situatie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 17:57

mah costica,

ti-as fi raspuns dar nu au astia emoticoane de genul alora care mi-ar fi trebuit. lolz.

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 18 Oct 2004, 18:06

Hop si eu! Dupa ce m-am gandit oleaca zic asa: streamer mai mic (5-7 cm) din doo culori (sus inchis, jos alb) cu profil cum trebuie (eugen stie ce vreau sa zic) inmuiat bine in ulei de peste! :) Lasat sub barca si saltat pe loc pana se duce "mirosul" de mort! Nu musca? Sus cu musca si inca o baie in sos de conserva expirata! Si tot asa!!! Varianta 2: double lider cu muste pe saltatoare! Todi stie cum vine treaba asta, eugen o sa se faca ca ploua! In rest? KKT pe batz... eu sunt expert in plimbari in natura!
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 18 Oct 2004, 18:28

Eu zic ca merge la double leader cu musca de marabu pe saltatoare si in capat carolina rig cu barba de tzap inmuiata bine bine in ulei de pruna de maramures. :lol: :lol: :lol:

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 18 Oct 2004, 18:37

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 19:34

boys,

nu va inteleg. daca scrieti pe forum din astea, eu rad, evident, ca sunt niste chestii pe acolo care sunt strict legate de grupul nostru, pe care eu le stiu. dar pentru restul lumii ce relevanta are?

aveti nevoie de martori ca sa se vada mai bine ca stiti sa faceti o gluma? sau ce, ca nu pricep?

daca aveti chef sa faceti glume, va stau la dispozitie stiti voi unde, intre noi si fara publicitate. daca vi se pare ca am inceput o discutie prosteasca, spuneti asa si il rog pe dan sa stearga thread-ul. oricum l-am inceput pentru ca m-a rugat el, altfel sunt cam lamurit de ceva vreme cum sta treaba cu raspunsurile avizate pe forum.

sorry, dar eu nu am chef de glume azi. salutare!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Oct 2004, 20:39

eugene, o iei prea in serios

aprops, ai zis ca nu dai la viu
drackovitch e la mort nu la viu, deci merge :)

ca sa mai fac o gluma, ca vad ca esti suparat :)
cateodata unii merg sa dea la salau, altii merg sa dea la plastice
fiecare ramane la final cu ce si-a propus :lol: :lol:

revenind la subiect, parerea mea
cand salaul se hraneste dar nu este agresiv ( am mai discutat despre diferenta dintre cele doua stari la salau, si am fost singurul care am spus ca salaul nu ataca plasticele ca sa se hraneasca ), cea mai productiva metoda este la viu
punct
ca il mai poti pacali la altceva, ok, dar doar pacalesti cativa si n-ai ce-i face
trebuie sa accepti ca il intereseaza doar hrana, si n-are chef de harta ca sa se ia dupa naluci
va veni si momentul cand va trage doar la plastice, si cine da la viu o sa raman cu contemplatul lansetelor, crede-ma ce spun
daca el vrea doar baboi, nu exista naluca care sa aiba fix aceeasi vibratie cu un oblete, si care sa emita aceeiasi feromoni, etc....
trebuie incercat insa un atractant

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Oct 2004, 21:02

LOL. Eugen prietene, ai luat'o in serios si nu e bine fratioare.

Uite incerc sa explic eu, din putina mea experienta adunata pe Olt, situatia in care te'ai gasit.

1. lipsa unui sonar sau a unui indrumator de specialitate - uneori, 1 m mai la dreapta este salau si da in plastic, un metru mai la stanga cioaca. Sa nu mai vorbesc de distante de zeci de metri. Poate dan statea pe niste pietre, de care tu habar n'aveai.

2. foarte probabil, am intalnit lucrul asta tocmai la rusanesti si nu o data, abundenta pestilor prada - nu neaparat a obletilor - leneveste salaul. la rusanesti am vazut cei mai grasi salai din cati am vazut vreodata, efectiv cu pungi de grasime galbena in burta, si SIGUR nu erau de la plastice.

3. Uneori, este si foarte selectiv. De exemplu, si Alin iti poate confirma, la strejesti tragea pe doua tipuri de plastice, EXCLUSIV. Eu mai incerc diverse chestii desi crezi ca nu ies din tipare si iti pot spune ca in frenezia de hranire de acum trei saptamani am incercat cu shaduri MT albe si nu am avut un singur tzac. Cum explici?

Un singur motiv din cele de mai sus, sa nu vorbesc de toate trei, iti pot provoca insomnii din cele mai crunte. Sa nu mai vorbesc ca'ti taie cheful de gluma fratioare, asa ca te inteleg!

Respect!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 21:08

dane,

te voi crede pe cuvant dupa ce-o sa ma conving si eu din experienta, cum ai facut si tu. ma stii ca-s capos. :)

las' ca merg eu sa-mi iau revansa si incerc cum ar fi trebuit sa fac si acum, cu tot ce-mi trece prin cap. de acum incolo nici nu mai schimb locul pana nu sunt singur ca l-am prins macar si pe singurul din zona. toata ziua, non stop, tot nu-mi vine a crede ca e o cauza pierduta.

e prima data cand am avut dovada clara ca pestele poate fi acolo si eu nu stiu sa-i dau de cap. pana acum ma tot consolam cu ideea ca nu trage pentru ca umbla aiurea prin alte parti, ori nu mai cred deloc ca e asa. adica toate rateurile de anul asta nu se mai justifica acum.

supararea mi-a mai trecut, cica o rezolv cu masina pana vineri. :)

numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Oct 2004, 21:18

eugenios,

persevereaza frate
am zis mai de mult ca daca prinzi salau mai mult ca mine cu muste ( eu cu plastice tu cu muste ) iti dau rang de " guru " pe forum
ai reusit din prima partida sa iesi chit cu mine, deci am tastat deja " Gu" :lol:

daca tu gasesti solutia general valabila sa prinzi foarte bine cu ceva artificial cand mananca doar la viu, si noi nu prindem cu plasticele noastre, atunci clar scriu GURU of the GURU's cu litere mari

dar fi atent: ca am inceput si am scris "Gu" , dar se poate repede completa si cu " ster " :lol: :lol:

daca ai masina gata vineri e de bine

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2004, 21:24

todi,

1) stiu ca-ti place ideea de a avea sonar si n-as vrea sa te dezamagesc, dar te anunt ca nu vei vedea salaul pe sonar. vezi structurile, dar nu si pestele. deci oricum e tot loterie, mai mult sau mai putin. dar faza cu locul e reala si stiu cat de important e. atata doar ca eu am dat exact unde trebuia.

2) nu comentez ce ai intalnit tu, la mine e prima data cand se intampla, n-am fost la fel de des ca tine pe acolo. insa nu cred ca trebuie sa fie in frenezie ca sa-l prinzi cu artificiale, pentru ca nu mi s-a intamplat niciodata sa il gasesc in frenezie si totusi salau am prins.

3) asa e ca uneori e foarte selectiv. dar eu cred ca lipsa noastra de experienta isi spune cuvantul la greu in situatiile limita. pe lumea asta exista pescari de salau care stiu sa-l prinda in orice conditii. nu stiu daca se aplica o analogie cu pescuitul la biban, dar pot sa-ti zic ca eu am fost de mult ori singurul de pe balta care prindea si inca super bine, cand altii nu-i vedeau culoarea. dar era o situatie pe care o studiasem mult si bine, cu oltul e mult mai greu si multi mai multi factori in ecuatie, iar eu sunt incepator acolo si in plus sunt si incapatanat, nu imi place deloc ideea de a lua concluziile altora de bune. deci ma voi lamuri de unul singur, indiferent ca-i bine sau rau sa-mi bat capul cu probleme ciudate. asta e. :)

respect!

Scrie răspuns