suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Feb 2008, 00:00

Salut si bine ai venit!
Nici nu stii ce chestie grea ne ceri. S-au scris pagini intregi pe tema echipamentelor. :D
Banuiesc ca ti-ai dat seama ca nu exista batz "bun la toate".
Varianta "buget" ar fi urmatoarea:
Batz:
St. Croix Triumph
http://www.totalfishing.ro/lanseta-st-c ... -4436.html
sau
http://www.totalfishing.ro/lanseta-st-c ... -4437.html
Batul il alegi in principal dupa greutatea nalucilor pe care le vei folosi.
Mulineta:
Daiwa Exceler, marimea 2000 sau 2500.
Iti cam depaseste bugetul dar daca tot ai zis ca-i nelimitat...:lol:
Iti mai trebe o rola de mono de 0.20 - 0.25 si un textil Power Pro de 10 lb, ca sa iti umpli cei doi tamburi ai mulinetei.
Intre timp citeste ce s-a mai scris pe forum pe tema echipamentelor adaptate nalucilor si speciilor de pesti.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 27 Feb 2008, 06:45

mah tavi stiu k esti adeptul la "dai un ban dar stai in fatza", dar nu trimite omu la asa ceva din prima, lsal sa vad cu ochiu lui ce merge, sa simta, el, poate il luam odata cu noi pe undeva, sa poate "pipapii" si el betzele, nu are rost sa se arunce direct la lucruri scumpe (asta depinde si de el ce intelege prin scump)

@Pony, la noi vei merge des la clean, stiuca, avat si shalau, deci mai ramane sa vezi tu ce se preteaza mai bine stilului tau si ce naluci vei folosii, daca vei folosi twistere, va trebui sa iei ceva cu o actiune mai mare, daca te bagi pe clean o actiune de 10-30 gr merge chiar bine, acum vei vedea tu si vei intelege mai bine dupa ce apuci sa dai cu asemenea betze :wink: succes

Ma mir cum de nu ia recomandat nimeni evergreen sau vreo Stella :lol: :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Feb 2008, 11:38

Da o fuga pana in Rahova la magazin(vidra),vorbeste cu baiatul de acolo,spune-i ce ne-ai zis si noua si o sa -ti dea niste sfaturi.De acolo mi-am luat si eu batul,un DAM,2,70 -10-40,si dau cu el la tot ce misca(asta ca ex.)super multumit de el,150 ron,are si mulinete,fire ,voblere,etc.Poate daca sunt liber te insotesc,fire intinse. :P

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Feb 2008, 11:51

Hell, dai un ban si stai in fata se aplica de la minim 100 $ in sus/scula (pret in SUA), si sunt unii pentru care suma e dubla. :lol:
Eu i-am recomandat scule ieftine de la firme serioase care nu coboara sub un standard de calitate minim.
La clean 10-30 de grame? Asa grele sunt voblerele tale de clean?
Ala-i bat de stiuca toata ziua.
Depinde cine a scris pe bat ca arunca 10-30 de grame. Si eu am avut un bat (bunicel de altfel) care arunca teoretic 40 de grame, dar se inmuia tot cu o lingura de 20, era mai degraba un 7-18gr si il foloseam la stiuca. Deci ala care a scris a cam mintit, nu?

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 27 Feb 2008, 11:51

@Pony,

o alta varianta pt lanseta si mulineta si care nu depasesc bugetul tau ar fi,
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3828.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -2967.html
ambele se preteaza pt un pescuit mediu-lejer pe Olt si baltile aferente

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 27 Feb 2008, 12:04

mai bine faci un efort si iti iei st croix .... sunt preturi bune acolo de unde sunt linkurile si parca e altceva :D :D :D

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Feb 2008, 13:00

Stai usor Hell,ca incetu cu incetu se ajunge vad si la Stella,un fel de : am vazut ,am citit undeva,daa.. sunt bune ,ia-ti si tu,ce naiba omul e la inceput si voi il sufocati cu niste "chestii" pe care putini dintre noi au avut ocazia sa le vada in lucru.A zis omul ce vrea de inceput, nu se arunca la Porsche pina nu simte Loganul.(no ofense). :?

Pony
junior
junior

Mesaj de Pony » 27 Feb 2008, 13:10

In primu' rand vreau sa va spun ca am ramas extrem de placut impresionat de cat de repede se misca treaba pe forumu' sibienilor.

Mersi tare mult de sfaturi. Varianta lu' Tavi ma atrage cel mai mult, calitativ vorbind. Da' bine zice HellRaiser, ca cel mai bine ar fi sa tin prima data un batz in mana, p malu' apei si voi stii aproape exact ce vreau. Oricum mi'am facut o idee cam in ce parametrii tre' sa fie lanseta si mulineta. Ca si raport pret/calitate mi'a placut mulineta propusa de Cristi E.

In concluzie m'ati adus pe drumul cel bun :). Inca ma documentez si va voi tine la curent cu intentiile mele de achizitie.

V'am salutat pe toti (acum am intins'o ca am o carte in lucru si sunt presat rau de timp) si o zi nemaipomenita de la Pony.

PS: niciodata nu voi refuza o invitatie pe balta din partea voastra.:)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Feb 2008, 13:18

fire intinse si multe satisfactii.

Pony
junior
junior

Mesaj de Pony » 27 Feb 2008, 14:07

Aaa...si probabil prima achizitie va trebui sa fie permisul. Kiar, acum este voie la pescuit?

Scrie răspuns