situatie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

situatie

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 16:26

Sa zicem ca sunteti in barca si dati la salau, jigging pe verticala, adancime mare, apa limpede, vant, lac de acumulare. Salaul e acolo, trage la viu, nu exceptional dar mananca. In schimb nu vrea cu nici un chip artificiale. Cum procedati, daca vreti musai sa-l luati cu naluci?

Asta e o situatie pe care am trait-o de curand. Am gresit mult pentru ca dupa ce am dat in continuu de la ora 5 la ora 11 am renuntat de frustrare si am plecat pe alt lac. Poate as fi pacalit cativa daca as fi continuat sa insist, dar oricum e clar ca nu se lasa pacalit. Cu ocazia asta am ajuns sa fiu si de acord cu ceea ce spunea Dan intr-un alt topic, si anume ca salaul nu da in naluci pentru a se hrani ci din alte motive (instict de teritorialitate, agresivitate, nervi, altele decat faptul ca isi imagineaza ca e de mancare). Dupa o astfel de experienta nu mai pot sa cred ca eu il pacalesc, pentru ca nu am reusit nici macar sa provoc un tzac. Nimic nimic, indiferent de ce am folosit si de stilul de joc imprimat nalucii.

Momentan incerc sa gasesc o solutie pentru genul asta de situatie, adica cum sa fac sa conving un salau care se hraneste cu pesti morti ca naluca mea e tot un peste mort. Cam ciudata treaba, pentru ca pestele mort nu se misca, ori esenta pescuitul cu artificiale e tocmai miscarea. Salaul la momentul ala statea in curent si astepta papica adusa de curent. Cred ca pur si simplu sa dadea la o parte din calea nalucilor, nu avea chef sa-si piarda vremea urmarind lucruri in miscare.

As putea zice ca nu am o solutie cand face asa, dar nu sunt foarte convins si e si prea simplu. Nici sa dau cu viu nu sunt dispus. Deci ce-ati face voi in locul meu cand pestele e acolo dar refuza artificiale?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Oct 2004, 16:33

pot sa te corectez, te rog ?
si in celalat post ai vb. tot despre pescuit la viu cu peste mort :)

este vorba despre peste viu, nu despre peste mort

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Oct 2004, 16:36

As schimba momeala, probabil... O situatie asemanatoare mi s-a intamplat sambata. Desi luasem o marla la rotativa si mai avusesem inca doua atacuri, am "pierdut" cateva ceasuri bune dand la twistere. Am zis ca nu se poate sa nu prind si eu ceva la plastice. Drept urmare, cum am mai scris, am avut o urmarire de salau (cred!) pana la mal si una de biban, dar nu am luat nimic, nimic. Poate si de emotie, cand am vazut ca un peste imi urmareste shadul, l-am oprit, dupa care si pestele a plecat. Nu prea am fost la pescuit sa incerc numai o singura momeala, cu toate ca mi-am propus asta. mi-am zis ca am sa ma duc la pescuit doar cu o lanseta de spinning si twistere. Prind, bine, nu prind, iarasi bine.... dar inca nu am facut lucrul acesta...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 16:42

ok paul.

dane,
tocmai acum realizez ca tocmai pe tine nu te-am intrebat ceva. pestisorii aia cu care se da in montura la salau, mai sunt vii cand ajung pe fund? ca eu imi imaginez ca dusi la 15m sub apa de un plumb in mare viteza explodeaza ceva in ei. sincer asa cred ca sunt morti pe fund. daca nu e asa, atunci refac intrebarea: ce te faci cand nu vrea si nu vrea artificiale dar vrea pestisor viu. :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Oct 2004, 16:45

frate, am mai vb. despre tema asta pe forum, dar cred ca nu conspectezi cu grija ce se scrie
este vorba despre obleti vii, intepati prin nara cu carlige subtiri pentru a supravietui cat mai mult
obleti vii: atac
obleti morti: oha
este curios ca tu crezi ca mor cand era mai usor sa ma intrebi
iti spun eu ca nu mor, ii scotii vii si agili si dupa juma de ora

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 18 Oct 2004, 16:53

Montura Drackovich tata.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Oct 2004, 17:30

la salau merge si un Drackovich improvizat pe un jig. Daca ai si o sarmulita, sa-l fixezi mai bine pe jig, sta a-la-long!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 17:47

mandy si costica,

fratilor, am scris clar acolo, refuz sa dau cu viu. treaba voastra ce impresie va face lucrul asta si treaba mea de ce nu vreau. dar nu dau cu viu. punct.
alte solutii aveti?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Oct 2004, 17:48

Da. Incearca cu curent! :D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 17:54

dane,

nu conspectez niciodata si citesc pe apucate, asta asa e. de intrebat, intreb, stai linistit.

mihai mi-a spus ca obletii mor pana ajung pe fund in adancime mare cum e sus pe baraj. daca nu ma crezi suna-l si intreaba-l, discutia respectiva avea loc dupa partida de sambata, de fapt duminica dimineata inainte sa ajungi tu. am avut curiozitatea asta. probabil nici mihai nu a dat vreodata acolo cu viu si nu stia ca supravietuiesc in carlig si acolo, isi imagina si el ce-mi imaginam si eu.

cam asta e.

Scrie răspuns