solunarul si presiunea atmosferica
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am si eu o completare scurta. Pe raurile din zonele muntoase (ex.Valea Oltului - in apropierea Sibiului), rapitorii reactioneaza diferit de cei din zonele de ses, in sens negativ. In conditii atmosferice asemanatoare (ploaie, cer pregatit de furtuna, etc), la Babiciu sau Frunzaru manca salaul si avatul in draci, pe cand in apropiere de Turnu' Spart nu se mai lua absolut nimic.
- costica_fishing
- veteran
Aquaro Angler scrie:Exista un program care calculeaza fazele Lunii pentru fiecare zi - "Lunar.exe" . Se poate descarca de aici:
http://www.lithosjigs.com/lunar.html
Cum influienteaza solunarul si fazele lunii pescuitul la rapitori ramane de vazut.
Sefu', tu nu crezi ca e ceva in neregula cu textul urmator:

"A bright full moon, will often cause bait to move into open water. Where the bait goes, the Striper is not far behind. Night fishing will often be better when there is not much of a moon shining"

Or oi fi eu prea obosit....
In fine......@ Razvan si Adelin, asta vara am prins si noi ( adica io, Gyorg, Sorin, Ovidiu 14, Piticu' .....) niste ploi d'alea cu fulgere, nebunii..... dar nu ne-am oprit din activitatea preferata. Chiar ne-am bucurat ca au disparut tantarii.
Ma rog...eu (baiat de treaba) i-am sfatuit pe baieti ca daca vad trasnetul cum vine spre ei sa puna lanseta deoparte....
near the beer
Am prins si eu de citeva ori pe Mures faza asta, se vedea cum vine furtuna dinspre Arad, era linistea "aia", si rapeau somnii in draci. Iar eu stringeam batulrazvan m. scrie:Adelin, aia zicea si Dan.
Sau intr-o alta seara cand vobleream la somn, pe intuneric. Si ii auzeam cum bat in draci, dar iarasi a trebuit sa ne oprim din pescuit de teama de a nu ne transforma in scrum.
...

... atunci e momentul de a schimba paratreznetu' cu batrana si obosita fibra de sticla uitata'n fundul portbagajuluibogdank scrie:Am prins si eu de citeva ori pe Mures faza asta, se vedea cum vine furtuna dinspre Arad, era linistea "aia", si rapeau somnii in draci. Iar eu stringeam batulrazvan m. scrie:Adelin, aia zicea si Dan.
Sau intr-o alta seara cand vobleream la somn, pe intuneric. Si ii auzeam cum bat in draci, dar iarasi a trebuit sa ne oprim din pescuit de teama de a nu ne transforma in scrum.
...

solunar octombrie
Cine stie un solunar valabil pentru pescuitul rapitorilor in Delta Dunarii si in 1 mai pentru luna octombrie 2006?
Unde dragoste nu e, nimic nu e!