suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 27 Iun 2006, 09:20

cand oltul e de kk ( la propriu ) nu prea ai alternative decat baltile si bratele moarte cat de cat mai limpezi .
Cu plata sau nu pe mine ma intereseaza sa aiba peste ca de prins ma ocup eu .
aste de care zic e cu plata si a avut super peste .....a ramas cu plata si cu ....canci peste :D

acu , doritorii de gratare in natura si stat la cort au peisaj super , iar gramada de puiet de caras cu care a fost po pulata ....asigura un viitor stralucit ,,tevarilor'' si celor care dau la bomba ....etc....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

alessio
junior
junior

Mesaj de alessio » 28 Iun 2006, 08:18

Am fost de cateva ori pe "celebra" balta a lui nea' Virgil de la Colun, alegandu-ma cu o stiuca mai mult intepata decat prinsa asa cum trebuie la vobler. Stiuculitza era cam de 1 kg, nimic mai mult. Intr-adevar, balta arata foarte bine, civilizata si situata intr-un peisaj deconectant si super frumos. DAR...cam atat. Intr-adevar, peste, DACA E, ori e hranit bine de distinsul om de afaceri cunoscut in cartierul lui ca nea' Virgil, ori e in greva definitiva. Sa nu-mi zica cineva ca nu stiu eu cum sa-l prind pentru ca am incercat toate modalitatile posibile si imposibile (tot arsenalul de oscilante, rotative, voblere, pana si cicade si altele de la Berti, pestisor viu...) In privinta pestilor pasnici, va pot spune ca in mai multe randuri erau pescari de crap cu scule profi, senzori...cat era ziua de lunga nu am auzit nici un piuit al senzorului, semn ca vestitii crapi de Colun s-au sinucis...Toate astea pentru 200.000/zi plus benzina Sibiu-Colun (aprox. 45 km). Aaaaaa, se prinde foarte bine ghibort la toate modalitatile de a pescui, mai putin la artificiale, dar...te mai miri. Am auzit de mai multe ori de somni scapati.......nu cred in prostiile astea....si eu am scapat multe blonde la viata mea si pentru asta nu ma laud. Ha ha ha ha!!!
In rest, in jurul barajelor de la Avrig si Scorei sunt o groaza de balti (brate moarte), mult mai interesante si cu siguranta avand si peste in ele. Mi-am downloadat Google Earth ca sa vad mai bine locurile si am si fost in explorare in cateva din ele, deh, sunt consecvent...:). Am fost la Scorei pe niste balti, canale, brate moarte foarte promitatoare, caldura insuportabila...nu a picat nimic. In schimb, cred ca erau 20-30 de masini cu pasionatii de gratare, Guta, Adi de la Valcea & Co...Un individ pe la 60 de ani mi-a aratat intr-o galeata de lavabila cu mandrie ca printre 3 carasi prinsi la bomba, era o stiuculitza de de max. 15 cm, prinsa la rama. I-am zis scarbit "Hai dom'le da-i drumul, nu vezi ca n-are nici 500 g?" S-a uitat dispretuitor si superior la mine, mai mai sa isi cheme nepotul sa imi aplice o corectie pentru nesimtirea mea. Sincer, la calitatea si sportivitatea de care dau dovada majoritatea celor de pe balti, nici eu sa fiu peste nu as pune botul la viermii, ramele si mamaliga lor. Unde mai putem pescui, dragilor???

Alex-Sibiu
Mihai P.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Iun 2006, 08:42

N-are cum sa dea de mancare la stiuca si avat
Pur si simplu nu mai e .
Unde sareau avati de 4-5 kg acu abia daca am mai vazut cate un juvenil de juma de chil
stiuca era c....lau Maria Ta , dar probabil mai sunt cat sa numeri pe degete .......exterminata pe motiv citez : ,,manca peste ''
o zi intreaga nu am vazut o coada de clean pe tot malul impadurit ....
se pare ca mai e ceva somn ...am vazut un somotei prins intr-un jyvelnic de sarma ....la stationar evident
pescuiasca si el va

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 28 Iun 2006, 10:54

desi nu am fost niciodata pe aceasta balta mult-laudata.....cunosc un "artist" care face 'minuni" pe ea....avat,stiuca somn,etc...cu prietenul lui proprietarul...si prietenele lui plasele...(nu am intentia de a-i face antireclama)
p.s..........cica avati la 7-8 kile nu au fost rari.........
.....concluziile..............
fir intins!!!
MARlACHI

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Iun 2006, 11:02

AU FOST
Nu e vorba de antireclama , da e bine omu sa stie la ce sa se astepte cand merge .
pescuiasca si el va

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 29 Iun 2006, 07:02

am incercat ieri cateva zone cu apa LIMPEDE(balti ce au legatura cu oltul dar si cu izvoare proprii )...am observat ca papa stiuk destul de bine daca nu e deranjata...dar e foarte precauta daca e lingura prea stralucitoare...o urmaresc...iar ataccul...alta data...(era logic si de asteptat)....le-am putut urmari dintr-un loc mai ferit cum ieseau din plauri....si veneau dupa naluca...dar si mai interesant cum sareau pestisorii din fata nalucii si a stiucii cand acestea se apropiau..... :)
....fir intins si capturi frumoase........!!
MARlACHI

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Iul 2006, 09:32

cum mai arata Oltul pe la Avrig , Scorei ?
e tulbure ?
se poate pescui ?
pescuiasca si el va

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 17 Iul 2006, 22:06

s-a limpezit bine .....a inceput sa atace rapitorul la greu......dar acu' fiestecare cum isi face timp............la mine a aparut cuvantul "dor" cand e vorba de pescuit........ :x
MARlACHI

DirectHIT
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DirectHIT » 27 Iul 2006, 16:40

vreau sa merg duminica aceasta la o partida de pescuit stationar...., ce balti i-mi puteti recomanda shi mie, undeva unde se prinde peshte shi ai cat de cat conditii... vreau sa subliniez ca sunt totusi inca un incepator... dar ma indrept cu pashi repezi spre urmatorul rang.... de 2 weekend-uri merg la Mandra shi prind destul de multi dar sunt carasei nu foarte mari....langa mine au prins nishte pescari un exemplar frumos de vreo 5 kg spuneau ei...oricum era maricel...am mai auzit shi la altii ca sunt exemplare frumoase de crap shi chiar s-au prins la Mandra, din cate am vazut ei mergeau cu barca in mijlocul lacului shi ii dadeau drumul la momeala, ace, plumb, fir etc.. dreku shtie ce faceau ei acolo ca nu sunt obisnuit cu termeni pescaresti inca :P , asa au prins exemplarul.... in fine, poate aveti voi ideea de o balta mai buna chiar shi plina de obleti... cel mai distractiv peste de prins (recordul meu este de 18 bucati (obleti) la un singur viermishor) :D ..... gata nu va mai inebunesc, astept un raspuns de la voi ca ma paste wekendul shi creste adrenalina in mine.... Bafta shi firele intinse!!!! :lol:

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 01 Aug 2006, 23:15

salut!cred ca daca vrei sa prinzi peste trebuir sa cauti un luciu de apa .... :) ....conditiile ti le poti satisface tu prin alegerea locului......nu trebuie sa dai si bani pentru asta....iar la gama de pesti pe care o cauti orice rau,balta iti va oferi clipe de neuitat....deh...ai paklit albitura la un singur shaduletz...te poti apuca de spin......poate treci la ceva ce savureaza albitura......... :D .....spor la treaba si fir intins!!!
apropos............NICI UN SEMN DE VIATA...SI DE PESTE....???????vreun loc nou...........capturi noi...boacane...patani.............haideti ca a inceput prea frumos forumul sa se opreasca asa brusc si banal........
MARlACHI

Scrie răspuns