solunar + -

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 27 Mar 2009, 19:33

claudiu scrie: Dar ziceam, e posibil pe unii sa ii intereseze. De curiozitate. Nu stiu daca cineva dintre noi nu s-a dus intr-o zi la pescuit pt. ca stia dinainte dupa solunar ca nu o sa prinda peste. Hai sa fim seriosi.
sunt perfect de acord dar daca ai observat daca este solunarul nefavorabil
nu zice nimeni nimic dar daca este favorabil toti cei care urmaresc acest calendar trag de tine sa te duci la peste
Probabil este inca un motiv pe care cred ca fiecare dintre noi le cauta ca sa plece la peste
Data viitoare cand plec la peste o sa-i spun lu' nevastamea ca este solunarul favorabil si ea probabil nu o sa-mi spuna nimic ca sa nu se faca de cacao ca nu stie ce e ala. M-am scos :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 27 Mar 2009, 19:44

Fiecare merge la peste cand poate. Ar fi absurd sa iesi la peste doar cond e solunarul pe "sanse foarte mari"!
Dar, cand ai rezultate foarte bune intr-o zi, si intors acasa verifici de curiozitate solunarul si e pe "fb", poate fi coincidenta. Cand treaba asta se mai repeta de cateva ori, un sceptic o poate denumi o serie de coincidente, altul se poate gandi ca e vorba de ceva mai mult. Despre asta e vorba. Si pentru ca multi au asociat solunarul cu planeta pluto sau zodia berbec, e deplasata asocierea. Personal nu cred in horoscop, dar in privinta solunarului am avut ceva "coincidente".

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Mar 2009, 09:29

dan bobei scrie: Personal nu cred in horoscop, dar in privinta solunarului am avut ceva "coincidente".
OK...te-ai suparat cand am zis asta :
old_radu scrie:Am mai spus-o :
Daca crezi in horoscop,poti sa crezi si in solunar !
wink:
...dar tot "coincidente" sunt si in cazul horoscopului. Stiintific nu s-a reusit sa se demonstreze veridicitatea solunarului , decat doar atat cat s-a demonstrat si in cazul existentei O.Z.N.-urilor :wink:
Mergeti la pescuit,ori de cate ori aveti ocazia !

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Mar 2009, 10:06

asa zic si eu,mergeti de cate ori aveti ocazia, e posibil ca solunarul sa indice cateva zile din luna propice pescuitului,si in rest?stam acasa? :D
mergeti dragi pescari , mai ales ca se incalzeste, dar sa nu uitam de prohibitie. :D
[q
[/quote]
Mergeti la pescuit,ori de cate ori aveti ocazia ![/quote]
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

hailapeste.ro
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hailapeste.ro » 28 Mar 2009, 12:42

Stiintific nu s-a reusit sa se demonstreze veridicitatea solunarului
Din contra, e demonstrat stiitific, dar rezultatele nu au fost popularizate suficient. Exact asta s-a dovedit, ca exista o stransa legatura intre activitatea animalelor (implict a pestilor) si influenta Soare-Luna-Pamant.

Experimentul cu cei 2600 de pescari realizat in 2002 la noi in tara este cel mai nou de acest fel si atunci s-a dovedit ca solunarul (corect calculat, dupa modelele lui Knight folosite si de noi) e valabil si in Romania asa cum este valabil de peste 70 de ani in orice alta parte a Pamantului (daca e calculat pe zona respectiva).

Concluzia 1: tabelul solunar nu este o ghicire, o interpretare a stelelor sau un horoscop al pestilor :) (partea cu horoscopu' mi-a placut din totdeauna).

Solunarul CORECT determinat (in excel, de ex) este o colectie de factori (e matematica pura) care indica cea mai propice perioada pentru pescuit si/sau vanatoare. Cel mai simplu spus: indica perioadele in care pestii sunt cel mai ACTIVI deci CONSUMA cel mai mult. Nimeni nu spune sa se mearga la pescuit DOAR cand 'solunarul e cu plus' sau sa se stea acasa cand 'solunarul e cu minus'.

Cine merge pentru relxare sau distractie poate sa ignore solunarul, asta-i tot.

In rest, capturi maxime! :D dar dupa prohibitie.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Mar 2009, 13:08

hailapeste.ro scrie:
...Solunarul CORECT determinat (in excel, de ex) este o colectie de factori (e matematica pura) care indica cea mai propice perioada pentru pescuit si/sau vanatoare....
...nu e chiar "matematica pura"...mai degraba as zice matematica probabilitatilor si daca sti "sa-ti faci temele", poti castiga "sigur" la cazino , loto sau pescuit.
Poate garanta cineva ca in ziua "X", daca solunarul zice ce este o zi "prinzatoare" , vei prinde peste 100% ?
Nu contest faptul ca s-au facut studii in domeniul asta,dar rezultatul este in mod cert in "coada de peste" , iar adevarul il vom afla, conform legislatiei, doar peste 50 ani. :wink:

hailapeste.ro
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hailapeste.ro » 28 Mar 2009, 13:40

Exact asta facem. Contra cost, facem temele altora pentru ca si noi am investit efort si bani, nu ne-a picat nimic din cer. Indicam zilele cu castiguri maxime dar nu la loto ci la peste. :)

Rezultatele nu se garanteaza asa cum nu se garanteaza casticul la cazino.
Cand investesti pe bursa ai vreo GARANTIE ca ai sa catigi? Si totusi lumea joaca sume enorme in acest domeniu. De ce nu se aplica acelasi principiu si la peste?

Exista si o metoda de verificare a unui solunar dar dupa prohibitie. Timp de 3-4 luni cine merge conform cu timpii majori si minori din perioadele de maxim, poate sa masoare in Kg capturile facute. In aceleasi luni sa mearga si in perioadele de minim si inafara timpilor majori si timpilor minori. Se face TOTALUL celor doua perioade separat pe minim si pe maxim LA SFARSITUL celor 3-4 luni. Se compara cele doua rezultate.

Diferentele in kg isi vor spune cuvantul. Stiu, cere perseverenta si corectitudine. Si rog sa se publice rezultatele.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Mar 2009, 14:07

hailapeste.ro scrie:Exact asta facem. Contra cost, facem temele altora pentru ca si noi am investit efort si bani, nu ne-a picat nimic din cer. Indicam zilele cu castiguri maxime dar nu la loto ci la peste. :)

Rezultatele nu se garanteaza
Contra cost?...si fara garantii?
...poi , daca nu garantati , mai bine merg la Mama Omida... :lol: :lol: :lol:
...sau ma orientez dupa horoscop
...of,of...mai,mai ...

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 28 Mar 2009, 14:29

old_radu scrie:
Contra cost?...si fara garantii?
...poi , daca nu garantati , mai bine merg la Mama Omida... :lol: :lol: :lol:
...sau ma orientez dupa horoscop
...of,of...mai,mai ...
Da Radu, 8,5 €!!!
Vezi cum se face reclama? :twisted:
hailapeste.ro scrie:
Cine merge pentru relxare sau distractie poate sa ignore solunarul, asta-i tot.
Pai cam aproape toti de pe aici mergem la pesti ptr. relaxare si distractie, ptr. alte nevoi mergem la metro sau carrefour!!!
Asa ca lasaneeee, lasaneee...
Iar voi ceilalti, haidetilapeste.com :lol: :lol:, indiferent de solunar
Numa' bine. :wink:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Mar 2009, 15:25

ceilalti care nu merg din relaxare si placere, din cate stiu eu , si fac abuz de peste nu cred ca ar trebui sa se dea cu parerea pe acest site 8) !in fond si la urma urmei, vrem sa ne laudam cu ceva, dar de multe ori acel ceva (peste in cazul nostru) se elibereaza, sau,... !eu nu :D!ce este sub limita, logic eliberam,las loc de subantelegeri! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns