nu condamn pe nimeni , nu sunt eu in masura sa judec pe altii, ci dimpotriva tot respectul pentru eforturile facute.cred insa ca una din problemele ajvps este lipsa de comunicare,nu s-au stiut scoate in evidenta realizarile.Pot sa spun ca am avut o mare bucurie cand s-a inchis Gatul Berbecului pentru repopulare dar, marea dezamagire a urmat rapid cand au inceput sa curga vestile ca unii au liber "dupa buget".pescuitorul scrie:kingofbeasts trebuie sa iti spun de la bun inceput ca ceea ce iti spun nu inseamna ca tin partea cuiva ci o parere personala sau din experienta practica.se poate ca din cauza faptului ca lucrez in sistem sa ma condamni ptr o anumita gandire.
referitor la populari trebuie sa -ti spun ca eu personal de timp de 6 ani am populat cu cate cel putin 5 mii alevini in fiecare rau gestionat de ajv in fiecare an.
referitor la plase stiu totul cum se procedeaza si orele.in primul an de activitate am facut 14 dosare penale.inclusiv la ora 15 erau cu barca pe apa si le scoteau fara sa se fereasca .dar sa stii ca daca ani la rand muncesti singur si vezi ca nu se simte nimic, cred ca oricine s-ar desumfla.si ce inseamna asta : sa pierzi nopti,sa pierzi timpul tau liber(deci nu eram platit ), sa iti faci dusmani ,sa-ti pui viata in pericol si dupa un an sa il prinzi iar sa iti rada in fata ca a scapat cu 600 mii amenda (si nu un singur caz) la un moment dat o sa -ti fie lehamite de anumite institutii si de situatie.iar financiar iti spun din start ca nu esti motivat.
1,2.,3,4 ani o faci din elan din dorinta de a face ceva dar vei obosii sa inoti impotriva curentului si mai ales sa te vezi singur intr-un ocean plin de sacali.si o precizare : din ocean nu fac parte oameni din ajvps sibiu te asigur.
si ca final ptr toti din sibiu care merg pe balta si sunt martori la astfel de acte: putem impreuna sa facem ceva .cine e dispus sa faca un mic efort astept mesaje pe privat si chiar ne putem intalnii cu totii sa vorbim.
sper sa ma fi facut inteles.
Consider ca ar trebui sa invatam de la politicieni sa folosim "armele democratiei". Ma refer aici in primul rand la puterea presei,problema este ca o persoana fizica nu e bagata in seama decat daca are un subiect "care vinde" (de regula scandalul), insa o asociatie sau persoana publica are alta trecere.
cu privire la actiunile riscante si neremunerate desfasurate in timpul liber toata stima insa solutia e doar pe jumatate.Cred ca in acest sens ai fi avut mai multe sanse daca a-i fi cooptat si alti voluntari printre impatimitii acestui sport(ma gandesc aici la persoane din politie , jandarmerie si parchet,persoane de buna credinta si cu spirit de initiativa care ar fi putut fi cooptate in astfel de actiuni si dintre care unii au venit si sa-si vizeze permisele).
imagineazati cat de neputinciosi si revoltati suntem noi pescarii de rand daca nici macar cei din sistem nu au putut face nimic.
din punctul meu de vedere pentru descurajarea braconajului ar fi doua solutii viabile:
1. puterea exemplului prin pedeapsa exemplara(ceea ce recunosc ca fiind dificil in sistemul nostru juridic)
2.actiuni repetate organizate de preferinta saptamanal sau 2-3 zile succesiv la ore si zile aleatorii care ar fi creat o presiune si ar fi fost suficient sa se soldeze numai cu confiscarea uneltelor si a capturii.
in acest sens te voi ajuta cu placere cu informatii de indata ce incepe sezonul de anul acesta ,dat fiind faptul ca deocamdata e destul de frig si nu-mi prea surade inca sa stau pe noapte.
din pacate in prohibitie eu merg pe balti private asa ca ramane pentru dupa cucea mai mare placere.
apare insa un aspect:
sunt noaptea pe balta ,vin baietii sa bage plasa,pe cine anunt

varianta cu politia(pe vremea 955) am incercat-o si raspunsul a fost urmatorul:"-si ce vrei sa facem noi la ora asta?pana ajungem noi ei pleaca si consumam combustibilul degeaba.
-da dar logic vorbind, ei vor veni dimineata sa scoata plasele!
- si ce propui dumneata sa stam si noi toata noaptea pe "balta " degeaba si poate dimineata nu vine nimeni?anunta si tu la asociatie "
deocamdata tre sa plec cu acte revin mai tarziu.
respecte