Am fost de cateva ori pe "celebra" balta a lui nea' Virgil de la Colun, alegandu-ma cu o stiuca mai mult intepata decat prinsa asa cum trebuie la vobler. Stiuculitza era cam de 1 kg, nimic mai mult. Intr-adevar, balta arata foarte bine, civilizata si situata intr-un peisaj deconectant si super frumos. DAR...cam atat. Intr-adevar, peste, DACA E, ori e hranit bine de distinsul om de afaceri cunoscut in cartierul lui ca nea' Virgil, ori e in greva definitiva. Sa nu-mi zica cineva ca nu stiu eu cum sa-l prind pentru ca am incercat toate modalitatile posibile si imposibile (tot arsenalul de oscilante, rotative, voblere, pana si cicade si altele de la Berti, pestisor viu...) In privinta pestilor pasnici, va pot spune ca in mai multe randuri erau pescari de crap cu scule profi, senzori...cat era ziua de lunga nu am auzit nici un piuit al senzorului, semn ca vestitii crapi de Colun s-au sinucis...Toate astea pentru 200.000/zi plus benzina Sibiu-Colun (aprox. 45 km). Aaaaaa, se prinde foarte bine ghibort la toate modalitatile de a pescui, mai putin la artificiale, dar...te mai miri. Am auzit de mai multe ori de somni scapati.......nu cred in prostiile astea....si eu am scapat multe blonde la viata mea si pentru asta nu ma laud. Ha ha ha ha!!!
In rest, in jurul barajelor de la Avrig si Scorei sunt o groaza de balti (brate moarte), mult mai interesante si cu siguranta avand si peste in ele. Mi-am downloadat Google Earth ca sa vad mai bine locurile si am si fost in explorare in cateva din ele, deh, sunt consecvent...

. Am fost la Scorei pe niste balti, canale, brate moarte foarte promitatoare, caldura insuportabila...nu a picat nimic. In schimb, cred ca erau 20-30 de masini cu pasionatii de gratare, Guta, Adi de la Valcea & Co...Un individ pe la 60 de ani mi-a aratat intr-o galeata de lavabila cu mandrie ca printre 3 carasi prinsi la bomba, era o stiuculitza de de max. 15 cm, prinsa la rama. I-am zis scarbit "Hai dom'le da-i drumul, nu vezi ca n-are nici 500 g?" S-a uitat dispretuitor si superior la mine, mai mai sa isi cheme nepotul sa imi aplice o corectie pentru nesimtirea mea. Sincer, la calitatea si sportivitatea de care dau dovada majoritatea celor de pe balti, nici eu sa fiu peste nu as pune botul la viermii, ramele si mamaliga lor. Unde mai putem pescui, dragilor???
Alex-Sibiu
Mihai P.