solunarul si presiunea atmosferica

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 05 Oct 2006, 08:06

nu as vrea sa vorbesc prostii , dar din cate stiu eu solunarele se realizeaza cu ajutorul unei stintze precise care este astrologia . acum in astrologie e ca in matematioca , ori e alba ori e neagra.Asa ca io nu pot intzelege cum pot exista pt aceasi zi a anului 2 solunare diferite.poate ca cei ce le realizeaza nu sunt foarte profi......

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 05 Oct 2006, 10:44

daca nu te iei dupa solunare ajungi pe apa mai des :twisted:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 05 Oct 2006, 14:06

Mare prosteala cu solunarele astea, la fel ca si cu horoscopu'...nu gasesti doua la fel, presiunea atm face totu'...
ÃŽmi plac peştele...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Oct 2006, 19:53

Irod scrie:nu as vrea sa vorbesc prostii , dar din cate stiu eu solunarele se realizeaza cu ajutorul unei stintze precise care este astrologia . acum in astrologie e ca in matematioca , ori e alba ori e neagra.Asa ca io nu pot intzelege cum pot exista pt aceasi zi a anului 2 solunare diferite.poate ca cei ce le realizeaza nu sunt foarte profi......
Astrologia e totusi destul de departe de a fi exacta. :lol:

"ASTROLOGÃ?E s.f. (ÃŽn antichitate ºi în evul mediu) Prezicere a viitorului pe baza studierii poziþiei ºi miºcãrii aºtrilor, a constelaþiilor sau a unor fenomene cereºti. – Din fr. astrologie, lat. astrologia.
Sursa: DEX '98 | Trimis de cata, 8 Feb 2004 |"

"ASTROLOG�E f. Pseudoºtiinþã care pretinde a prezice viitorul dupã poziþia ºi miºcarea aºtrilor. [G.-D. astrologiei] /<fr. astrologie, lat. astrologia
Sursa: NODEX | Trimis de siveco, 21 Aug 2004 |"

"ASTROLOGÃ?E s.f. Pretinsã ºtiinþã de a prezice destinul omului dupã poziþia ºi mersul aºtrilor. [Gen. -iei. / cf. fr. astrologie, it., lat. astrologia < gr. astrologia < astron – astru, logos – studiu].
Sursa: DN | Trimis de LauraGellner, 23 Jan 2006 |"
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Oct 2006, 22:44

poate astronomie nu astrologie
in orice caz, este vorba strict despre evolutia lunii, exclusiv
dea ltfel, dupa cum ii spune si numele - soLUNAR
apoi, luna este in miscare in permanentape parcursul unei zile ( ce stupid suna ), deci si influenta ei asupra pamantului este diferita in orice moment
fluxul si refluxul spre exemplu se intampla zilnic, datorita parcursului lunii ( cred )
asa cum si oamenii sunt influentati de fazele lunii si de presiune ( asa se zice ), nu vad de ce nu ar fi nici pestii

in orice caz, asa cum s-a mai spus, conditiile de la fata locului ( curent, turbiditate, oxigen, temperatura apei, miscarea "baboilor" ) sunt mult mai importante decat fazele lunii
oricum, eu fiind pescar de week-end ma duc la peshte cand pot, nu cand as vrea
ploua ninge, bate vantu e soare, creste scade presiunea, apa, vrea nu vrea nevasta, tot cand pot ajung pe balta :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Oct 2006, 08:19

danr scrie:oricum, eu fiind pescar de week-end ma duc la peshte cand pot, nu cand as vrea
ploua ninge, bate vantu e soare, creste scade presiunea, apa, vrea nu vrea nevasta, tot cand pot ajung pe balta :lol:
Din pacate sunt multi in tribul asta :cry:
Asa ca nici nu ma mai uit la prognoze, solunare, influentza razelor de luna asupra galoshilor de guma etc. Ca oricum, cind toate astea sunt optime, vine un p*lica si da cu curent la 30 m in fatza ta (asta fiind faza acu 2 sapt :x ). Adelin stie.....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2006, 08:21

asta e prea de tot
pe fata asa, in mijlocul zilei ?
ati sunat la frontiera ?

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Oct 2006, 09:11

Ziua, pe lumina, au scos o barca de somn, bucati intre 2-3 si 14-15 kg.
Prietenul cu care eram s-a luat la cearta cu ei, dar pe cine sa suni, ca chiar daca ar veni cineva, astia in 10 minute au strins ce au putut sa stringa si au taiat-o.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2006, 09:19

sunati la 112
e infractiune, aia suna de fata cu tine la politia de frontiera din zona, te pun in legatura sa descrii incidentul
se deschide o sesizare, se ia numar de intregistrare, sunt obligati sa intervina
in mod normal frontiera are salupa pe apa in permanenta, nu le ia mult sa vina
desi probabil ca sunt de-ai lor, altfel n-ar fi avut tupeul sa faca treaba asta ziua in amiaza mare

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Oct 2006, 09:25

sunt totusi 2 probleme:
1. nu mai calci pe acolo in veci!
2. politia de frontiera zice ca n-are ce le face, ca pana ajung ei la infractori, aia arunca instalatia in apa si gata. asta a fost raspunsul pe care l-am primit eu de la 2 politai de frontiera din MH.
probabil doar daca i-am filma cumva fara sa fim observati am putea face ceva. altfel, daca te-au vazut, si mai ales daca ti-au vazut masina, nu mai ai ce cauta pe acolo data viitoare.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns