suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Dec 2010, 07:28

Caiacul e foarte bun, poti sa te strecori cam peste tot iar daca apa e mica sau este un obstacol iei pe spate si ocolesti,dar trebuie sa te obisnuiesti cu el altfel esti mai mult in apa decat pe apa :lol: pentru pescuit e ok doar daca stii sa manuiesti perfect altfel poti avea surprize neplacute... pentru a nu pierde echipamentul eu recomand sa legi de caiac echipamentul cu funie sau sunt plase de elastic cu care poti sa fixezi mai usor... Pentru mancare si obiecte personale eventual haine uscate, recomand sa faci rost de un butoi de plastic de 10-15-20 l cu capac, care inchide bine si sa legi de caiac.... chiar daca te rastorni nu ramai fara echipament. Lanseta pentru inceput poti sa asiguri cu un fir mai gros fixand sa nu te incomodeze nici la vaslit nici la pescuit...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 17 Dec 2010, 11:55

hell
pune link cu caiacu sa vada si lupu si sa rida :lol:

kzoli
ai pescuit din caiac ? se poate sta in picioare in caiacele pentru pescuit?
mie mi se par prea instabile ca sa te poti relaxa . e doar opinia mea neavizata pentru ca nu am avut ocazia sa folosesc nici unul. mie mi se pare ca daca bubui un peste mai mare si trage pe lateral te cam da in apa . caiacul mi se pare mai bun pentru plimbari .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Dec 2010, 14:02

grey-wolf scrie:hell
pune link cu caiacu sa vada si lupu si sa rida :lol:

kzoli
ai pescuit din caiac ? se poate sta in picioare in caiacele pentru pescuit?
mie mi se par prea instabile ca sa te poti relaxa . e doar opinia mea neavizata pentru ca nu am avut ocazia sa folosesc nici unul. mie mi se pare ca daca bubui un peste mai mare si trage pe lateral te cam da in apa . caiacul mi se pare mai bun pentru plimbari .
Am incercat ,bilboa parca se cheama( este similar la hibiscussport, nedotat doar simplu am avut de 4 m parca, era stabil dar numai pentru plimbari)... si foarte instabil pentru pescuit, mai ales cat trebuie miscat la spinning usor ajungi in apa dupa 3 bai am renuntat, am avut si una mica de doar 1 persoana dar eu nu m-am putut obisnui cu el :lol: , din barca este alta viata :lol: E mai greu de transportat si pus la apa barca dar este mult mai comod. Unele persoane pescuiesc din caiac si se simt bine :lol: , deci fiecare cum crede. Eu am optat pentru o copaie mica pe care pot lansa pe apa si oricum pe vreme rea nu ma mai aventurez pe apa ...
Eu recomand pescuitul din caiac doar vara cand apa e destul de calda pentru o baie neasteptata, sau cu combinezon adecvat cine stie... caiac daca vrei pana la urma poti face si acasa pe un alt forum barcaholic.ro se fac destul de multe, unele persoane cunost personal si am vazut si rezultatul muncii, si parca e alta senzatie cand vaslesti in ceva ce ai facut tu cu mana ta :D . Oricum iarna e lunga si pana se dezgheata apele e mult...

miahi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de miahi » 17 Dec 2010, 15:50

:)

Nah, ca nu-s siguru cu idei ciudate :)

Din picioare in caiac nici mie nu mi se pare o idee buna.

In link e modelu care chiar imi face cu ochiu':

http://www.youtube.com/watch?v=E5jS_wahPkE\

Dar, iarna ii lunga... am timp sa ma gandesc, sa ma razgandesc...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Dec 2010, 16:27

Exact de alea de la hibiscussport vorbeam si eu.
Ia legatura cu Edi_curiosul, un tip jos palaria, te va pune in tema mai bine..
Acu, Lupule, daca este bun si pentru tine, nu stiu.
Vorba aia...''lupu'si schimba paru, dar naravul ba'' :twisted:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 17 Dec 2010, 16:37

HellRAISER scrie: Acu, Lupule, daca este bun si pentru tine, nu stiu.
Vorba aia...''lupu'si schimba paru, dar naravul ba'' :twisted:
nu e bun pentru mine :lol: umple masina de nu mai intra nici macar o naluca si nici motoras nu merge .
si vorba aia ,, lupu isi schimba parul, dar barca inca nu " :lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Dec 2010, 17:31

http://www.hibiscussport.ro/caiac-Trini ... scuit.html
Din asta aveam eu , dar fara scaun si altele, doar corpul si atat ... merge si motoras cica ,eu nu am incercat ...

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 17 Dec 2010, 20:18

eh ma gandeam sa imi fac rost de o hidrobicicleta as fi in stare sa merg la paznicu de la dumbrava(zoo)si sai dau o tuica pe ea :shock: eu zic cai mai bine cu motor,asta cand ai de parcurs distante lungi,pe baraje sau chiar in delta .si va mai intreb ceva,daca chiar prinzi o stiuca de 15kg,trebuie sa o urci in caiac si sa o masori,cantaresti?ori?nu ai loc :D nu este spatiu si este riscant

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Dec 2010, 20:47

Cauta-l pe Tudor Vreme Pentru chestea cu bicicleta :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Dec 2010, 23:12

danstiucaru scrie:eh ma gandeam sa imi fac rost de o hidrobicicleta as fi in stare sa merg la paznicu de la dumbrava(zoo)si sai dau o tuica pe ea :shock: eu zic cai mai bine cu motor,asta cand ai de parcurs distante lungi,pe baraje sau chiar in delta .si va mai intreb ceva,daca chiar prinzi o stiuca de 15kg,trebuie sa o urci in caiac si sa o masori,cantaresti?ori?nu ai loc :D nu este spatiu si este riscant
Daca te odisnuiesti cu el poate fi foarte ok :wink:
Cauta pe youtube si vei gasi o gramada de filme chiar si capturi de somn prinse din caiac :lol: . Pentru inceput recomand familiarizarea cu vaslitul si obisnuirea cu caiacul :lol: , mentinerea echilibrului... odata invatat si exersat foarte mult o sa-ti para o nimica toata si daca iti place provocarea sigur o sa-ti placa pescuitul din caiac. Totul e sa ai experienta si sa te misti "pe apa ca acasa", abia atunci poti sa treci sigur la faza II. cu pescuitul.
Daca ai posibilitatea sa exersezi manevre in bazin acoperit e ok ,daca nu asteapta pana se incalzesc apele ca o baie nu e tocmai placuta in apa inghetata :wink: .

Scrie răspuns