alte judete merg la blana cu cotizatiile si care este vina noastra ca in urma hotararii lor, noi trebuie sa platim taxe mai mici decat voi dar in comparatie voi aveti sansa sa plecati cu o partida reusita in desaga cu amintiri pe cand noi cu ...... aaaa!!!
3.
"un lucru doar va mai spun, am pescuit si voi pescui in continuare in judetul Sibiu, pentru ca iubesc aceste locuri si spre fericirea mea inca mai am cativa prieteni aici pe care ii apreciez si ii stimez, iar din consideratiune pentru ei, voi incerca sa respect pe cat posibil legile si obligativitatile locului"
Dca tu imi spui ca bati drumul pana pe apele din Sibiu doar din prietenie si pentru ca iubesti peisajul de aici, sincer .... sunt putin reticent insa te rog sa gandesti ca platind taxele si respecatand legile "locului" ca de altfel si colegii din Brasov nu faceti altceva decat ca alaturi de noi sa mai dam o sansa acestor ape macar o peroada pe care o sper a fi cat mai lunga. Ganditi-va toti ca atata vreme cat acesti oameni care isi risca sanatatea, linistea si poate chiar viata aparand aceste luciuri de apa o fac pe niste salarii nici decat uriase merita respectul nostru si nu ocara si vot de blam. Cati oare dintre noi, cei din spatele tastaturii, am face ce fac ei pe ploaie, frig, inghet, zi sau noapte? Numai bine tuturor.
miky scrie:Dle APSHD,... si Alex :
Daca vreti, sta in puterea voastra de a o rezolva problema asta... amiabil, simplu:
Nu trebuie decat sa luati legatura unul cu altul, sa discutati, eventual, in interesul cotizantilor vostri sa puneti bazele unui protocol de reciprocitate pe tema asta intre asociatiile APSHD si APS Sibiu (pe scrise nu pe vorbe), si... gata nemultumirile !
E drept ca legea nu va obliga, dar cu siguranta va permite,... trebuie doar sa judecati... constructiv !
Rezolvarea situatiilor de genul asta, nu pe forum se face !
Mai ramane intrebarea: face careva dintre voi primul pas oficial in aceasta directie ?
Sau altfel spus: dorinta si vointa... estem, sau nu ?
Salut . Am propus incheierea unui astfel de protocol de reciprocitate domnului Alex telefonic si am fost respins cu politete
Apsolut orice s-ar intimpla toti pescarii din Sibiu vor putea sa pescuiasca in tot jud. Hunedoara fara a plati nici o taxa de acces , APS-HD detine aproximativ 90% din apele jud. Hunedoara.
Atentie la noi in judet AJVPS-ul anul trecut a avut declarat 600 de membri pescari la nivel de judet , poate apare si la voi concurenta si atunci AJVPS-SIBIU isi va schimba comportamentul fata de pescarul de rind . Pina atunci le doresc succes in colectarea citor mai multe si mai mari taxe.
-
- junior
:?:Eu de cativa ani platesc taxa de pescuit de 30 de roni plus taxa de 2 lei timbru judiciar la trezorarie,se poate taia chitanta pe zi pe orice apa daca vine un control?
citat din OGR 23 actualizata in 2011 "(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât
pentru zonele concesionate de asociatia al cãrei membru este, cât si
pentru zonele concesionate de alte asociatii, pe bazã de
reciprocitate."
Se observa ca reciprocitatea este imperativ specificata, deci obligatorie si observati ca numai pentru cei care sunt membrii unei asociatii.
Am mai discutat si m-am plictisit de dicutia asta.
pentru zonele concesionate de asociatia al cãrei membru este, cât si
pentru zonele concesionate de alte asociatii, pe bazã de
reciprocitate."
Se observa ca reciprocitatea este imperativ specificata, deci obligatorie si observati ca numai pentru cei care sunt membrii unei asociatii.
Am mai discutat si m-am plictisit de dicutia asta.

Hmmm...Mda aveti Asociatie la Sibiu...Probabil ca erau indragostiti ieri la maxim de nu au reusit sa ajunga la " nunta" hatzarilor de la pod la Turnu Rosu
Oricum aveti pescari flamanzi rau fratilor ...sa stai in apa pe vremea asta ca sa agheti niste scobari...nu-i putin lucru!
...Asta in timp ce , in liniste si fara taxe de protectie suplimentara
langa Aiud erau bagati in penal,tot ieri, inca trei greblasi.Ca vor scapa...probabil! Insa la noi controalele le face Jandarmeria si aia nu cer taxa de membru! 

...Asta in timp ce , in liniste si fara taxe de protectie suplimentara

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Salutare Zamfi ..... este bine ca postezi aici o situatie urata intalnita de tine insa spune-mi te rog cinstit crezi ca poti sa stai ora de ora, minut de minut pe 2 zone "fierbinti" cum sunt numite Turnu Rosu si Avrig la plaja? Sunt limitati si oamenii astia in ceea ce priveste personal, logistica iar intelegerea cu Jandarmeria desi exista nu este zilnica. Din pacate ar trebui implicati si seful de post si alti colegi de-ai dansului din zona insa cum sa mai treaca pe strada maine cand azi amendeaza sau face dosar unui vecin din localitatea unde-si desfasoara activitatea sau poate si mai rau locuieste. Nu luam pe nimeni in brate insa apreciem faptele celor care se implica si care macar incearca ... daca imi dai voie am sa iti amintesc problema drogurilor care sunt mai periculoase si care au pedepse mult mai mari decat in braconaj si ... ce .... nu se mai face trafic de frica .... Poate este un exemplu banal insa pana legea nu se modifica si cei prinsi sa stea dupa gratii este greu sa faci ceva atata vreme cat unii-i prind si altii le dau drumul. Sunt multi dintre noi care cunosc persoane prinse de cel putin 4-5 ori cu tot atatea dosare penale si cu asta ce s-a facut .... peste ceva vreme era iar pe apa cu scuza ca trebuie sa dea ceva de mancare la copii. Scuze dar ar trebui sprijiniti acesti oameni ... in rest ... D-zeu cu mila.Zamfi scrie:Hmmm...Mda aveti Asociatie la Sibiu...Probabil ca erau indragostiti ieri la maxim de nu au reusit sa ajunga la " nunta" hatzarilor de la pod la Turnu RosuOricum aveti pescari flamanzi rau fratilor ...sa stai in apa pe vremea asta ca sa agheti niste scobari...nu-i putin lucru!
![]()
...Asta in timp ce , in liniste si fara taxe de protectie suplimentaralanga Aiud erau bagati in penal,tot ieri, inca trei greblasi.Ca vor scapa...probabil! Insa la noi controalele le face Jandarmeria si aia nu cer taxa de membru!
Florine ,sincer sa fiu imi place foarte mult pe la voi.Peisaje,oameni ( ma rog ,cei care-mi sunt prieteni) ,zona in sine. De aceea merg cu placere pe meleaguri sibiene.
Legat de pesti ...nu prea imi fac planuri mari deoarece ,indiferent daca suna aiure, tot in Romania sunteti si voi ... Insa am zis sa scriu ce am vazut ieri pe acolo si ,sincer, m-am scarbit
Sigur ca o asociatie nu poate sa faca mare lucru .Cu atat mai putin un om sau doi .Insa parca prea se scoate pieptu'n fata (asta este tot o expresie mostenita de la un sibian
) cand nu e cazul!
Uite ,ieri am avut doua "socuri" in plimbarea mea de place impreuna cu adiwolf
si un prieten din Sibiu ,care a incercat si a pus suflet la un moment dat
:
- in primul rand ,asa cum am scris erau doi bagati in apa ,mai sus un pic de pod, care munceau de zor.Cu cizma lunga e adevarat ,insa ...
-in al doilea si cel mai important rand ,am ramas mirat cum pescarii (ca erau si din aia!) care erau legali ,doi intr-o barca chiar , pescuiau cot la cot cu ...hatzarii!!!
Asta chiar nu am inteles-o! I-am si spus prietenului sibian ca la noi ,totusi, nu exista acest lucru! Adica oamenii comenteaza daca ei pescuiesc si cineva vine si da la hatza ,fie ea si cu bolognesa ,pluta si doua ancoritze pe fir! Nu ca la noi nu se braconeaza! Dar ,inca
, nu am vazut "peisajul" vostru ... Si atunci e clar ca nu poti sa ai asteptari de la un om.Care ,in primul rand ,e si el om!
Acuma sper ca nu o sa ne certi ca de ce nu am luat noi atitudine
Nu ca nu ai avea dreptate ,da' noi eram in plimbare pe meleaguri sibiene
...Iar legat de taxa de pescuit ,personal o vad normala tinand cont de cata apa si locuri de pescuit aveti acolo! Sincer! Zona Bradu-Arpas este extraordinara dpmdv .
In rest ,numai bine!

Uite ,ieri am avut doua "socuri" in plimbarea mea de place impreuna cu adiwolf

- in primul rand ,asa cum am scris erau doi bagati in apa ,mai sus un pic de pod, care munceau de zor.Cu cizma lunga e adevarat ,insa ...

-in al doilea si cel mai important rand ,am ramas mirat cum pescarii (ca erau si din aia!) care erau legali ,doi intr-o barca chiar , pescuiau cot la cot cu ...hatzarii!!!

Acuma sper ca nu o sa ne certi ca de ce nu am luat noi atitudine

...Iar legat de taxa de pescuit ,personal o vad normala tinand cont de cata apa si locuri de pescuit aveti acolo! Sincer! Zona Bradu-Arpas este extraordinara dpmdv .
In rest ,numai bine!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Zamfi scrie:...indiferent daca suna aiure, tot in Romania sunteti si voi...

Vad ca ni se aminteste lucrul asta si de la sud si de la nord, ... de peste tot !!! ...
Aveti voi o presimtire, va e frica c-o sa veniti cu viza sa pescuiti pe la noi !

Ei bine, noi invatam din experienta ungurilor si n-o sa facem aceleasi greseli !
Ca sa nu va mai tinem pe jar, pentru ca nu iese fum fara foc:
Pe tacute, discret dar serios, ne-am pregatit temeinic, si pana in vara vom proclama independenta "Tinutului Sibienesc" !!!
Astia cu prieteni pe la noi, aveti noroc: macar o sa puteti veni cu chemare, o data pe an !

Ultima oară modificat 15 Feb 2015, 20:44 de către chiscaru', modificat 1 dată în total.
Zamfi cu tot respectul pentru tine si amicul tau dar trebuie sa ma repet si sa imi intaresc parerea ca nu veniti nici tu nici Adi pana aici doar de dragul dealurilor si oamenilor rumeni in obraji care lipsesc la voi. Hai sa o lasam mai moale ca nu bate nimeni km doar din placerea de a pescui in alte locuri decat cele cunoscute. Chiar daca aceasta zona se afla in Romania trebuie sa recunosti ca mai detine ceea ce voi si noi pescarii de spinning cautam si anume pesti rapitori. Dca este sa iti numeri partidele facute anul trecut pe tinut Sibian cred ca ajungi la un numar frumusel si iar nu cred ca le-ai facut de dragul Marginimii Sibiului caci altfel urcai la Poiana sau Jina. Referitor la acceptul tacit intre pescarii legali cum le spui tu si cei care dadeau la furnicuta sau cum se spune la genul ala de pescuit aici este problema reala a acestei tari si anume lipsa de implicare de la cel cu tta in gura pana la cel cu barba ... Toti cer de la altii si arata cu degetul insa atunci cand este de facut ceva ... las-o ma ca merge si asa.Zamfi scrie:Florine ,sincer sa fiu imi place foarte mult pe la voi.Peisaje,oameni ( ma rog ,cei care-mi sunt prieteni) ,zona in sine. De aceea merg cu placere pe meleaguri sibiene.Legat de pesti ...nu prea imi fac planuri mari deoarece ,indiferent daca suna aiure, tot in Romania sunteti si voi ... Insa am zis sa scriu ce am vazut ieri pe acolo si ,sincer, m-am scarbit
Sigur ca o asociatie nu poate sa faca mare lucru .Cu atat mai putin un om sau doi .Insa parca prea se scoate pieptu'n fata (asta este tot o expresie mostenita de la un sibian
) cand nu e cazul!
Uite ,ieri am avut doua "socuri" in plimbarea mea de place impreuna cu adiwolfsi un prieten din Sibiu ,care a incercat si a pus suflet la un moment dat
:
- in primul rand ,asa cum am scris erau doi bagati in apa ,mai sus un pic de pod, care munceau de zor.Cu cizma lunga e adevarat ,insa ...![]()
-in al doilea si cel mai important rand ,am ramas mirat cum pescarii (ca erau si din aia!) care erau legali ,doi intr-o barca chiar , pescuiau cot la cot cu ...hatzarii!!!Asta chiar nu am inteles-o! I-am si spus prietenului sibian ca la noi ,totusi, nu exista acest lucru! Adica oamenii comenteaza daca ei pescuiesc si cineva vine si da la hatza ,fie ea si cu bolognesa ,pluta si doua ancoritze pe fir! Nu ca la noi nu se braconeaza! Dar ,inca
, nu am vazut "peisajul" vostru ... Si atunci e clar ca nu poti sa ai asteptari de la un om.Care ,in primul rand ,e si el om!
Acuma sper ca nu o sa ne certi ca de ce nu am luat noi atitudineNu ca nu ai avea dreptate ,da' noi eram in plimbare pe meleaguri sibiene
![]()
In rest ,numai bine!
P.S - ca tot ai facut referire la cei care coabiteaza cu "ilegalii" ar trebui sa iti aduci aminte primavara si vara la Mintia cand hatarii dau umar la umar cu pescarii de spinning si nimeni nu ia atitudine dar ... de ..... aia sunt de-ai locului si sunt bine veniti. Numai bine si daca se poate hai sa dam o mana de ajutor acolo unde se poate ca de dat cu noroi ..... e mai greu ... ca a inghetat.