Sfaturi pentru achizitionarea lanseta+mulineta.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Sfaturi pentru achizitionarea lanseta+mulineta.
Salut.
Din pacate nu prea sunt in masura sa-ti dau cele mai bune recomandari la acest rapitor(stiuca)...am pescuit foarte putin spre deloc!
Oricum sunt destui pe aici care stiu multe si de toate despre acest rapitor....acum ramine de vazut daca sunt disponibil sa mai "dea din casa"....poate pe PM.
Spor!
Din pacate nu prea sunt in masura sa-ti dau cele mai bune recomandari la acest rapitor(stiuca)...am pescuit foarte putin spre deloc!
Oricum sunt destui pe aici care stiu multe si de toate despre acest rapitor....acum ramine de vazut daca sunt disponibil sa mai "dea din casa"....poate pe PM.
Spor!
- George1985
- veteran
Salut,
Eu consider ca pentru pescuitul la stiuca nu este nevoie de un echipament extra. Poti face o figura frumoasa si fara sa investesti sume peste 1000ron. Important e sa ai un echipament care sa-ti placa si cu care sa poti sa pescuiesti adecvat zonei/conditiilor din locurile vizate.
Daca pescuiesti de la mal ai nevoie de un bat lung 2.40-2.70m,din barca e bun unul ceva mai scurt. Mulineta nu trebuie sa aiba viteza prea mare de recuperare,o daiwa de 2500 e suficient sau un alt model echivalent.
Daca te tine financiar si mai ales daca te poti acomoda, mergi cu incredere pe baitcasting,ai alt control!
Eu sunt de parere ca un bat cu actiune Mediu-Fast e foarte bun pentru stiuca, avand in vedere ca se pescuieste in general cu reactive, dar poti face fata si cu jiguri usurele. La putere,este suficient daca arunca undeva pana intre 7-40g (aici nu o sa gasesti plaja asta,dar te orientezi...)
La fire poti merge linistit pe un Mono de 0.25mm, dar neaparat de calitate.Textilul nu te ajuta prea mult.
Restul e can-can
Fir intins!
Eu consider ca pentru pescuitul la stiuca nu este nevoie de un echipament extra. Poti face o figura frumoasa si fara sa investesti sume peste 1000ron. Important e sa ai un echipament care sa-ti placa si cu care sa poti sa pescuiesti adecvat zonei/conditiilor din locurile vizate.
Daca pescuiesti de la mal ai nevoie de un bat lung 2.40-2.70m,din barca e bun unul ceva mai scurt. Mulineta nu trebuie sa aiba viteza prea mare de recuperare,o daiwa de 2500 e suficient sau un alt model echivalent.
Daca te tine financiar si mai ales daca te poti acomoda, mergi cu incredere pe baitcasting,ai alt control!
Eu sunt de parere ca un bat cu actiune Mediu-Fast e foarte bun pentru stiuca, avand in vedere ca se pescuieste in general cu reactive, dar poti face fata si cu jiguri usurele. La putere,este suficient daca arunca undeva pana intre 7-40g (aici nu o sa gasesti plaja asta,dar te orientezi...)
La fire poti merge linistit pe un Mono de 0.25mm, dar neaparat de calitate.Textilul nu te ajuta prea mult.
Restul e can-can

Fir intins!
-
- junior
Se preteaza mai bine la acest stil de pescuit un multiplicator? Chiar imi place cum arata aceste multiplicatoare 
Am gasit cateva care se incadreaza la suma alocata .Ce parere aveti?
http://www.xxx.ro/multiplica ... 7046f49c8d
http://www.xxx.ro/multiplica ... -6849.html
http://www.xxx.ro/multiplica ... -8352.html

Am gasit cateva care se incadreaza la suma alocata .Ce parere aveti?
http://www.xxx.ro/multiplica ... 7046f49c8d
http://www.xxx.ro/multiplica ... -6849.html
http://www.xxx.ro/multiplica ... -8352.html
-
- junior
@george.multumesc pentru raspuns.
- George1985
- veteran
Cu placere!
Trebuie sa urci ceva mai sus pentru ceva bun.
De asta am zis "daca te tine"
Trebuie sa urci ceva mai sus pentru ceva bun.
De asta am zis "daca te tine"

-
- junior
Sa inteleg ca nici una din cele 3 modele puse de mine nu merita investitia .Trebuie sa cheltuiesc cu mult peste 100e doar pe mulineta..... sa nu fie nevoie sa o schimb dupa primul sezon ?
Cateva recomandari ar fi binevenite.
Cateva recomandari ar fi binevenite.

- George1985
- veteran
Eu sunt incepator in baitcasting,nu pot sa ma pronunt exact.
Sunt alti colegi de forum cu multa experienta,poate te ajuta ei...
Dar o mulineta buna, este ceva mai scumpa,mai ales daca o iei din magazin.
Eu zic ca sub 500ron nu prea ai ce gasi in magazin.
Poate doar Rapture Vento (320ron) sa fie buna pentru incepator.
Cumpara una noua daca te hotaresti,eventual cu garantie valabila!
In special daca nu sti cum a fost folosita si de cine
Sunt alti colegi de forum cu multa experienta,poate te ajuta ei...
Dar o mulineta buna, este ceva mai scumpa,mai ales daca o iei din magazin.
Eu zic ca sub 500ron nu prea ai ce gasi in magazin.
Poate doar Rapture Vento (320ron) sa fie buna pentru incepator.
Cumpara una noua daca te hotaresti,eventual cu garantie valabila!
In special daca nu sti cum a fost folosita si de cine

-
- veteran
In primul rand trebuie sa intelegi un lucru f. clar : dat fiind faptul ca-ti vei cumpara ( cel putin pentru inceput ) o lanseta si o mulineta, nu face greseala sa-ti iei lucruri de calitate indoielnica ! Ia-ti lucruri bune, care sa te ajute sa inveti cum trebuie caci deprinderile de inceput se corecteaza greu pe parcurs ( mai ales ca nu ai experienta ). Bugetul pe care vrei tu sa-l aloci acestei achizitii este mult prea mic : gandeste-te la vreo 5 - 6 mil. , mai bine mai astepti sa aduni ceva banuti si cumperi ceva bun.Calin Calin scrie:@vcalin.Sunt din TM.Inteleg la ce te referi si iti dau dreptate .Poate poti sa-mi faci cateva recomandari
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Sa inteleg ca mulineta este cu mult mai importanta decat lanseta?
Cat priveste baitcastingul , sant pescari cu multa experienta care nu s-au putut obisnui, iar sculele bune ( in special mulineta) sant ceva mai scumpe . Ideal ar fi daca ai un prieten care pescuieste in stilul asta sa te invete , cu sculele lui , altfel e posibil sa dai banii degeaba. Oricum , bine ai venit in randul pescarilor de rapitor !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- junior
@florin .Multumesc .
Am intalnit odata pe cineva are pescuia in acest stil (poate ma mai intalnesc cu el ),dar atunci nu aveam ganduri asa ''mari''.Eu aveam impresia ca multiplicatoarele se folosesc doar la pescuitul pe mare
.
Am intalnit odata pe cineva are pescuia in acest stil (poate ma mai intalnesc cu el ),dar atunci nu aveam ganduri asa ''mari''.Eu aveam impresia ca multiplicatoarele se folosesc doar la pescuitul pe mare

- George1985
- veteran
Eu inca oscilez intre spining si baitcasing...
Daca as fi avut echipament de baitcasting de la inceput...sigur as fi mers pe el pana la sfarsit.
Bineinteles mereu cu o imbunatatire pana ajungi la ce iti place sa folosesti si la ce ai nevoie.
Acum mi-e mai greu sa ma acomodez,,,,probabil ca nici rapitorii nu ma ajuta prea mult in perioada asta

Daca as fi avut echipament de baitcasting de la inceput...sigur as fi mers pe el pana la sfarsit.
Bineinteles mereu cu o imbunatatire pana ajungi la ce iti place sa folosesti si la ce ai nevoie.
Acum mi-e mai greu sa ma acomodez,,,,probabil ca nici rapitorii nu ma ajuta prea mult in perioada asta