solunarul si presiunea atmosferica

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

milcica
junior
junior

Mesaj de milcica » 11 Ian 2006, 20:53

va multumesc pt raspunsuri ..incep sa inteleg un lucru pe care il banuiam...la pescuit nu exista nici o regula "toate sunt frectii"
fir intins
ps: multumesc anticipat celor ce vor mai scrie

MAREAN
junior
junior

Mesaj de MAREAN » 11 Ian 2006, 21:07

Am si eu o completare scurta. Pe raurile din zonele muntoase (ex.Valea Oltului - in apropierea Sibiului), rapitorii reactioneaza diferit de cei din zonele de ses, in sens negativ. In conditii atmosferice asemanatoare (ploaie, cer pregatit de furtuna, etc), la Babiciu sau Frunzaru manca salaul si avatul in draci, pe cand in apropiere de Turnu' Spart nu se mai lua absolut nimic.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 12 Ian 2006, 09:56

eu vara cele mai frumoase partide la salau le-am avut inainte si pe furtuna
si asta stie oricine da vara la salau

da daca-s frectii asta e, nu pot sa ma contrazic....

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 12 Ian 2006, 10:04

cei mai multi cleni i-am prins in ploaie sau imediat dupa in schimb la salau nu am putut stabili o regula.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 12 Ian 2006, 10:24

Aquaro Angler scrie:Exista un program care calculeaza fazele Lunii pentru fiecare zi - "Lunar.exe" . Se poate descarca de aici:
http://www.lithosjigs.com/lunar.html
Cum influienteaza solunarul si fazele lunii pescuitul la rapitori ramane de vazut.

Sefu', tu nu crezi ca e ceva in neregula cu textul urmator: :?:
"A bright full moon, will often cause bait to move into open water. Where the bait goes, the Striper is not far behind. Night fishing will often be better when there is not much of a moon shining" :?:

Or oi fi eu prea obosit....

In fine......@ Razvan si Adelin, asta vara am prins si noi ( adica io, Gyorg, Sorin, Ovidiu 14, Piticu' .....) niste ploi d'alea cu fulgere, nebunii..... dar nu ne-am oprit din activitatea preferata. Chiar ne-am bucurat ca au disparut tantarii.
Ma rog...eu (baiat de treaba) i-am sfatuit pe baieti ca daca vad trasnetul cum vine spre ei sa puna lanseta deoparte....
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Ian 2006, 10:49

Peskariciu, atunci nu tia-m zis da-ti spun acuma .
Nu ne era frica de trazanete atunci pentru ca ......tu aveai lanseta cea mai lunga :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 12 Ian 2006, 11:30

Iata inca un argument pentru a prefera betele scurte :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 12 Ian 2006, 17:59

razvan m. scrie:Adelin, aia zicea si Dan.

Sau intr-o alta seara cand vobleream la somn, pe intuneric. Si ii auzeam cum bat in draci, dar iarasi a trebuit sa ne oprim din pescuit de teama de a nu ne transforma in scrum.

...
Am prins si eu de citeva ori pe Mures faza asta, se vedea cum vine furtuna dinspre Arad, era linistea "aia", si rapeau somnii in draci. Iar eu stringeam batul :cry:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 12 Ian 2006, 20:41

bogdank scrie:
razvan m. scrie:Adelin, aia zicea si Dan.

Sau intr-o alta seara cand vobleream la somn, pe intuneric. Si ii auzeam cum bat in draci, dar iarasi a trebuit sa ne oprim din pescuit de teama de a nu ne transforma in scrum.

...
Am prins si eu de citeva ori pe Mures faza asta, se vedea cum vine furtuna dinspre Arad, era linistea "aia", si rapeau somnii in draci. Iar eu stringeam batul :cry:
... atunci e momentul de a schimba paratreznetu' cu batrana si obosita fibra de sticla uitata'n fundul portbagajului :wink:
Imagine

Doruka
utilizator nou
utilizator nou

solunar octombrie

Mesaj de Doruka » 04 Oct 2006, 20:39

Cine stie un solunar valabil pentru pescuitul rapitorilor in Delta Dunarii si in 1 mai pentru luna octombrie 2006?
Unde dragoste nu e, nimic nu e!

Scrie răspuns