Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Calin Calin
- junior

Va salut .
Ard de nerabdare sa ma apuc de sportul acesta si anume pescuitul la peste rapitor (in special stiuca ),dar din pacate cunostiintele mele se rezuma la cateva kg de clean .Si astia prinsi in urma cu cativa ani buni
As dori si eu cateva sfaturi in legatura cu achizitionarea unei lansete si mulinete (despre voblere o sa va amintesc mai tarziu).
Am mai aruncat si eu cate un ochi pe site-urile de specialitate care se ocupa cu vanzari ,dar pt mine sunt prea multe variabile cand vine sa aleg .In caz ar conta(pt achizitionarea lansetei) inaltimea mea este de 1,72m.
Ca si suma ma gandeam in jurul a 150e pt echipament complet ...ar fi suficient ?
Multumesc anticipat.
-
dumanelutu
- senior

-
mulineta ryobi zauber 2000 - 3000
lanseta maver essox 240 - 270
-
Calin Calin
- junior

Lanseta am gasit aici
http://www.fisherking.ro/lansete/lanset ... 2-30g.html
cel mai mic pret ,si mi se pare ok .
Dar mulineta ryobi zauber mi se pare cam scumpa ,ma gandeam la una in jurul sumei de 50e.Oare ma incadrez la suma asta sa cumpar ceva cat de cat ok .Vrau sa mai imi ramana bani si pentru restul de accesorii.
@dumanelutu.Multumesc pt raspuns..
-
Calin Calin
- junior

Calin Calin scrie:Lanseta am gasit aici
http://www.fisherking.ro/lansete/lanset ... 2-30g.html
cel mai mic pret ,si mi se pare ok .
Dar mulineta ryobi zauber mi se pare cam scumpa ,ma gandeam la una in jurul sumei de 50e.Oare ma incadrez la suma asta sa cumpar ceva cat de cat ok,sau risc sa platesc de doua ori (in sensul ca o mulineta la 50e nu-si va face treaba pe deplin) .Eu as dori din suma respectiva sa mai imi ramana bani si pentru restul de accesorii.
@dumanelutu.Multumesc pt raspuns..
-
dumanelutu
- senior

-
incarca atunci spro blue arc 9200 - 9300, e un pic mai scumpa de cat vrei tu dar e mai ieftina decat zauber si este la fel de buna
-
vcalin
- senior

Caline....nu face aceeasi "greseala" ca noi toti ceilalti cred....(pe mine unul ma includ in aceasta categorie).adica sa-ti iei scule ieftine si apoi sa incerci sa scapi de ele ca nu stiu ce ai vazut si tia placut mai mult decit ce ai tu la momentul respectiv!
Daca tot vrei sa te apuci de rapitor=costisitor(tine minte bine acest lucru) orienteaza-te spre ceva de calitate,usor(ansamblu)...si iale cu mina ta din magazin!
Ai grija ca de femei si bautura te mai poti lasa da de rapitor...BA!
Banuiesc ca esti oltean....(asa simt eu) sau slatinean(fisherking)....vezi ca sunt foarte multi pescari de rapitori...cerele un sfat sau "furiseaza-te" pe linga ei si sigur vei gasi ceea ce cauti...sau raspuns la intrebarile tale.
-
George1985
- veteran

-
vcalin scrie:Caline....nu face aceeasi "greseala" ca noi toti ceilalti cred....(pe mine unul ma includ in aceasta categorie).adica sa-ti iei scule ieftine si apoi sa incerci sa scapi de ele ca nu stiu ce ai vazut si tia placut mai mult decit ce ai tu la momentul respectiv!
Daca tot vrei sa te apuci de rapitor=costisitor(tine minte bine acest lucru) orienteaza-te spre ceva de calitate,usor(ansamblu)...si iale cu mina ta din magazin!
Ai grija ca de femei si bautura te mai poti lasa da de rapitor...BA!
...vezi ca sunt foarte multi pescari de rapitori...cerele un sfat sau "furiseaza-te" pe linga ei si sigur vei gasi ceea ce cauti...sau raspuns la intrebarile tale.
Aici ai dreptate
Eu am incercat sa ma incadrez in buget

-
vcalin
- senior

Aici ai dreptate
Eu am incercat sa ma incadrez in buget

[/quote]

si din partea mea George...stiu ca ai incercat sa te incadrezi in buget,dar sa-i zicem omului adevarul asa cum este el
Eu sunt de principiu ca daca "m-am pripit" eu la un moment dat sa nu las pe altul sa faca aceleasi "greseli".
Pina la urma suntem niste "copii mari"...ne luam "jucarele" din ce in ce mai sofisticate...si pestele este acelasi(pe unde mai este),maninca la fel de "apatic",cind are el chef,si nu se "uita pe fir in sus"sa vada ce scule are omul "in mana".
Spor...!
-
Calin Calin
- junior

@vcalin.Sunt din TM.Inteleg la ce te referi si iti dau dreptate .Poate poti sa-mi faci cateva recomandari
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Sa inteleg ca mulineta este cu mult mai importanta decat lanseta?